SR > Kultur

Saturday, 23 March, 09:39

SR - 14 mar 19 kl. 14:11

Eko-revyn Nationalparken begraver världens äldsta trädFolkmusikern Sara Parkman och poeten Jonas Gren berättar om "Nationalparken", en pjäs om att sörja för vår natur hur man begraver världen äldsta träd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nationalparken, Sara Parkman, Jonas Gren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eko-revyn, Nationalparken, begravervärldens , äldsta, träd
BT - 17 mar 14 kl. 18:01

Forskare upptäckte eko från Big Bang

Amerikanska forskare har upptäckt ett "eko" från Big Bang för 14 miljarder år sedan. Fyndet beskrivs som den största inom rymdforskningen på decennier och kan hjälpa till att förklara "den stora smällen" då universum föddes. Nyheten får i dag världens kosmologer och astronomer att ta till de stora orden.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:00

Små partier drömmer om framgång

Behövs det fler politiska grupper i riksdagen? Räcker det inte med de åtta partier som redan finns? I dag är det småpartiernas dag på Yle.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 04:00

Press­fri­hetens dag värd att fira

Den 3 maj firas Press­fri­hetens dag i hela världen. Nåja, i de delar av världen där press­fri­het råder. Ty­värr går ut­veck­lingen åt fel håll i många länder.

Fler nyheter från SR

SR - 17 timmar sedan

Fler museer tackar nej till donation

Tidigare i veckan gick The National Portrait Gallery i London ut med att de inte tar emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Nu följer konstinstitutionen Tate deras exempel, det skriver The Times..

SR - 17 timmar sedan

DN öppnar redaktion i Göteborg

Dagens nyheter ska öppna en redaktion i Göteborg. Den kommer att ha fem tjänster.

SR - 17 timmar sedan

Populär iransk programledare stoppad

Efter 20 år som programledare för ett av Irans statliga tv kanalers mest populära program, fotbollsmagasinet Navad, blir nu Adel Ferdosipour stoppad från att sända sitt program..

SR - 17 timmar sedan

Jordens undergång drabbar Smålands musik och teater

På Smålands musik och teater i kulturhuset Spira i Jönköping har man premiär för Melancholia - en dramatisering av Lars von Triers film..

SR - 18 timmar sedan

Kulturskapare säger nej till Klysupprop

En rad svenska kulturskapare vill inte skriva på ett upprop som uppmanar politiker i EU att anta det liggande förslaget till ny upphovsrättslagstiftning..

SR - 18 timmar sedan

Makt och medier i Almedalens mingel

Moa Berglöf, tidigare talskrivare åt Fredrik Reinfeldt och numera ledarskribent på Sydsvenskan, och Johannes Klenell - f d pressekretare för Vänsterpartiet och nu Kulturredaktör på tidningen Arbetet - diskuterar nya tv-serien "Den inre cirkeln". Den bygger på en bok av Moderaternas före detta partisekreterare Per Schlingmann. Men hur verklig är då seriens skildring av den politiska cirkusen på sommarens traditionella Almedalsvecka i Visby, då politiker och medier umgås dag och natt?

SR - 18 timmar sedan

Bäst just nu vecka 11 – Barnatro, Erik Lundins nya och kulturkritik

Karsten Thurfjell, Matilda Källén och Olof Åkerlund tipsar om utställningar, tv-serier, musik och kulturkritik..

SR - 18 timmar sedan

Drömmarnas logik i expressiv dans

Svenske koreografen Örjan Andersson har nu ett nytt samarbete med stråkorkestern Scottish Ensemble som visas på flera ställen i Sverige..

SR - Igår: 08:56

Us – mångbottnad dubbelgångarskräckis

Efter framgångarna med "Get Out" är förväntingarna höga på Jordan Peeles nya film "uUs". En film som både är mer konventionell och mångtydig än sin föregångare, tycker vår recensent Roger Wilson..

SR - Igår: 07:00

Sunset spinner en mystisk och lockande väv över en svunnen tid.

Efter Oscarsbelönade Sauls son är Laszlo Nemes tillbaka med "Sunset", även den en film som utmanar både estetiskt och innehållsligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.