PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 March, 06:53

PrivataAffärer - 14 mar 19 kl. 12:05

Här får du högst sparräntaOm du har till exempel 50 000 kr, får du högst ränta hos Nordax och PRA Spar som båda ger 0,95 procent. Något mindre (0,90 procent) får du hos SevenDay Bank och Avida Finans medan du får 0,85 procent hos Svea Ekonomi och GCC Capital. Men om du är villig att låsa in ditt kapital så kan du få högre ränta. Det räcker att binda sparandet i ett halvår för att du ska få 1,05 procent hos Aros Kapital och Marginalen. Den högsta ettårsräntan (1,30 procent) får du hos Collector Bank tätt följt av BigBank, Hoist Spar och Qliro (1,25 procent).
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordax, PRA Spar, SevenDay Bank, Avida Finans, Svea Ekonomi, GCC Capital, Aros Kapital, Marginalen, Collector Bank, BigBank, Spar, Qliro, Marginalen Bank, Gustavsson, Annonshär, Compricer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får du högst, sparränta
DI - 06 sep 18 kl. 17:42

Sparkontona med högst sparränta

Trots flera år av lågränteklimat fortsätter svenskarna att pumpa in miljarder på bankkontot. Här är sparkontona med högst sparränta för tillfället. .

PrivataAffärer - 26 feb 19 kl. 04:00

Här får du högst sparränta just nu

Om du till exempel vill sätta in 50 000 kr på ett konto utan bindningstid och med fria uttag får du just nu högst ränta hos Nordax Bank och PRA Spar som båda ger 0,95 procent. Något mindre (0,90 procent) får du hos Sevenday Bank och Avida Finans medan du får 0,85 procent hos Svea Ekonomi och GCC Capital. Vill du ha högre sparränta än så måste du vara villig att avvara pengarna under en längre period.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 07:23

Här får du högst sparränta just nu

Om du har 100 000 kr att sätta in på ett vanligt sparkonto utan bindningstid får du just nu högst ränta hos Nordax (0,85 procent). Värt att notera är dock att Nordax kräver minst 100 000 kr på kontot för att ge denna ränta. Hos GCC Capital får du 0,75 procent utan kapitalkrav och bindningstid.

PrivataAffärer - 19 nov 15 kl. 10:03

Här får du högst sparränta

Det går inte längre att få en sparränta över 1 procent om du inte väljer ett bundet konto med restriktioner. Men det finns konton som nästan ger 1 procent där du kan ta ut pengarna när du vill....

DI - 07 jul 18 kl. 09:59

Sparkontona med högst sparränta

Svenskarna fortsätter att pumpa in miljarder på bankkontot samtidigt som räntorna är rekordlåga. Här är sparkontona med högst ränta. .

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 07:05

Här får du högst sparränta just nu

Svenskarna fortsätter att spara på konton med usel ränta. SCB:s senaste finansmarknadsstatistik visar att hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton var 0,07 procent i september. Den låga genomsnittsräntan tyder på att storbankerna fortfarande dominerar svenskarnas kontosparande.

PrivataAffärer - 06 feb 15 kl. 06:00

Här får du högst sparränta

Sparräntorna har parkerat på historiskt låga nivåer i spåren av Riksbankens nollränta. Men binder du kapitalet på två år får du hyfsad avkastning....

PrivataAffärer - 04 mar 15 kl. 11:36

Här får du högst sparränta

Riksbankens negativa ränta har satt press på sparräntorna. Men fortfarande går det att få räntor en bit över 2 procent på sparkontot....

PrivataAffärer - 03 nov 16 kl. 07:16

Här får du högst sparränta just nu

Den som vill ha någon ränta överhuvudtaget på sitt konto gör bäst i att undvika storbankerna. Genom att i stället välja någon mindre bank eller kreditmarknadsbolag kan du få upp till 2,5 procents ränta med insättningsgaranti just nu. Men är du....

PrivataAffärer - 16 mar 15 kl. 06:30

Här får du högst sparränta just nu

Det finns absolut ingen anledning att nöja dig med noll procents ränta på ditt sparkonto. Här är listan med de bästa kontona just nu....

PrivataAffärer - 19 maj 17 kl. 10:07

Här får du högst sparränta just nu

I dagens ultralåga räntemiljö är det svårt att få vettig avkastning på sparkontot. Är du villig att avvara ditt kapital i flera år kan du visserligen få en eller ett par procent. Men det går att få relativt hög ränta utan att binda kapitalet i....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Swedbank: Därför överviktar vi svenska aktier

Sverige har en hög andel konjunkturkänsliga bolag, vilket ledde till att svenska bolag tog mer stryk än andra under den turbulenta perioden på börserna i slutet av förra året. Men i och med att sentimentet tydligt förändrades i början av det här året är det naturligt att Sverige startat 2019 upp till 2-3 procentenheter bättre än andra marknader, anser Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank och en av de ansvariga för bankens strategi. – Vi ansåg att rädslan för konjunktur- och vinstutvecklingen var överdrivet stor och att det därför fanns god potential för återhämtning.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Tre heta köptips

Tidigare under onsdagen rekommenderade tidningen även sälj av teknikhandlaren Addtech i analystjänsten Analys+. Programvarubolaget Vitec har en stark tillväxt som i hög grad bygger på förvärv av små nischade mjukvarubolag till låga multiplar. Detta gör bolaget till ett betydligt mindre konjunkturkänsligt alternativ än andra i sektorn, enligt Affärsvärlden som ser ”en utmärkt aktie för den långsiktiga tillväxtportföljen” och rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Fed: Inga räntehöjningar i 2019

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 104 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

ABG höjer Veoneer till köp

  Inte minst orderingången under 2018 har varit stark. ”Utsikterna för fler order förefaller goda, då marknaden för aktiva säkerhetsprodukter växer snabbt trots en totalt sett trög fordonsmarknad”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering och påminner om att bolaget tog 25 procent av marknaden för aktiva säkerhetsprodukter under 2018. ABG förutspår en genomsnittlig försäljningsökning om 16 procent årligen under 2018-2025.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

May vill ha brexitförlängning till 30 juni

Det skulle inte vara i någons intresse att britterna deltar i valet till EU-parlamentet, sade hon. May sade att hon skrivit ett brev till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i morse för att informera honom om begäran av förlängningen. Hon sade vidare att regeringen avser att lägga fram brexitförslaget till en tredje ”meningsfull omröstning” i underhuset.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Stora skillnader mellan svenska småbolagsfonder

Enligt fondutvärderaren Morningstar är de bästa småbolagsfonderna upp nästan 20 procent i år. Allra bäst har det gått för finska Evli Sverige Småbolag B tätt följt av svenskförvaltade Cliens Småbolag som förvaltas av Carl Sundblad. Varför har det då gått så bra för Cliens Småbolag sedan årsskiftet?

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Säljer allt i Ferronordic

Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Mellby Gård ägde nästan 1,2 miljoner aktier, motsvarande 8,2 procent aktiekapitalet i Ferronordic, före transaktionen, samma antal som vid årsskiftet enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Mellby Gård, vars innehav legat i Falkstenen AB, har varit ägare Ferronordic sedan åtminstone 2013..

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Karnov noteras på Stockholmsbörsen

Beskedet är i linje med att källor i december uppgav för Dagens Industri att Karnov gick mot en börsnotering under första halvåret 2019. Fjärde AP-fonden, Lazard Asset Management och Vind har med förbehåll för vissa villkor åtagit sig att förvärva aktier för upp till 607 miljoner kronor. Nasdaq Stockholm har bedömt att Karnov uppfyller gällande noteringskrav och kommer att godkänna ansökan under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland att spridningskravet för bolagets aktie är uppfyllt.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Förvaltare minskar kassorna – men väljer defensiva investeringar

De defensiva placeringar förvaltarna uppges föredra inkluderar tillgångar på tillväxtmarknader, råvaror och REIT:s. Råvaror anses annars generellt sett som en högst cyklisk kategori, och det är inte osannolikt att förvaltarna här syftar på guld, som kan ses som undantaget som bekräftar regeln. Samtidigt uppgick allokeringen mot globala aktier till en nettoövervikt om 3 procent i mars, vilket var den lägsta uppmätta nivån i den månatliga förvaltarundersökningen sedan i september 2016.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.