Dagens PS > Ekonomi

Friday, 22 March, 19:12

Dagens PS - 14 mar 19 kl. 08:37

Ex-ministern petad: ”Olämpligt beteende”Toppolitikern Pär Nuder tvingas lämna ordförandeposten i Skistar. ”Maffiametoder”, tycker han själv. Vad som hänt är ännu oklart men Di skriver att ägarna fick nog efter flera veckors rykten, och enligt den kända näringslivsprofilen Göran Grosskopf, som representerar ägarfamiljerna Mats och Erik Paulsson i egenskap av styrelseledamot i ägarbolaget Ekhaga utveckling, finns det flera källor till det som nu ledde fram till beslutet att peta den tidigare socialdemokratiska finansministern som ordförande i skidanläggningens styrelse. Pär Nuder ska ha betett sig olämpligt, heter det, under det nyss avslutade skid-VM i Åre. ”Olämpligt beteende är det som vi har bestämt oss att gå ut med.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Pär Nuder, Skistar, Di, Göran Grosskopf, Mats, Erik Paulsson, Ekhaga, Nuder, VM, Åre, Dagens Industri, Skistars, Jonas Jonsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-ministern, petad, Olämpligt, beteende
Sydsvenskan - 08 sep 15 kl. 16:24

Kyrgios petad ur Australiens DC-lag

Nick Kyrgios, tennisstjärnan som utmärker sig både på och utanför banan, har petats ur Australiens trupp till Davis Cup-semifinalen mot Storbritannien nästa vecka. Detta för att fokusera på sin "personliga och professionella utveckling", enligt DC-kaptenen Wally Masur.Den 20-årige Kyrgios har vid ett flertal tillfällen skapat rubriker med sitt olämpliga beteende både på och utanför banan.

Helsingborgs Dagblad - 08 sep 15 kl. 16:24

Kyrgios petad ur Australiens DC-lag

Nick Kyrgios, tennisstjärnan som utmärker sig både på och utanför banan, har petats ur Australiens trupp till Davis Cup-semifinalen mot Storbritannien nästa vecka. Detta för att fokusera på sin "personliga och professionella utveckling", enligt DC-kaptenen Wally Masur.Den 20-årige Kyrgios har vid ett flertal tillfällen skapat rubriker med sitt olämpliga beteende både på och utanför banan.

Expressen - 13 nov 15 kl. 14:57

Kritik mot ministerns tweet: Direkt olämpligt

"Bra och viktigt", skrev sjukvårdsminister Gabriel Wikström på Twitter om Jönköpings tingsrätts dom att en barnmorska inte ska få skadestånd sedan hon nekats anställning på grund av sin vägran att utföra aborter. Nu får ministern skarp kritik för att lägga sig i en pågående rättsprocess. – Det är både oansvarigt och direkt olämpligt, säger Cecilia Widegren, Moderat ledamot i socialutskottet..

Expressen - 07 mar 19 kl. 19:00

Ex-ministern Eskil Erlandsson (C) avgår efter ”olämpligt uppträdande”

Tidigare landsbygdsministern och C-toppen Eskil Erlandsson, 62, lämnar riksdagen med omedelbar verkan. Han anklagas för ”olämpligt uppträdande” och för att ha tafsat på flera kvinnliga riksdagsledamöter i Moderaterna. – Eskil har på uppmaning av mig valt att lämna sin riksdagsplats.

Supermiljöbloggen - 19 okt 14 kl. 10:42

Forskare ger råd till miljöministern

Miljöforskningsberedningen har överlämnat ett betänkande till miljö-och klimatminister Åsa Romson med förslag på hur miljöpolitiken kan utvecklas. Slutbtänkandet Miljöpolitikens spelplan syftar till att driva miljöpolitiken framåt, och behandlar frågor om Sverige som föregångsland i klimatpolitiken, förhållandet mellan forskning och miljöpolitik, samhällsekonomiska kalkyler på miljöområdet, politik och mänskligt beteende, samt konsten att utgå från konsumtion vid beräkning av utsläpp. Hela rapporten kan laddas ner här.

SR - 08 okt 15 kl. 20:40

Ministern om städfusket: Oacceptabelt

Rapporten om fusket i städbranschen får civilminister Ardalan Shekarabi (S) att reagera starkt. Hälften av 50 granskade företag fuskar, ett beteende ministern säger inte får förekomma..

NT - 07 dec 12 kl. 23:28

Nene petad ur PSG:s trupp

Franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain med svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic petar anfallaren Nene ur truppen inför lagets ligamatch mot Evian på lördagen. Anledningen är brasilianarens beteende i samband med PSG:s match i Champions League mot Porto i tisdags (2-1-seger). Nene blev irriterad och grälade med ledarstaben när han ombads sätta sig på bänken igen efter att ha värmt upp inför ett förmodat inhopp i andra halvlek i matchen..

YLE - 23 feb 13 kl. 19:44

Henriksson: Maskeringsförbud inte lämpligt

Åtalade personer som döljer sina ansikten under mössor eller huvor är vanliga i våra rättssalar - och med jämna mellanrum är det någon som höjer rösten och vill införa maskeringsförbud. Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) ser ändå ingen orsak att ändra praxis. Hon anser att de åtalade har rätt att inte behöva visa anletsdragen.

YLE - 16 aug 13 kl. 13:30

Miljöministern: Kommunerna ska själv få bestämma om vindkraft

Miljöminister Ville Niinistö (Gröna) vill inte ta bort beslutanderätten från kommunerna när det gäller planeringen av vindkraftsparker. Stängningen av kolkraftverket i Ingå är i linje med regeringens strävan att i högre grad satsa på förnybar energi. Enligt miljöminister Ville Niinistö borde användningen av kolkraft minska i så snabb takt som möjligt.

DN - 30 okt 17 kl. 11:31

May utreder minister för sexistiskt beteende

Den brittiske ministern Mark Garnier erkänner att han bett sin tidigare assistent att köpa två dildoar och kallat henne ”tuttfia”. Premiärminister Theresa May, som redan lovat ta krafttag mot sexuella ofredanden, har nu problemet i sitt eget kabinett och kräver att arbetsmiljön i Westminster ska granskas..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Varning: Sju hot mot företagsmobilen

Sajt radar upp och varnar företag för säkerhetshoten. Det här har du inte råd att bara låta passera. Techworld skriver med hänvisning till amerikanska CIO Online om säkerhetshoten som oroar företag vad det gäller de anställdas smartphones.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Spotify backar nu för kraven

Spotify har inlett preliminära samtal om licenser med de stora skivbolagen, enligt Financial Times källor. Bolaget behöver få till avtal med Universal Music, Sony och Warner Music som tillsammans står för cirka två tredjedelar av musikkatalogen. Enligt FT kommer licenssamtalen att påverka Spotifys vinstmarginaler under flera år framöver.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Påtänkt moderatledare blev katolsk präst

”En del kanske har tyckt att jag har blivit tokig och alltjämt tycker det.” Det säger Thomas Idergard, 50 år, tidigare Muf-ordförande och ett moderat stjärnskott som pekades ut som Ulf Kristersson, 55 år, efterträdare, till Fokus. Tidskriften Fokus träffar det tidigare M-löftet i ett stort reportage om hans väg bort från politiken till att i stället följa sin kallelse att hänge sitt liv åt Gud och katolska kyrkan.

Dagens PS - Igår: 16:43

Facebook har slarvat med miljoner lösenord

Facebook har i samband med en säkerhetsgenomgång upptäckt att bolaget sparat ned mängder med lösenord i ett format som var läsbart. Det uppger techjätten i ett blogginlägg där man betonar att det inte gått att komma åt datan utifrån. Företaget uppger också att man kommer att meddela samtliga användare som har haft sitt lösenord i lösningen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Telia-försäljning kan skada rikets säkerhet

Försvarsmakten invänder starkt emot en försäljning av statens andel i Telia och varnar för ”allvarliga konsekvenser” vid en sådan åtgärd. Det skriver Dagens industri med hänvisning till ett yttrande från myndigheten daterat den 11 mars. Myndigheten vill ha kvar Telia under statens ägande eftersom man sitter på verksamheter som är betydande för Sveriges säkerhet, uppges det i yttrandet.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

Dagens PS - 11 timmar sedan

EXTRA: Granskningen ute – Bonnesen sitter kvar

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för sin vd, deklarerar ordförande Lars Idermark. Det framhåller Lars Idermark i ett pressmeddelande nu på fredagsmorgonen. ”Efter att ha tagit del av statusrapporten från FRA bekräftar Swedbanks styrelse sitt fortsatta förtroende för vd och hennes förmåga att leda och driva bankens arbete för att motverka penningtvätt”, förklarar Idermark.

Dagens PS - Igår: 11:50

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - Igår: 10:56

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.