Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 21 March, 00:39

Cornucopia - 14 mar 19 kl. 19:03

Säpo: Ryssland största underrättelsehotet - SVR:s utvisade Sverigechef kvar på ryska ambassadenSamtidigt som Säkerhetspolisen idag presenterade sin årsrapport, där Ryssland pekades ut som det största underrättelsehotet och säkerhetshotet, så har inte den för spioneri utvisade ryske Sverigechefen för SVR (fd KGB:s utrikesdel) inte lämnat landet. Detta trots att han greps tillsammans med en misstänkt svensk spion för två veckor sedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SVR, Sverigechef, Säkerhetspolisen, Ryssland, Sverigechefen, KGB, Sverige, Daniel Stenling, Rysslands, Dagens Nyheter, Gjörwellsgatan, FSB, Sveriges, PDF, Kina, Aftonbladet, Martin Kragh, SVT, Kragh, Fri Världs Oscar Jonsson, Jonsson, Fri Värld, Åsa Linderborg, Kreml, Aftonbladets Eric Rosén, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpo, Rysslandstörsta , underrättelsehotet, SVR:s, utvisade, Sverigechef, kvar, ryska ambassaden
SvD - 18 mar 15 kl. 20:44

SÄPO: Var tredje rysk diplomat underrättelseofficer

Antalet personer som reser från Sverige för att ansluta sig till IS i Syrien har fördubblats senaste året. Men som nation är Ryssland just nu det största underrättelsehotet mot Sverige, enligt Säpo, som nu säger att var tredje rysk diplomat egentligen är underrättelseofficer..

Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 18:32

Ryssland agerar i det fördolda. Natofrågan ska diskuteras öppet.

Det är som att vara tillbaka i det kalla krigets 80-tal – och ändå inte. Då fanns inga nättroll, knappt några cyberattacker, inte det moderna informationssamhällets alla möjligheter att manipulera och försöka påverka. Då var det Sovjetunionen – nu är det Putins Ryssland som trappar upp sin aktivitet.

Nyteknik - 27 dec 17 kl. 17:50

Sverige pekas ut i hybridkrig mot Ryssland

Den ryska underrättelseorganisationen SVR som sköter landets spioneri utomlands anklagar Sverige för att vara en del av ett hybridkrig mot Ryssland, skriver Dagens Nyheter..

BT - 02 jul 18 kl. 19:35

Högt underrättelsehot ”Kan påverka valet”

Underrättelsehotet mot Sverige är högt och sårbarheten i samhället har ökat. Nu har Säkerhetspolisen sett möjliga tecken på otillbörliga påverkansförsök inför valet. Men Säpochefen Klas Friberg är inte oroad..

Cornucopia - 02 mar 17 kl. 21:51

Läs: Patrik Oksanen exponerar SVR och RISS operationer mot Sverige

Patrik Oksanen har i en massiv tour de force exponerat en av den ryska utländska underrättelsetjänsten SVR och dess informationskrigsdel RISS operationer mot Sverige. Detta är obligatorisk läsning och inkluderar hur Vänsterpartiets ledamot i inte bara försvarsutskottet och försvarsberedningen utan även det svenska kontraspionagets politiska insynsråd anser att SVR har större rätt att finnas i Sverige än Säpo.
Patrik Oksanen.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 10:05

Säpo: Ryskt spionage i Sverige

Det största underrättelsehotet mot Sverige i fjol kom från Ryssland, konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsrapport för 2014. Spionaget beskrivs som omfattande och det har ökat i samband med Ukrainakrisen.På olaglig väg — och i skydd av diplomatiska skenbefattningar — samlar ryska underrättelseofficerare in information om det svenska försvaret, politik, ekonomi, teknik, vetenskap och politiska flyktingar.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 10:05

Säpo: Ryskt spionage i Sverige

Det största underrättelsehotet mot Sverige i fjol kom från Ryssland, konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsrapport för 2014. Spionaget beskrivs som omfattande och det har ökat i samband med Ukrainakrisen.På olaglig väg — och i skydd av diplomatiska skenbefattningar — samlar ryska underrättelseofficerare in information om det svenska försvaret, politik, ekonomi, teknik, vetenskap och politiska flyktingar.

BT - 14 jan 15 kl. 16:24

Jo, Karlsson är Putins bäste vän

De som röstade på SD i Sjuhärad borde rikta misstroendeförklaring mot partiledningen för den ryssvänliga politiken Sverigedemokraterna riktar en misstroendeförklaring mot statsministern. Men det är lite som ett småsyskon som skriker för att storasyrran får vara uppe längre på kvällen. BT:s ledarsida föreslår i stället att SD:s väljare i Sjuhärad och övriga landet riktar en misstroendeförklaring mot Mattias Karlsson och partiledningen.

UNT - 18 mar 15 kl. 10:04

Säpo: Ryskt spionage i Sverige

Det största underrättelsehotet mot Sverige i fjol kom från Ryssland, konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsrapport för 2014..

UNT - 18 mar 15 kl. 10:11

Säpo: Ryskt spionage i Sverige

Det största underrättelsehotet mot Sverige i fjol kom från Ryssland, konstaterar Säkerhetspolisen i sin årsrapport för 2014..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Rysk-ortodoxa kyrkan i Västerås - ett säkerhetsproblem?

VLT har gjort ett stort antal avlöjanden om rysk penningtvätt, möjlig kommunal korruption och det hot mot nationens säkerhet som ett bygge av Sveriges antagligen första rysk-ortodoxa basilika-kyrka 300 meter från Stockholm-Västerås flygplats, och Hässlö krigsflygbas innebär. Vad för hot utgör denna etablering av en Kreml-front egentligen?
Rysk-ortodoxa kyrkan i Wien ligger intill ryska ambassaden.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Svenska bostadspriser ner 18% i amerikanska dollar

De svenska bostadspriserna har rasat rejält sedan 2017, mätt i utländska världsvalutor som euron eller amerikansk dollar. Svenskarnas internationella köpkraft via bostaden har fallit rejält.Svenska bostadsindexpriser i USD (HOXSWEUSD) har gått -17.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Bloomberg: Svenska kronan världens sämsta valuta - exportindustrin har inte längre fördelar

Nyhetsbyrån Bloomberg kallar nu svenska kronan för världens sämsta valuta (bland de mer ekonomiskt betydelsefulla ländernas valutor), och det konstateras också att svensk exportindustri inte längre gynnas särskilt mycket av kronan, eftersom så många underleverantörer numera hittas utomlands.Volvo S90 må monteras i Sverige (?), men består till stora delar av importerade komponenter.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Hur länge har tidigare bostadsprisras pågått?

Nu när det nuvarande raset i bostadspriserna är inne på arton månader utan att priserna återhämtat sig, är det intressant att titta på hur länge tidigare nedgångar hållit på innan priserna återställts. 90-talskraschen är förstås längst med hela åtta år innan bostadsrättspriserna hade återhämtat sig, men det nuvarande raset har ännu inte hållit på lika länge som vid finanskrisen med start 2007 och skuldkrisen med start 2011.
Antal månader innan bostadspriserna återhämtade sig, Valueguards Sverigeindex HOXSWE och tre månaders glidande medelvärde lägenheter på Östermalm utifrån annonsstickprov i SvD:s arkiv.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Nedrevidering av tysk tillväxt

En expertpanel har sänkt killgissningen av den ekonomiska tillväxten för den europeiska ekonomiska motorn Tyskland. Revideringen går från 1.5% i BNP-tillväxt för 2019 ner till 0.

Cornucopia - Igår: 16:01

Vad har du för smartwatch?

Som en allt ovanligare innehavare av ett mekaniskt armbandsur kan jag konstatera att allt fler i bekantskapskretsen och socialgruppen bär en smartwatch. Så efter att erhållit terapi mot att hänga på detta tåg så inser jag ändå att detta kan vara värt att diskutera, vilket jag inte gjort sedan lanseringen av Apple Watch 2015.
Min stupidwatch, en Seiko 5 Sports Automatic.

Cornucopia - Igår: 11:31

Kemikalieskatten har drivit jobb och skatteintäkter utomlands - ska nu utökas och även omfatta kläder

Föga överraskande har den ensidiga svenska sk kemikalieskatten drivit jobb och skatteintäkter utomlands och inte gett några miljömässiga vinster, utan snarare tvärt om. Nu vill JÖK-partierna istället höja kemikalieskatten med 30-40%, samt även lägga den på kläder. HUI Research räknar med att handel för sex miljarder kommer flytta utomlands, och med dem tillhörande jobb.

Cornucopia - Igår: 08:37

Studier innan 1995 ger ingen pension - ännu ett slag mot 50-, 60- och 70-talisterna

När pensionsreformen genomfördes straffades medvetet födda under andra halvan av 50-talet till första halvan av 70-talet, genom att inte få någon pension för det förlorade året värnpliktsutbildningen innebar. De straffades också genom att högre studier genomförda före 1995 inte blir pensionsgrundande. Av någon anledning får dock de som är yngre pensionspoäng för bägge dessa aktiviteter, så det handlar om specifikt missgynnande av födda från 1954 till cirka 1975.

Cornucopia - I förrgår: 21:34

MÖP-måndag: Kronprinsessan Victoria blir viral

Dags för en kort MÖP-måndag. Kronprinsessan Victoria besökte förra veckan de svenska specialförbanden, vilket resulterade i några virala bilder på kungafamiljens hemsida, som både fått internationell spridning och blivit flera memes under dagen.
Stockholms slott.

Cornucopia - I förrgår: 15:43

Inflationsjusterade bostadspriser i Stockholm, Göteborg och Malmö

Nedan följer den reala utvecklingen för bostadspriserna i Stockholm, Göteborg och Malmö de senaste åren.
Stockholms reala huspriser (villor) 1875 - 2018.Ovanstående graf är som referens till det faktum att över tiden har bostadspriserna följt inflationen historiskt och pendlat fram och tillbaka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.