Computer Sweden > IT

Wednesday, 20 March, 12:21

Computer Sweden - 14 mar 19 kl. 06:02

Läkemedelsverket varnar för oseriösa medicinska appar
Appar som ska användas i medicinskt syfte klarar ofta inte kraven. Läkemedelsverket har svårt att hålla koll på den enorma marknaden och tillverkarna är okunniga om vad de ska leva upp till. Nu varnar Läkemedelsverket för att använda diabetesappar som inte är CE-märkta..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Läkemedelsverket, CE

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkemedelsverket, varnarför , oseriösa, medicinska, appar
P3 - 16 sep 15 kl. 15:50

Läkemedelsverket varnar för flera medicinska appar

Marknaden med appar som mäter blodtryck, din hörsel, räknar ut när du kan ha sex utan att bli gravid eller som på annat sätt kan säga något om din hälsa växer explosionsartat. Men flera kanske inte ärsäkra..

Dagens Medicin - 03 dec 15 kl. 11:47

Läkemedelsverket mäktar inte kontrollera hälsoappar

Antalet hälsoappar och medicinska appar breder ut sig på marknaden. Läkemedelsverket behöver nu hjälp från vården att rapportera brister i de medicinska apparnas kvalitet..

SR - 04 jun 13 kl. 15:45

Läkemedelsverket: PIP-implantat bör opereras ut

Efter skandalen med bröstimplantat från företaget PIP rekommenderar Läkemedelsverket och Socialstyrelsen att klinikerna ska ta kontakt med de kvinnor som har implantat, och också operera ut dem om det inte finns medicinska skäl som talar emot det..

SR - 03 jul 13 kl. 09:17

Läkemedelsverket: "Bör rådfråga gynekologen om Cilest"

Risken att bli oavsiktligt gravid med p-pillret Cilest är mycket små, säger läkemedelsföretaget Janssen-Cilag. Läkemedelsverket drar samma slutsats, men utan att ha gjort egna tester. "Det verkar handla om någon procents avvikelse jämfört med vad läkemedlet ska uppfylla", säger Kerstin Claesson på Läkemedelsverkets medicinska information..

SVT - 11 mar 14 kl. 07:22

Vass kritik mot Läkemedelsverket

Det omdiskuterade växtpreparatet Iscador godkändes nyligen av Läkemedelsverket. Medicinska experter anser att beslutet vilar på svag grund och ifrågasätter Läkemedelsverkets trovärdighet..

Computer Sweden - 16 sep 15 kl. 06:05

Många hälsoappar klarar inte lagkraven - nu griper Läkemedelsverket in


Hälsoapptillverkarna har dålig koll på de regler som gäller när apparna bedöms vara medicinska. I höst kan en app få marknadsförbud för första gången i Sverige. "Det handlar om att skicka en signal", säger Mats Artursson på Läkemedelsverket.

IDG - 16 sep 15 kl. 06:05

Många hälsoappar klarar inte lagkraven - nu griper Läkemedelsverket in


Hälsoapptillverkarna har dålig koll på de regler som gäller när apparna bedöms vara medicinska. I höst kan en app få marknadsförbud för första gången i Sverige. "Det handlar om att skicka en signal", säger Mats Artursson på Läkemedelsverket..

YLE - 29 okt 16 kl. 17:31

Minister Pirkko Mattila: Läkemedelsverket till Finland efter brexit

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila (Sannf) vill utreda möjligheterna att flytta EU:s läkemedelsverk från London till Finland. Om Storbritanniens EU-utträde blir verklighet måste läkemedelsverket placeras någon annanstans. Mattila säger till Yle att den högtstående medicinska utbildningen och forskningen i Finland gör att förutsättningarna är goda för att placera verket här.

DI - 10 dec 18 kl. 16:10

Stenocare har lämnat in ansökan om kapselprodukter till danska läkemedelsverket

Medicinska cannabisbolaget Stenocare har lämnat in sin formella ansökan för godkännande av tre nya produkter till det danska läkemedelsverket..

DI - 14 okt 15 kl. 10:09

Medicinska appar ska vara CE-märkta

Läkemedelsverket har uppmärksammats på att vissa medicinska appar marknadsförs och säljs utan CE-märke trots att deras avsedda användningsområde verkar falla inom det medicintekniska produktområdet..

Expressen - 29 sep 17 kl. 13:47

Azerbajdzjan utför medicinska tvångstester på hbtq-personer

Organisationen ILGA Europe varnar för polisrazzior och medicinska tvångsundersökningar i Azerbajdzjan. Hittills ska minst 50 hbtq-personer ha arresterats, rapporterar tidningen QX. .

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 1 timme sedan

Amazons nya e-handelssatsning kan bli hur stor som helst


Nu ska Amazon göra en satsning på e-handel för företag inom varumärket Amazon Business. Analytiker tror att den verksamheten kan bli värd mer än både retail och molnet..

Computer Sweden - 2 timmar sedan

Google uppmanar användare att överväga andra sökmotorer


Förra året åkte Google på hisnande belopp i böter av EU för att missbruka sin dominans på mobiloperativsystem. För att slippa nya böter ska Google börja uppmana Androidanvändare att välja vilka webbläsare och sökmotorer de vill..

Computer Sweden - 2 timmar sedan

Kjell & Company bygger om med Episerver


Genom att byta till Episerver vill Kjell & Company bli ännu bättre på webben..

Computer Sweden - 3 timmar sedan

Netonnet vässar sina egna prylar med Barium


Hemelektronikkedjan Netonnet har tagit in svenskbaserade Bariums molntjänst för att effektivisera sin verksamhet och sina interna processer..

Computer Sweden - 6 timmar sedan

Alla nya lagar skapar jättemarknad – regtech är glödhett


Alla nya regulatoriska krav är sådant som ingen egentligen vill ha att göra med. Därför växer en jättemarknad fram för teknik som kan automatisera de här sysslorna. Regtech växer med 25 procent varje år och startups i nischen är högvilt..

Computer Sweden - 22 timmar sedan

Stress tas inte på allvar – 72 procent önskar mer från arbetsgivaren


72 procent av arbetsmiljöombuden anser att arbetsgivarna bör jobba mer med stress och arbetsbelastning. Det visar Unionens årliga undersökning..

Computer Sweden - Igår: 10:48

Netnordic bygger nät i Blekinge


Norskägda systemintegratören Netnordic, som satsar stort i Sverige, har fått ett uppdrag att bygga nytt nät i Karlskrona..

Computer Sweden - Igår: 06:02

Mjukvarubottarna dundrar fram – nu etablerar sig bolagen i Sverige


Marknaden för mjukvarubottar väntas växa rejält de kommande åren, och nu börjar bolagen bakom mjukvaran etablera sig i Sverige på allvar..

Computer Sweden - Igår: 14:49

Experter skeptiska till Googles nya supersatsning


I morgon väntas Google täcka av en streamingtjänst för tv-spel och på så sätt utmana etablerade dominanter som Microsoft, Sony och Nintendo på den här marknaden som är värd mer än 100 miljarder dollar..

Computer Sweden - I förrgår: 10:56

Slack rensar ut hatgrupper – och uppdaterar användarvillkor


Efter att det avslöjats att hatgrupper använt samarbetsverktyget Slack för att organisera aktiviteter har företaget rensat ut 28 konton ”med kopplingar till hatgrupper”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.