PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 March, 22:05

PrivataAffärer - 14 mar 19 kl. 10:29

Boozt lyfter efter köprekommendationDet är Nordea som inlett bevakning av och sätter en köprekommendation på aktien, rapporterar DI. Nordeas riktkurs ligger på 84 kr vilket innebär en uppsida på 30 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 64,30 kr. Under morgonen har det också framkommit att Lannebo Fonder ökat innehavet i Boozt. I går köpte fondbolaget 8 000 aktier för 63,97 kr styck. Därmed uppgår Lannebo Fonders innehav i Boozt till 26 125 aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordea, DI, Lannebo Fonder, Boozt, Lannebo Fonders, Holdings

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boozt, lyfterefter , köprekommendation
PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 06:22

Lockande bottenfiske i Boozt

Att det varma vädret i somras påverkade trafiken till detaljhandeln i allmänhet och klädhandeln i synnerhet har vi redan fått flera bevis på. Men att det också skulle få effekt på e-handeln var det kanske inte så många som hade räknat med. Med Zalandos vinstvarning på tisdagen kom det dock svart på vitt och med raset för näthandlaren blev det också ett skarpt fall för Kinnevik som äger drygt 30 procent av Zalando.

DI - 21 feb 19 kl. 16:13

Rekar: Carnegie höjer Boozt till köp

Carnegie höjer Boozt till köp och återupptar bevakningen av norska Next med en köprekommendation. Samtidigt upprepar Pareto Securities köp för Kinnevik med hänvisning till en historiskt hög rabatt..

DI - 05 jan 16 kl. 09:17

Dometic lyfter på köprekommendation

Kylskåpstillverkaren Dometic lyfter rejält i börsöppningen efter en köprekommendation från UBS..

PrivataAffärer - 13 sep 17 kl. 09:45

Hansa Medical lyfter efter köprekommendation

Hansa Medical tillhör vinnarna på Stockholmsbörsen på onsdagen efter en färsk köprekommendation från ABG Sundal Collier....

PrivataAffärer - 12 sep 18 kl. 09:42

Köprekommendation lyfter THQ Nordic

Det är Handelsbanken Capital Markets som inlett bevakning av gamingbolaget THQ med en köprekommendation. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Riktkursen sätts till 290 kr vilket medför en uppsida om 58 procent.

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 09:20

JUST NU: Catena lyfter 5,6 procent i börsstarten

Fastighetsbolaget utsett till veckans aktie i Dagens Industri. Fastighetsbolaget Catena stiger alltså med 5,6 procent i börsstarten i Stockholm på rekommendationen i Di. ”De äger de stora logistikfastigheterna man behöver för e-handeln”, säger Di:s analytiker Magnus Dagel.

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 10:02

Gruvbolaget Ngex lyfter efter positiv studie

”Studien visar robusta ekonomiska tal och bekräftar den stora potentialen för Josemaria”, kommenterar vd Wojtek Wodzicki i pressmeddelandet. Långsiktiga fundamenta är positiva för koppar, med få nya projekt på gång, menar bolaget. ”Vi tror att denna brist kommer att leda till premievärderingar för bolag med konstruktionsfärdiga projekt”, resonerar Wojtek Wodzicki, som planerar att skynda på utvecklingen av projektet genom att inleda arbetet med en genomförbarhetsstudie (feasibility study), säkra vattenrättigheter och planera för miljötillstånd.

DI - 06 dec 13 kl. 13:51

Simon Blechers säljaktie lyfter

Verkstadsbolaget SKF tar ett glädjeskutt på fredagsbörsen efter en köprekommendation från investmentbanken Canaccord Genuity. Beskedet kommer dagen efter att Carnegies stjärnförvaltare Simon Blecher aviserat att han dumpat hela sitt innehav i verkstadsbolaget ..

Affärsvärlden - 21 mar 16 kl. 10:54

Bahnhof lyfter efter rekommendation

Bahnhofs aktie går starkt på måndagen, med stöd av en köprekommendation från Svenska Dagbladet..

DI - 29 aug 16 kl. 11:45

Lyfter riktkurs för Lundin Petroleum

DNB Markets höjer sin riktkurs för Lundin Petroleum med 7 kronor till 162 kronor, närmare 5 procent, med upprepad köprekommendation..

DI - 20 mar 17 kl. 19:12

Snap lyfter efter första köprådet

Snap, bolaget bakom den populära fotoappen Snapchat, fick på måndagen en välkommen andhämtningspaus. För första gången hittills fick aktien en köprekommendation, vilket räckte för en kursuppgång med 1,6 procent till 19:87 dollar vid 18.45-tiden på måndagen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 13:44

Nokia tappar stort på uppgifter om dataläcka

NRK har fått nya tips, bland annat från den serbiske programmeraren Milan Kragujevic, som hävdar att läckaget varit pågående sedan minst nio månader tillbaka. Dataläckage har också konstaterats från en telefonmodellen Nokia 2, rapporterar NRK. Den serbiske programmeraren skrev om läckan redan i juni 2018 i tidningen Hacker News, en läcka som skedde genom appen ”Autoregistration”.

PrivataAffärer - Igår: 13:24

Ministern underkänner Swedbanks utredning

Läs även: Browder sågar Swedbankrapporten Han vill att Swedbank samarbetar med myndigheterna och lägger alla korten på bordet. Det uppger SVT, som hänvisar till ett SMS från Bolund.  .

PrivataAffärer - Igår: 13:21

Credit Suisse: Inga nya besked från Swedbank

”Det ges ingen indikation på den totala summan av misstänksamma transaktioner. Det saknas en bredare analys av suspekta kunder utöver de 50 namn som SVT angav samt en analys av Swedbanks arbete för att förebygga penningtvätt liksom av bankens procedurer för att ta in kunder och avsluta kundrelationer i Sverige och Baltikum”, skriver Credit Suisse. Därutöver saknas det information över antalet medarbetare inom regelefterlevnad samt transaktionsrapportering under de centrala åren 2007 till 2015, anser Credit Suisse.

PrivataAffärer - Igår: 12:17

Trading Direkt: Swedbankgranskningen och dagens vinnare

Största delen av programmet består av teknisk analys på bland annat Telia, Skanska och JLT. Dessutom diskuterade vi svag PMI-data och kronkursreaktionen som följde. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ferroamp, Newsday Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Atlas Copco, Swedbank Valutor: USD/SEK, EUR/SEK, Råvaror: Koppar, Guld, Råolja Tittarönskemål: H+H International, Cloetta, Oncopeptides, Invent Medic, Nestlé, Björn Borg, Semafo, JLT, Oasmia, Intrum, Scandinavian Enviro Systems, Telia, Skanska, BioArctic, Africa Oil  .

PrivataAffärer - Igår: 11:38

Bästa korten på utlandsresan

Att använda betal- eller kreditkort i utlandet kan bli en dyr affär med uttagsavgifter och valutapåslag. Bland skräckexemplen finns Collector Easycard MasterCard där uttagsavgiften ligger på 4 procent och valutaväxlingspåslaget på 2 procent. Tar du ut pengar i en automat går alltså hela 6 procent bort i avgifter.

PrivataAffärer - Igår: 11:43

Bonnesen: Olyckligt svar i höstas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Flera bedömare tolkade Swedbanks samlade budskap i höstas som att banken inte hade hittat någonting misstänkt i sina genomgångar. – Det var olyckligt – jag skulle ha givit mycket mer kontext. Jag skulle ha berättat att jag talade om det fåtalet kunder som kom ut i media i samband med Danske, säger hon efter alla de frågor som hon har fått från olik

PrivataAffärer - Igår: 11:26

Hernhag: Fem aktier inför utdelningssäsongen

Köp Marcus Hernhags bok: Bli rik på aktieutdelning Jörgen: Kan du lista tre bra utdelningsaktier man borde ha i portföljen inför utdelningssäsongen?
Marcus: Millicom och Tele2 är två alternativ inom teleoperatörerna. Bilia och SJR inom tjänstesektorn och jag lutar åt Beijer Alma inom industrin.

PrivataAffärer - Igår: 10:50

Scandic: ”Flera tillväxthämmande faktorer framöver”

”På kort sikt räknar vi med att bolaget missar konsensusförväntningarna detta år, givet de höga utbudsnivåer som väntas i två av bolagets hemmamarknader”, skriver Berenberg och hänvisar till Norge och Danmark som tillsammans står för 38 procent av bolagets försäljning och 37 procent för ebitda. Denna obalans i utbud kommer att få en stor effekt på Scandics intäktsmått, så kallade revpar (intäkt per tillgängligt rum), enligt investmentbanken. På medellång till lång sikt är ett hotellbolags pipeline en viktig faktor vad gäller strukturell tillväxt.

PrivataAffärer - Igår: 09:28

Browder sågar Swedbankrapporten

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder. ”Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen. ”Vi och alla andra

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för dagens nykomlingar

På First North debuterade Ferroamp, ett elhanteringsföretag som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare. Enligt egen utsago drar bolaget nytta av marknadstillväxten för solceller, elbilar och batterier. Ferroamps nyemission på 40 miljoner kronor inför listningen på First North tecknades till cirka 90,2 procent fördelat på omkring 825 tillkommande ägare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.