SR > Kultur

Monday, 25 March, 19:15

SR - 14 mar 19 kl. 06:36

Skeppsbyggaren af Chapman i ny roman av Eva-Marie LiffnerFredric Henric af Chapman var ett 1700-talsgeni som blev världsberömd för sin skeppsbyggarkonst. Han är huvudperson i en "Vem kan segla" av Eva-Marie Liffner. Mikael Timm har läst..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Chapman, Eva-Marie Liffner, Henric,  vem, Timm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skeppsbyggarenaf , Chapmani ny , romanav , Eva-Marie, Liffner
Kristianstadsbladet - 21 nov 17 kl. 00:01

Från glasrike till vattenrike för Eva-Marie

Första arbetsdagen möttes Eva-Marie Hagström av 50 mail i inkorgen. Att börja som utvecklingschef i Kristianstads kommun har varit en tur rätt in i hetluften. "Det är en spännande kommun, full av positiv energi", konstaterar Eva-Marie..

NSD - 29 feb 12 kl. 06:00

Eva-Marie Nilimaa Lindberg 40 år

Eva-Marie Nilimaa Lindberg, Kiruna, fyllde 40 år lördagen den 25 februari..

Jönköpingsnytt - 29 apr 13 kl. 16:20

Eva-Marie från Jönköping vann en miljon kronor

Eva-Marie Nilsson från Jönköping kan i fortsättningen titulera sig miljonär. Hon vann nämligen en miljon kronor i Motorlotteriet. Priset fick hon ta emot i helgen när hon var i Västerås.

Expressen - 02 jun 13 kl. 06:35

Sista chansen att lösa mordet på Eva-Marie

ÖLLSJÖ. Polisens nya "cold case"-satsning kan vara sista chansen att lösa mordet på Eva-Marie Strandmark, 29. Bo och Inga-Lill Strandmark har inte gett upp hoppet om att få veta sanningen om sin dotters sista timmar i livet.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 00:30

Eva-Marie Olsson: Ibland kan jag uttrycka mig klumpigt

Sent på torsdagen bekräftar Eva-Marie Olsson att det är hon som ligger bakom de rasistiska kommentarerna på nätet. Till slut svarar hon i ett mejl..

BT - 11 okt 14 kl. 21:50

Eva Marie vidare i Atleterna

Tre frågor till Eva Marie Wergård, etolog och atlet från Borås som tävlar i SVT:s Atleterna. Du gick vidare i gårdagens avsnitt av Atleterna? – Ja vi höll oss kvar ytterligare en vecka efter duellen mot Fredric och Hanna.

Expressen - 28 apr 15 kl. 07:50

Polisen dömer ut nya teorin om Eva-Marie

MALMÖ. Kalla Fall-gruppens chef är inte imponerad av FBI-veteranen Mark Safariks och svenske kriminalkommissarien Bo Åströms försök att i TV4 lösa mordet på Eva-Marie Strandmark. I går kväll pekade de ut en man som hennes mördare.

Sydöstran - 22 okt 15 kl. 06:00

Eva-Marie har fått sitt drömjobb i Unga Örnar

S-politiker Eva-Marie Malmgren har fått jobb som internationell ombudsman för Unga Örnar i Stockholm. – Det är mitt absoluta drömjobb. Jag har varit i Unga Örnar i hela mitt liv..

Hela Gotland - 02 sep 16 kl. 11:00

Konsthantverkaren Eva-Marie Kothe får stipendium till Kina

I tre månader ska Eva-Marie Kothe arbeta på Jingdezhen keramikverkstad i Kina, tack vare ett stipendium från Konstnärsnämnden..

YA - 29 sep 16 kl. 10:57

Eva-Marie Liffner: Blåst!

I Eva-Marie Liffners ”Blåst!” kan man komma hur långt som helst. Ända ner till dödsriket och tillbaka.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Sackler-familjen stoppar beslut om donationer

Efter veckor av omfattande kritik har nu Sackler-familjen stoppat alla beslut om kommande donationer från sin stiftelse, det skriver The Guardian..

SR - 3 timmar sedan

Gunnar Bolin: Arbetet kan inte ske bakom lyckta dörrar

Kulturredaktionens Gunnar Bolin om Josefin Nilsson-dokumentären och de reaktioner som den har väckt..

SR - 4 timmar sedan

Komplicerade syskonrelationer i Amanda Svenssons nya roman

Den längsta relation vi har i livet är den mellan syskon och är syskonen dessutom trillingar är förväntningarna på närhet stora. Ett ämne författaren Amanda Svensson som gästar P1 Kultur går djupt in i..

SR - 6 timmar sedan

Starka reaktioner efter Josefin Nilsson-dokumentär

Dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" lades ut på SVT Play i fredags och har väckt starka reaktioner..

SR - 8 timmar sedan

Artisten Scott Walker död

Den amerikansk-brittiske artisten Scott Walker, som gick från popikon på 60-talet till det mer avantgardistiska under 2000-talet, har gått bort..

SR - 11 timmar sedan

Utställning manar till diskussion i infekterad Brexit-fråga

Den brittiska kultursektorn har generellt sett varit emot att landet ska lämna EU. I utställningen "Take back control" vill kuratorerna mana till diskussion och lyhördhet från båda sidor..

SR - 12 timmar sedan

De kan vinna Sveriges Radios Novellpris 2019

Det är ni som lyssnar som avgör vem som ska vinna – rösta här! Annika Norlin, Duraid Al-Khamisi, Mona Mörtlund, Mårten Melin och Golnaz Hashemzadeh Bonde tävla om Sveriges Radios Novellpris 2019..

SR - 12 timmar sedan

Sparsmakat om frånvarons höga densitet i "Lägenheten"

RECENSION. "Lägenheten" är Nora Szentiványis första roman som hon först skrev på norska och nu har färdigställt på svenska. Katarina Wikars har sträckläst..

SR - 13 timmar sedan

Ny lag ger rätt att reklamera om filmen hackar

Denna vecka väntas EU-parlamentet rösta igenom en lag som ger konsumenter rätt att reklamera köp av digitalt innehåll på nätet. Det är film, tv, musik och dataspel, både strömmat och nedladdat..

SR - 22 mar 19 kl. 16:14

Fler museer tackar nej till donation

Tidigare i veckan gick The National Portrait Gallery i London ut med att de inte tar emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Nu följer konstinstitutionen Tate deras exempel, det skriver The Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.