DN > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 07:08

DN - 14 mar 19 kl. 10:05

Jurister: ”Många arbetsplatser kör på som innan metoo”Allt fler akademikerkvinnor uppger att de har sexuellt trakasserats på sina arbetsplatser. Trots att metoo vände en hel värld upp-och ned tycker många jurister att kampanjen inte skapade förändring på arbetsplatsen, visar en ny undersökning. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

185 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JuristerMånga , arbetsplatser, körpå som , innan, metoo
YLE - 14 okt 15 kl. 12:37

Minskat stöd skapar inte nya arbetsplatser

Att förkorta tiden för hur länge den inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningen betalas ut kommer inte att gynna ekonomin, åtminstone på kort sikt. Istället borde man skapa nya arbetsplatser. Regeringen beslutade igår att den inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningen i fortsättningen betalas ut under en period som är 100 dagar kortare än vad den är i dag.

YLE - 15 apr 15 kl. 07:26

Hollande stöder fusion - men oroad över franska arbetsplatser

Frankrikes president François Hollande säger att han stöder en fusion mellan Nokia och lcatel-Lucent – men enbart ifall samarbetet kan garantera att franska jobb inte går förlorade. Hollande vill att både arbetsplatser och fortsatt forskningsverksamhet i Frankrike kan garanteras. Alcatel-Lucent har cirka 52 000 anställda av vilka 6 000 arbetar i Frankrike.

YLE - 27 jul 16 kl. 07:01

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Snart kommer offentliga storkök, vid bland annat skolor, sjukhus och brigader, att börja servera mera inhemsk mat. Nya rekommendationer ska göra matens kvalitet till en avgörande faktor i offentliga upphandlingar. "Djurens välbefinnande, livsmedelssäkerhet och god odlingsed som tar hänsyn till miljön".

Resume - 26 nov 14 kl. 11:48

HBO gör scientologfilm – kopplar in 160 jurister

Scientologins hemligheter ska fram i en ny dokumentärserie från HBO.Men tv-bolaget helgarderar sig och kopplar in en drös med jurister som går igenom filmen innan den sänds..

YLE - 28 aug 13 kl. 12:31

Närmare 50 arbetsplatser på Arabias keramikfabrik hotade

Arabias keramikfabrik i Helsingfors har dystra tider framför sig. Fabriken, som är en del av Fiskars koncernen, inleder samarbetsförhandlingar den andra september. Att samarbetsförhandlingarna inleds redan innan jul kom som en överraskning för personalen.

YLE - 28 aug 13 kl. 12:38

Närmare 50 arbetsplatser hotade på Arabias keramikfabrik

Arabias keramikfabrik i Helsingfors har dystra tider framför sig. Fabriken, som är en del av Fiskars koncernen, inleder samarbetsförhandlingar den andra september. Att samarbetsförhandlingarna inleds redan innan jul kom som en överraskning för personalen.

YLE - 04 feb 15 kl. 13:29

Stora Enso investerar i Varkaus - 150 nya arbetsplatser

Skogskoncernen Stora Enso investerar 43 miljoner euro i en ny produktionslinje för byggelement i fanerträ i Varkaus i norra Savolax. Det uppskattas skapa upp till 150 nya arbetsplatser på området. Planen är att produktionen kör igång under det andra kvartalet nästa år.

Dagen - 28 jul 11 kl. 03:00

Innan det är för sent

I vårt sekulariserade samhälle finns en gigantisk kunskapsbrist när det gäller religion. En blind fläck, gränsande till dumhet och förakt. Författaren Jan Guillou påpekade detta redan på 1990-talet, mest som en fotnot.

DN - 19 sep 13 kl. 10:18

Många juridikstudenter får jobb innan de tagit examen

De flesta akademiker får kvalificerade arbeten snart efter examen. Särskilt snabbt går det för jurister, där nästan hälften börjar arbeta redan före examen. Det visar fackförbundet Juseks årliga arbetsmarknadsundersökning..

Blekinge Läns tidning - 12 jun 17 kl. 05:30

Man tecknar försäkring innan huset brinner

Framträdande jurister vill öka domstolarnas och domarnas självständighet och oberoende gentemot den politiska makten. De har helt rätt..

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Brasiliens tidigare president släpps

Federala åklagare anklagar Temer, som var president 2016–2018, för att leda en ”kriminell organisation” som tagit emot motsvarande nära 4,3 miljarder svenska kronor i mutor. Temer, som konsekvent förnekat brott, tog över som president efter Dilma Rousseff som tvingades avgå sedan hon ställts inför riksrätt..

DN - 19 timmar sedan

Tidningen Metro i kris – anställda får ingen lön

De anställda på tidningen Metro fick inte ut sin lön i dag, vilket DN har fått bekräftat. – Vi förväntar oss att företaget skaffar fram pengar under dagen så att de anställda får sina löner, säger Ulrika Hyllert, Journalistförbundets ordförande .

DN - I förrgår: 10:01

Bensindriva suvar visar sig vara rejäla bränsleslukare

Bensinbilar står numera för nästan hälften av nybilsförsäljningen i Sverige. Men hur hållbart är det när det kommer till suvar, en del av marknaden där kunderna hittills föredragit diesel? DN Motor har provkört tre modeller som alla visar sig vara rejäla bränsleslukare..

DN - 23 mar 19 kl. 06:00

Cannabis har blivit cannabusiness

AUSTIN. Legaliseringstrenden av cannabis har fått investerare, storföretag och entreprenörer över hela världen att vädra morgonluft. På framtidsfestivalen South by Southwest, SXSW, i Austin var ”cannabusiness” ett av huvudämnena och stämningen var (förlåt, men det går inte att låta bli) hög..

DN - 22 mar 19 kl. 15:59

Rapport: Oljejättar bränner miljarder på att sinka klimatsatsningar

De stora oljebolagen spenderar miljardbelopp på att fördröja, kontrollera eller hindra klimatsatsningar, visar en ny rapport..

DN - 22 mar 19 kl. 15:49

Lasse Swärd:

Hög tid att klimatdeklarera även elbilar.

DN - 22 mar 19 kl. 11:59

”Psykologer tvingas stödja uppsägningar”

Sveriges Psykologförbunds etikråd larmar om ny trend..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.