Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 23 March, 09:56

Dagens PS - 14 mar 19 kl. 12:21

Flygstopp skapar rusch till SASFlygbolaget märker ett ökat intresse medan många plan för konkurrenterna står på marken. I stort sett hela världen har satt stopp för flygningar med Boeing 737 Max 8 efter helgens flygkrasch då 157 människor dog, varav fyra svenskar. Bland andra Norwegian, konkurrent till SAS, har tills vidare stoppat alla flygningar med sina 18 Boeing 737 Max 8. Norwegian dirigerar nu om drabbade passagerare till andra rutter och plan i flygbolagets flotta. SAS märker samtidigt en ökad passagerartrafik.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SAS, Boeing, Max, Norwegian, Knut Morten Johansen, E24

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygstopp, skapar, ruschtill , SAS
Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:36

Nu pausar Boeing 737 Max-planen

Flygplanstillverkaren Boeing bekräftar att bolaget kommer att pausa leveranserna av sina 737 Max flygplan till kunderna till följd av flygförbudet för den olycksdrabbade flygplansmodellen. Det rapporterar Reuters. ”Vi fortsätter att bygga 737 Max-flygplan medan vi bedömer hur situationen, inklusive potentiella kapacitetsbegränsningar, kommer att påverka vårt produktionssystem”, uppger en talesperson för bolaget.

Regeringen - 19 nov 12 kl. 17:11

Ansvarstagande parter skapar förutsättningar för ett konkurrenskraftigt SAS

- En uppgörelse har nåtts, där parterna har visat mycket stort ansvar för SAS framtidsutsikter. Jag har förståelse för de svåra beslut och betydande uppoffringar som de anställda i SAS tvingats göra mot bakgrund av bolagets svåra situation. Den svenska regeringen, liksom de norska och danska, kommer nu att delta i en kreditfacilitet som ger stabilitet och skapar förutsättningar för bolaget att genomföra sin affärsplan.

Alingsås tidning - 16 jan 13 kl. 07:08

Nu är det rusch till gymmen 

ALINGSÅS: Att ta tag i sin träning är ett vanligt nyårslöfte som år efter år skapar en rusch till träningsanläggningarna i januari. ? Det blir alltid en topp nu efter jul och nyår, samma sak sker på hösten efter semestrarna, säger Mikaela Strand på Hälsostudion i Alingsås..

BT - 23 jul 14 kl. 11:33

Flygstopp för Israel kan hävas

Flyg till och från Israel har ställts in sedan en raket slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Men det tillfälliga stoppet kan nu vara på väg att hävas. Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa ställde ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada i går in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 13:10

EU häver flygstopp till Israel


Den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA kommer inom kort att häva rekommendationen att undvika flyg till Israels största stad Tel Aviv.På torsdagen upphävde USA:s luftfartsmyndighet FAA förbudet för amerikanska flygbolag att flyga till Ben Gurion-flygplatsen. FAA varnar dock för att läget i Israel är fortsatt instabilt.

BT - 24 jul 14 kl. 13:10

EU häver flygstopp till Israel

Den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA kommer inom kort att häva rekommendationen att undvika flyg till Israels största stad Tel Aviv. På torsdagen upphävde USA:s luftfartsmyndighet FAA förbudet för amerikanska flygbolag att flyga till Ben Gurion-flygplatsen. FAA varnar dock för att läget i Israel är fortsatt instabilt.

BT - 23 jul 14 kl. 03:14

Israel ber USA häva flygstopp

Flygbolag i Europa och USA ställde in flygningar till och från Israel på tisdagen, sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Israel försäkrade förgäves att det var riskfritt att landa. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bad USA:s utrikesminister John Kerry att agera för att få flygstoppet hävt, enligt israeliska källor.

BT - 23 jul 14 kl. 10:01

Israel ber USA häva flygstopp

Flygbolag i Europa och USA ställde in flygningar till och från Israel på tisdagen. Detta sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Israel försäkrade förgäves att det var riskfritt att landa.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian
Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på NorwegianTrots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 18:49

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. – Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:10

Varning: Sju hot mot företagsmobilen

Sajt radar upp och varnar företag för säkerhetshoten. Det här har du inte råd att bara låta passera. Techworld skriver med hänvisning till amerikanska CIO Online om säkerhetshoten som oroar företag vad det gäller de anställdas smartphones.

Dagens PS - Igår: 09:48

Spotify backar nu för kraven

Spotify har inlett preliminära samtal om licenser med de stora skivbolagen, enligt Financial Times källor. Bolaget behöver få till avtal med Universal Music, Sony och Warner Music som tillsammans står för cirka två tredjedelar av musikkatalogen. Enligt FT kommer licenssamtalen att påverka Spotifys vinstmarginaler under flera år framöver.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Påtänkt moderatledare blev katolsk präst

”En del kanske har tyckt att jag har blivit tokig och alltjämt tycker det.” Det säger Thomas Idergard, 50 år, tidigare Muf-ordförande och ett moderat stjärnskott som pekades ut som Ulf Kristersson, 55 år, efterträdare, till Fokus. Tidskriften Fokus träffar det tidigare M-löftet i ett stort reportage om hans väg bort från politiken till att i stället följa sin kallelse att hänge sitt liv åt Gud och katolska kyrkan.

Dagens PS - Igår: 16:43

Facebook har slarvat med miljoner lösenord

Facebook har i samband med en säkerhetsgenomgång upptäckt att bolaget sparat ned mängder med lösenord i ett format som var läsbart. Det uppger techjätten i ett blogginlägg där man betonar att det inte gått att komma åt datan utifrån. Företaget uppger också att man kommer att meddela samtliga användare som har haft sitt lösenord i lösningen.

Dagens PS - Igår: 07:54

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - Igår: 07:43

Telia-försäljning kan skada rikets säkerhet

Försvarsmakten invänder starkt emot en försäljning av statens andel i Telia och varnar för ”allvarliga konsekvenser” vid en sådan åtgärd. Det skriver Dagens industri med hänvisning till ett yttrande från myndigheten daterat den 11 mars. Myndigheten vill ha kvar Telia under statens ägande eftersom man sitter på verksamheter som är betydande för Sveriges säkerhet, uppges det i yttrandet.

Dagens PS - Igår: 07:48

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

Dagens PS - Igår: 07:50

EXTRA: Granskningen ute – Bonnesen sitter kvar

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för sin vd, deklarerar ordförande Lars Idermark. Det framhåller Lars Idermark i ett pressmeddelande nu på fredagsmorgonen. ”Efter att ha tagit del av statusrapporten från FRA bekräftar Swedbanks styrelse sitt fortsatta förtroende för vd och hennes förmåga att leda och driva bankens arbete för att motverka penningtvätt”, förklarar Idermark.

Dagens PS - Igår: 11:50

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - Igår: 10:56

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.