Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 20 March, 12:33

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 00:10

Välkomna pengar till keramiska dörrar och offerritFörutom Ulla Viotti får flera konstnärer i sydöst bidrag när Konstnärsnämnden fördelar totalt elva miljoner kronor till olika konstnärliga projekt i landet. Konstnären Jennifer Forsberg i Eljaröd får 172 000 kronor till ett projekt med keramiska dörrar..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ulla Viotti, Konstnärsnämnden, Jennifer Forsberg, Eljaröd

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkomna, pengartill , keramiska, dörraroch , offerrit
Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 15:00

Svenska kyrkan borde välkomna SVT:s granskning

DOLD KAMERA Uppdrag granskning ska blottlägga missförhållanden var de än finns. Om de finns i slutna rum, som i kyrkan – då ska vi ta oss in även där. Biskop Esbjörn Hagberg uttrycker i sin debattartikel här på SVT Debatt farhågor med anledning av vår kommande granskning av prästers syn på homosexuella.

YLE - 23 sep 12 kl. 13:55

Skatteverket: Största skatteflyktingarna bland de som har mest pengar

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare.
Den typiska finländska skattesmitaren gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 24 sep 12 kl. 06:43

"Största skatteflyktingarna bland dem som har mest pengar"

Riksdagen har under förra veckan diskuterat företagsbeskattning och skattesmitare. Den typiska finländska skatteflyktingen gömmer undan försäljningsvinster eller bonusar och placerar dem i närområdena. Skatterevisionsenheten finns bakom många låsta dörrar i Skatteförvaltningens gamla huvudkontor i Hagnäs, Helsingfors.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:27

Så här sade våra experter i "Dina pengar"

Svenska Yles drygt fem timmar långa specialsändning "Dina pengar" behandlade ekonomi ur många olika perspektiv – bostadslån, ledarskap, entreprenörskap, med mera. Här är några citat av våra experter. Carolus Reincke Carolus Reincke Bild: YLE/Joakim Lax
Carolus Reincke: "När man följer med börskurser, delårsrapporter och dylikt, så är det viktigt att inte göra förhastade beslut, utan att göra rationella beslut.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:27

Så här sade våra gäster i "Dina pengar"

Svenska Yles drygt fem timmar långa specialsändning "Dina pengar" behandlade ekonomi ur många olika perspektiv – bostadslån, ledarskap, entreprenörskap, med mera. Här är några citat av våra gäster. Carolus Reincke Carolus Reincke Bild: YLE/Joakim Lax
Carolus Reincke: "När man följer med börskurser, delårsrapporter och dylikt, så är det viktigt att inte göra förhastade beslut, utan att göra rationella beslut.

SmålandsPosten - 07 dec 13 kl. 10:20

Stora summor pengar funna under våldtäktsutredning

Kronobergspolisen har hittat stora summor pengar under utredningen av en grov våldtäkt. Brottet ska ha skett i en villa i Växjötrakten som har finkammats av polisen. Pengarna låg på flera olika ställen och har tagits i beslag eftersom det misstänks handla om byte från brott.

Trelleborgs Allehanda - 13 aug 13 kl. 10:53

Pengar stals ur kassaskåp

Natten till fredagen förra veckan stals 10 000 kronor, en växelkassa och nycklar från ett företag i centrala Trelleborg.
Tjuvarna kom in i lokalerna med hjälp av passerkort. Sedan tog de sig vidare in genom två dörrar till rummet där kassaskåpet förvarades.

SmålandsPosten - 15 nov 13 kl. 07:00

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Suzanne Frank (M), Lena Karlsson (C), Yngve Filipsson (Fp) och Eva Johnsson (Kd) skriver på dagens debatt en kommentar till Mer personal ger bättre kvalitet av Anna Fransson (S) publicerad den 29 oktober. Anna Fransson (S) hävdar i sin debattartikel att Stefan Löfvens politik skulle säkra 40 miljoner extra till Landstinget Kronoberg. Det är en spännande retorik men frånvaron av logik är påtaglig och de påstådda intäkterna är svåra att leda i bevis.

Expressen - 19 jan 14 kl. 10:50

"Alla är välkomna att prata, inte bara MFF"

Stefan Schwarz, 44, fullföljer Svenska fotbollförbundets Uefa Pro License-kurs och har i veckan suttit på skolbänken på Bosön. Han har inte hört ett ljud från Malmö FF om det lediga jobbet som assisterande - men säger så här om en eventuell framtida tränarkarriär: - Jag håller alla dörrar öppna, det gäller alla klubbar och länder. Jag har dessutom redan en portugisisk Pro License och det är jag stolt över..

SmålandsPosten - 05 okt 14 kl. 15:24

Tjuvar gjorde ovälkomna besök

Polisen rapporterar om flera inbrott i länet. Tjuvar har varit på besök i både Växjö och Ljungby under helgen. På söndagen konstaterade ägarna till en villa på Kolonivägen i Växjö att någon krossat ett fönster på baksidan av huset och tagit sig in.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Nyansrikt och fördjupande

Hur många nyanser rymmer mörkret? Oändliga. Åtminstone om det är Yvonne Larssons måleri det handlar om.

Kristianstadsbladet - Igår: 14:30

100 år av kvinnlig rösträtt firas

Drygt hundra år har gått sedan beslutet om kvinnlig rösträtt klubbades i Sverige. Det uppmärksammas bland annat genom föreställningen ”Väckarklocka, jubileumsversionen”. På fredag gästas Ystad och två dagar senare, Simrishamn..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 08:18

Danskt mörker med för mycket sadism

Sören Sveistrup skrev manus till den danska succéserien ”Brottet”. Men hans thriller i bokform är ingen succé alls, tycker recensenten Per-Axel Svensson..

Kristianstadsbladet - 16 mar 19 kl. 05:00

Sirenernas förföriska sång leder oss in i skymningen

Sirenerna sjunger så förföriskt att många har svårt att motstå den. Så är det i den grekiska mytologin, men är det också så i vår tid? Historikern Lena Berggren lyssnar till sirensången från skymningslandet, och blir orolig över att den får allt fler att tala om krislägen och systemkollaps.

Kristianstadsbladet - 15 mar 19 kl. 16:36

”Viktigast: låta vittnena komma till tals”

Dokumentärfilmerna som låter övergreppsoffer för Michael Jackson och R. Kelly berätta har fått både stöd och kritik. Kulturskribenten Per Bergström minns en skulptör som närmast raderats ut ur historien efter att ha begått övergrepp mot barn.

Kristianstadsbladet - 15 mar 19 kl. 10:23

Poesi för universitetets seminariekultur

Hanna Hallgrens senaste verk ”Vinterresan” är på ett formellt vis bra, men recensenten Andrés Stoopendaal tycker att hon saboterar läsarens upplevelse genom sitt akademiskt hållna efterord..

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 11:57

Konstnären Gerhard Nordström död

Konstnären Gerhard Nordström har avlidit, 93 år gammal. In i det sista var han verksam och målade i sin lägenhet vid Stortorget i Ystad..

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 13:23

Sune Nordgren: ”Nordström övergav aldrig sitt engagemang”

Projektledaren Sune Nordgren, tidigare bland annat chef för Malmö konsthall, minns en storartad målare som aldrig kompromissade eller övergav sitt engagemang. .

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 15:03

Caroline Mårtensson: ”För mig jobbade han alltid i en aktivistisk anda”

2014 delade Caroline Mårtensson utställning med Gerhard Nordström på Ystads konstmuseum. Det är en utställning och ett samarbete som hon med minns med värme. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.