Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 03:25

Dagens PS - 14 mar 19 kl. 08:00

Kronfallet oroar vd:n ”En utmaning”I går backade aktien runt 10 procent på Stockholmsbörsen på bolagets rapport. Clas Ohlsons aktie fick ta stryk sedan företaget meddelat att vinstprognosen för innevarande år sänks, och samtidigt infriades inte det egna målet i försäljningen. Lotta Lyrå är vd på Clas Ohlson och hon menar att den svaga kronan påverkar affärerna negativt. ”Det är klart att det är en utmaning. Det betyder att det blir dyrare för oss att köpa in varor från andra länder”, säger Lotta Lyrå till SvD Näringsliv, som konstaterar att kronan tappat omkring 30 procent mot euron och 50 procent mot dollarn det senaste året, och dollarn har å sin sida fallit med 20 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
En, Stockholmsbörsen, Ohlsons, Lyrå, Clas Ohlson, Lotta Lyrå, SvD Näringsliv, Riksbanken, Ohlson, Norden, SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronfallet, oroar, vd:nEn , utmaning
YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland

Om drygt ett år ska staten går över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

Nerikes Allehanda - 15 aug 16 kl. 05:15

Nej, budgeten är inte vår största utmaning

Många socialtjänster har ett pressat läge. Inte minst på grund av försämringar som Alliansen gjorde i socialförsäkringssystemen, som ledde till att många människor hamnade i kommunens försörjningsstöd.Socialtjänsten är vårt yttersta skyddsnät i samhället och för första gången någonsin har det nu gjorts en riktad förstärkning av sociala barn- och ungdomsvården, en miljardsatsning som sträcker sig över fyra år som ska gå till personalförstärkning, kompetens och kvalitetshöjning.

YLE - 23 maj 13 kl. 04:56

Utbildningsdebatten oroar Wärtsilädirektör

70 procent av de som anställs av Wärtsilä har gått utbildning i Vasaregionen. Men såväl studerande som näringslivet glöms bort i debatten om utbildning - och det oroar, säger Stefan Damlin som är vd för Wärtsilä Finland. Energiteknik är framtiden och det borde också synas i utbildningsalternativen.

Posh24 - 06 dec 13 kl. 08:20

Vinnarlåten oroar Idol-finalisterna: "Inte vårt sound, egentligen!"

I kväll står det klart vem som blir vinnare i Idol 2013. Kevin Walker, 24, och Elin Bergman, 18, slåss om segern i Globen i Stockholm. Ett av de viktigaste tävlingsmomenten blir att framföra den färdigskrivna vinnarlåten "Belong", något som oroar artisterna.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 07:00

390 kilometers simning som utmaning

Foto: Lasse Ottosson
Att ro tvärs över Atlanten gav mersmak. Nu ger sig Åhusbon Jimmy Strandberg in i nästa äventyr: Att tillsammans med systern Diana simma genom Göta Kanal. En simtur på 390 kilometer.

YLE - 19 okt 15 kl. 05:08

Räddningsdirektör oroar sig för sotning i landsbygden

Systemet med distriktssotare väntas skrotas om två år. Det öppnar för fri konkurrens. Tero Mäki, räddningsdirektör i Vasa, undrar hur det ska gå i glesbygden.

Skånskan - 25 maj 17 kl. 14:00

Besparingar i skolan oroar rektorerna

STAFFANSTORP Förändringen av Resurscentrum och besparingar på skolorna oroar rektorer i Staffanstorp. ERWP.fif(1)Tjänster som inte ersätts, ansvaret för undervisning i svenska som andraspråk som nu ligger på skolorna och en oro för att barn med särskilda behov inte ska få det stöd de har rätt till.

Kristianstadsbladet - 06 maj 11 kl. 03:30

Nattfrosten oroar odlare

Foto: Bosse Nilsson
De senaste nätternas köldgrader drabbar odlingar med blommande körsbärs- och bigarråträd hårdast.
Den här veckan har temperaturen sjunkit till under flera minusgrader på nätterna. Köldperioden slog till precis när träd med körsbär och bigarråer börjat blomma.

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 11 kl. 15:10

Nya regler oroar gymnasielärare

Att många missuppfattar de nya reglerna om behörighet efter yrkesprogram på gymnasiet är ett problem. Det menar två lärare på Bastionskolan.
Till hösten ger inte yrkesprogrammen automatisk högskolebehörighet längre.

Kristianstadsbladet - 28 sep 13 kl. 10:31

Haiderarvtagare oroar i Österrikeval


Det mesta tyder på fortsatt stor koalition mellan socialdemokrater och konservativa efter söndagens parlamentsval i Österrike. För detta talar inte minst låg arbetslöshet och att regeringen i stort sett lyckats hålla landet utanför eurozonskrisen.Regeringspartierna SPÖ:s och ÖVP:s väntade majoritet hotas främst av några mindre, liberala partier som kan tänkas stjäla röster från regeringspartierna - och därmed också regeringsmajoriteten.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

FOI-rapport: Kina spionerar på Sverige

Kina knyts för första gången i en ny rapport från FOI till omfattande industriellt cyberspionage mot Sverige. Bakgrunden är att Peking vill göra Kina till världsledande inom högteknologiska produkter. Detta gör Sverige extra utsatt då ekonomin är öppen och innovativ, samt i hög grad digitaliserad.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Småföretagare efterlyser digitalisering

Inte mindre än sju av tio småföretagare vill att Sveriges kommuner gör mer för att snabba på digitaliseringen av näringslivet. Det har en tidigare undersökning visat som affärssystemleverantören Visma låtit göra med totalt 1.400 svenska bolag.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Högt uppsatt chef: Sanktioner hotar Amazon

Amazon riskerar sanktioner i syfte att säkerställa konkurrensreglerna i Europa. Det har Achim Wambach, ordförande för landets monopolkommission, uppgett i en intervju med Welt am Sonntag rapporterar Bloomberg News. E-handelsjätten bedöms nämligen agera på liknande sätt som Google.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Göran Persson varnar för S-politiken

”Politiken måste ha en fungerande helhet, annars blir det inte bra.” Det säger den i dag 70-årige före detta statsministern och socialdemokratiska partiledaren, som i lördags besökte S-kongressen i Örebro, uppger Dagens Industri. Göran Persson anser att ett slopande av värnskatten i enlighet med januariuppgörelsen mellan S, C, L och MP enbart gynnar de mest högavlönade då reformen innebär att alla som tjänar över 58.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Branson vill se ny Brexit-omröstning

Sir Richard Branson vill att Storbritannien håller en ny omröstning om Brexit. I ett blogginlägg kritiserar han premiärminister Theresa May för att inte längre agera för landets bästa utan i stället sätter partiet framför landet. Han säger vidare att många som röstade ja till Brexit har ändrat åsikt och att Storbritannien befinner sig farligt nära en fullskalig katastrof, skriver BBC.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 09:00

Polestar drar till sig investerare

Volvo Cars för samtal med externa investerare när det gäller elbilsmärket Polestar. Det säger vd Håkan Samuelsson till reportrar i Göteborg, enligt Bloomberg News. ”Volvo kommer alltid att vara den dominerande aktieägaren, men vi är öppna för andra att komma in.

Dagens PS - 17 timmar sedan

EU:s svarta lista över skatteparadis

Tio nya länder har sällat sig till skaran. ”Vi ska inte ha länder som gömmer skattepengar.” Det säger finansminister Magdalena Andersson (S) i en kommentar till SVT Nyheter.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 09:36

Framtidens jobb och anställningar

Hur ser arbetsmarknaden ut i framtiden? Vad händer med anställningsformen och hur ska Sverige klara sig genom en arbetskraftskris? Jobben som fattas Inom bara fem år kommer det att vara stora arbetskraftsbrister inom sjukvård, omsorg och skola.

Dagens PS - 18 timmar sedan

JUST NU: Aktie störtdyker 58 procent

Tokrasar direkt i öppningen av Stockholmsbörsen, som har en tung morgon. I spåren av börsfrossan i Asien faller även Stockholmsbörsen på måndagsmorgon. Det breda indexet OMXSPI är ned med knappt 0,6 procent medan OMXS30 backar 0,5 procent.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Börsveckan: Tryck på köpknappen nu

Börsveckan rekommenderar köp av Dist IT, Green Landscaping och franska Airbus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Atrium Ljungberg och Storytel. IT- och hemelektronikdistributören Dist IT kom med en stark rapport för det fjärde kvartalet som bekräftade tidningens positiva syn på aktien sedan i höstas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.