PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 March, 11:11

PrivataAffärer - 14 mar 19 kl. 04:00

Rusning för Indienfonder
Läs även: Morgan Stanley: Nytt rally på tillväxtmarknaderna Den indiska ekonomin växer men något svagare än under tidigare kvartal och den indiske premiärministern Narendra Modis popularitet har varit i avtagande. Terroristdådet i Kashmir där 40 indiska poliser dödades för ett par veckor sedan har dock blivit en vändpunkt för premiärministern – och för Indienfonderna. Modis popularitet har kr
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Indienfonder, Stanley, Narendra Modis, Kashmir, Indienfonderna, Pakistan, Modi, Gunnar Påhlson, Carnegie Indienfonden, Indien, Modis, Det, USA, India Focus, dis-usd, BMO LGM Greater India, USD Acc, INVF Indian Equity, Fds SBI FM Eqty India Select AU, India Select, USD, Inc, India, DNB Fund, Invest India, Equity India, HSBC GIF Indian Equity AD, India Equity Oth Ccy Acc SEK, BGF India A2, JPM India, Indienfond, Fds SBI FM Equity India AU, India Equity, USD AD, Inv Indian Sbctnt Sustnby, GBP, Indian Equities, SICAV, Indian Equity, Acc USD

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rusningför , Indienfonder
E24 - 31 aug 11 kl. 11:58

Svenskarnas nej till indienfonder

Många småsparare sålde Indienfonder före raset. Det kanske var klokt. Experter varnar nu för den indiska ekonomin och den indiska aktiemarknaden..

DN - 08 apr 14 kl. 06:57

Valförväntningar ger lyft för Indienfonder

Indienfonder hör till vinnarna den senaste månaden. Förväntningar på ett regeringsskifte har satt fart på börsen i Bombay. För svenska sparare påverkar även den indiska valutan avkastningen..

DI - 09 sep 14 kl. 11:25

Lysande år för Indienfonder

Börsen i Mumbai har lyft ordentligt i år vilket gör Indienfonder till årets vinnare. Men investeringar i jättelandet är inget för den med svaga nerver..

SvD - 22 feb 15 kl. 10:25

Indienfonder lockar sparare

Indienfonder lockar svenska sparare som aldrig förr. En förhoppning om att förra årets branta uppgång ska fortsätta ligger bakom..

PrivataAffärer - 08 jun 15 kl. 09:45

Tuff vecka för Indienfonder

Den senaste veckan har Indienfonder i snitt fallit över 5 procent trots att centralbanken sänkt räntan. En orsak är oro för torka....

DI - 17 mar 17 kl. 11:06

Rivstart för Indienfonder

2017 har börjat bra för Indienfonder och flera av dem placerar sig högt upp på listan över de som gått bäst i år. Bakom uppgången lurar både valframgångar för premiärminister Narenda Modis parti och att effekterna av fjolårets valutareform inte blivit lika dramatiska som befarat..

Trelleborgs Allehanda - 01 jul 11 kl. 07:15

Ingen rusning till läkarna

Foto: Manfred Rohde, Helmholtz-Zentrum
En person som sökt sig till akuten i Trelleborg med ehec-symptom har blivit inlagd på sjukhuset. Men det har inte varit någon rusning av oroliga människor.
Det var i samband med utbrottet i Tyskland som några personer sökte sig till Trelleborgs lasarett med misstanke om att de smittats av ehec.

BT - 16 mar 14 kl. 14:52

Rusning efter vatten i Örebrobutiker

Beskedet om att avloppsvatten kan ha läckt ut i dricksvattnet i Örebro har skapat en rusning efter vatten i stadens matbutiker. Befolkningen uppmanas att koka vattnet i flera minuter.Avloppsvatten har sipprat ned i reservoaren i vattentornet Svampen i Örebro.

YLE - 07 sep 16 kl. 18:17

Rusning på akuten i Vasa

Datanätet på Vasa centralsjukhus ligger nere och det är rusning på akuten och till akutens telefonservice. På Centralsjukhuset i Vasa har man just nu problem med datanätet. Situationen orsakar rusning på akuten och akutens telefonservice.

YLE - 17 jan 17 kl. 22:51

Rusning hos FPA - behandlingen av utkomststöd har stockat sig

Du som har ansökt om utkomststöd kan få vänta länge än vanligt. Behandlingen av ansökningarna har flyttat från kommunerna till FPA och systemet har stockat sig. Det har uppstått rusning främst i de stora städerna.

YLE - 17 mar 17 kl. 09:57

Diakonissor lappar på när FPA har rusning - bjuder hungriga på lunch

De som väntar på beslut för grundläggande utkomststöd vänder sig allt oftare till församlingarna för att få hjälp. Vid årsskiftet flyttades ansvaret för utkomststödet från kommunerna till FPA. Det har resulterat i rusning hos FPA och beslut om stöd har försenats med upp till flera veckor.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Scandic: ”Flera tillväxthämmande faktorer framöver”

”På kort sikt räknar vi med att bolaget missar konsensusförväntningarna detta år, givet de höga utbudsnivåer som väntas i två av bolagets hemmamarknader”, skriver Berenberg och hänvisar till Norge och Danmark som tillsammans står för 38 procent av bolagets försäljning och 37 procent för ebitda. Denna obalans i utbud kommer att få en stor effekt på Scandics intäktsmått, så kallade revpar (intäkt per tillgängligt rum), enligt investmentbanken. På medellång till lång sikt är ett hotellbolags pipeline en viktig faktor vad gäller strukturell tillväxt.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Browder sågar Swedbankrapporten

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder. ”Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen. ”Vi och alla andra

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så går det för dagens nykomlingar

På First North debuterade Ferroamp, ett elhanteringsföretag som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare. Enligt egen utsago drar bolaget nytta av marknadstillväxten för solceller, elbilar och batterier. Ferroamps nyemission på 40 miljoner kronor inför listningen på First North tecknades till cirka 90,2 procent fördelat på omkring 825 tillkommande ägare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Stora Enso till behåll från köp. Aktier med behåll-rekommendation ges ingen riktkurs av Nordea. Den tidigare riktkursen var 15:80 euro.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Swedbank-granskningen: Avslutade kundrelationer kan inte styrkas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen efter granskningsrapporten Det skriver Forensic Risk Alliance, FRA, som har granskat de 50 kunder som Uppdrag granskning pekat ut som suspekta, i sin preliminära rapport. Av de 50 företagen som Uppdrag granskning pekat ut anges att några av dessa går att finna i kundregistret i antingen Estland eller Lettland. Där utöver anges det att namnmatchningar går at

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Fortsatt förtroende för Bonnesen efter granskningsrapporten

”Efter att ha tagit del av statusrapporten från FRA bekräftar Swedbanks styrelse sitt fortsatta förtroende för vd och hennes förmåga att leda och driva bankens arbete för att motverka penningtvätt”, skriver styrelseordföranden. ”Styrelsen är fast besluten att säkerställa att ledningen för banken har alla nödvändiga resurser för att fortsätta driva detta viktiga arbete. Därför har styrelsen beslutat att genomföra en djupare analys i samarbete med relevanta myndigheter”, fortsätter Lars Idermark.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Trump till nytt angrepp mot Fed

Det sade han i en intervju med Fox News på torsdagen, som ska sändas på fredagsmorgonen, enligt Politico. ”Världen bromsar in, men vi bromsar inte in, och ärligt talat – om vi inte hade någon som skulle höja räntan och göra kvantitativa åtstramningar skulle vi ligga på över 4 (procent) i stället för 3,1 (procent)”, sade Donald Trump till Fox News. Han sade vidare att han inte vet om hans upprepade kritik mot Fed har spelat en roll i centralbankens beslut att ta paus i räntehöjningarna.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

”Millicom en attraktivt värderad uppköpskandidat”

Kabel- och mobiloperatören Millicom fokuserar på tillväxtmarknader, bland annat i Latinamerika. Med 32 miljoner mobilkunder omsatte bolaget 6 miljarder dollar i fjol samtidigt som rörelseresultatet landade på 2,2 miljarder dollar. Millicom har under de senaste åren konsoliderat och koncentrerat tillgångarna till Latinamerika och successivt sålt av tillgångar i Afrika, skriver Carnegie som spår fortsatt tillväxt i omsättning och rörelseresultat från fortsatt nätutbyggnad kombinerat med gynnsamma demografiska trender i Latinamerika.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Försvarsmakten varnar för Telia-försäljning

Läs också: Staten kan vara på väg att sälja innehavet i Telia Det skriver Dagens Industri på torsdagen med hänvisning till dokument som tidningen har tagit del av. DI rapporterade på onsdagen att Sverigedemokraterna har svängt i frågan angående en försäljning av statens innehav i Telia. Alliansen skulle därmed, med SD:s stöd, kunna köra över regeringen när frågan inom kort ska behandlas i r

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Årshögsta för oljepriset

Ett fat Brentolja kostade på torsdagen som högst runt 68 dollar, medan den amerikanska WTI-oljan periodvis såldes för över 60 dollar fatet, vilket inte hänt sedan november. Opec-gruppen och flera andra stater har motverkat ett oljeprisfall genom att införa begränsningar på hur mycket olja länderna ska producera och sälja. På så sätt har priset på olja hållits priserna i schack.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.