SR > Kultur

Tuesday, 26 March, 03:00

SR - 14 mar 19 kl. 15:07

Skolrevolt på Malmöoperan när "Matilda" spelasDe har alla gått i Matilda-skola och tränat på att sjunga och dansa i nästan ett år. 23 barn utgör huvuddelen av ensemblen när "Matilda the musical" får Sverigepremiär på Malmöoperan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Malmöoperan, Matilda, Sverigepremiär

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolrevolt, Malmöoperannär , Matilda, spelas
Helsingborgs Dagblad - 29 nov 12 kl. 15:48

Jalmelid återvänder till Malmöoperan

"Chess"-stjärnan Philip Jalmelid gör den ena av huvudrollerna när Malmö opera sätter upp "Miss Saigon" nästa höst. Hans motspelare i rollen som barflickan Kim blir holländsk-kinesiska tv- och musikalstjärnan Li-Tong Hsu. Jalmelid gör närvarande rollen som Anatolij i uppsättningen av "Chess" på Göteborgsoperan, en insats som hyllats av kritikerna.

NT - 23 jan 13 kl. 16:08

Ökad publik för Malmöoperan

Besökssiffrorna fortsätter öka för Malmöoperan. Under fjolåret lockade operans uppsättningar nästan 164 000 besökare. Det är en ökning med drygt 50 000 jämfört med året dessförinnan.

SR - 17 jun 14 kl. 17:46

Malmöoperan storsatsar på repetitionssal

Nu är det klart att Malmöoperan bygger en ny repetitionssal till orkestern för 68 miljoner. Orkestersalen kommer stå där den gamla finns, alltså intill den lilla scenen intiman..

Kristianstadsbladet - 05 mar 16 kl. 03:00

Durán tillbaka på Malmöoperan

Examen från Operahögskolan i juni. Här och nu: Sebastian Durán gör sin avslutningspraktik med en bärande roll när Malmöoperan ger "Drottningens Juvelsmycke"..

Expressen - 28 jan 18 kl. 12:00

Nu har Malmöoperan fått rena Pippin på musikal

Malmöoperan sparar inte på krutet när Ronny Danielsson sätter upp "Pippin".Kalle Lind översköljs av slösande härligheter i en stökig, men enkel story. .

NT - 31 jul 12 kl. 12:19

Dirigentlöfte till Malmöoperan

Mamlmöoperan har fått en ny dirigent. Den unge, finske dirigenten Ville Matvejeff, född 1986, tillträder i augusti som assisterande dirigent till chefsdirigenten Leif Segerstam. Han kommer även att vara kapellmästare och instuderingsansvarig.

Sydsvenskan - 02 mar 17 kl. 10:00

Operaprofilen Kasper Holten till Malmöoperan nästa år

Dygnet Runt kan avslöja att Holten ska regissera operan ”Rigoletto”..

Sydsvenskan - 08 apr 14 kl. 10:32

Zandén återvänder till Malmöoperan

Philip Zandén återvänder till Malmö Opera nästa säsong. Han ska regissera punkmusikalen "American Idiot" och i bandet medverkar flera kända svenska rockmusiker..

Sydsvenskan - 27 maj 14 kl. 12:38

Dead by April-sångare till Malmöoperan

Metalbandet Dead by Aprils sångare Zandro Santiago tar en av rollerna i Malmöoperans "American Idiot" som har premiär i februari 2015.
– Jag får släppa på spärrarna, säger Zandro Santiago..

Sydsvenskan - 28 maj 14 kl. 05:30

Metalsångare till Malmöoperan

Metalbandet Dead by Aprils sångare Zandro Santiago tar en av rollerna i Malmöoperans ”American Idiot”.
– Jag får släppa på spärrarna, säger Zandro Santiago..

Fler nyheter från SR

SR - 10 timmar sedan

Sackler-familjen stoppar beslut om donationer

Efter veckor av omfattande kritik har nu Sackler-familjen stoppat alla beslut om kommande donationer från sin stiftelse, det skriver The Guardian..

SR - 11 timmar sedan

Gunnar Bolin: Arbetet kan inte ske bakom lyckta dörrar

Kulturredaktionens Gunnar Bolin om Josefin Nilsson-dokumentären och de reaktioner som den har väckt..

SR - 11 timmar sedan

Komplicerade syskonrelationer i Amanda Svenssons nya roman

Den längsta relation vi har i livet är den mellan syskon och är syskonen dessutom trillingar är förväntningarna på närhet stora. Ett ämne författaren Amanda Svensson som gästar P1 Kultur går djupt in i..

SR - 13 timmar sedan

Starka reaktioner efter Josefin Nilsson-dokumentär

Dokumentären "Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är" lades ut på SVT Play i fredags och har väckt starka reaktioner..

SR - 16 timmar sedan

Artisten Scott Walker död

Den amerikansk-brittiske artisten Scott Walker, som gick från popikon på 60-talet till det mer avantgardistiska under 2000-talet, har gått bort..

SR - 19 timmar sedan

Utställning manar till diskussion i infekterad Brexit-fråga

Den brittiska kultursektorn har generellt sett varit emot att landet ska lämna EU. I utställningen "Take back control" vill kuratorerna mana till diskussion och lyhördhet från båda sidor..

SR - 20 timmar sedan

De kan vinna Sveriges Radios Novellpris 2019

Det är ni som lyssnar som avgör vem som ska vinna – rösta här! Annika Norlin, Duraid Al-Khamisi, Mona Mörtlund, Mårten Melin och Golnaz Hashemzadeh Bonde tävla om Sveriges Radios Novellpris 2019..

SR - 20 timmar sedan

Sparsmakat om frånvarons höga densitet i "Lägenheten"

RECENSION. "Lägenheten" är Nora Szentiványis första roman som hon först skrev på norska och nu har färdigställt på svenska. Katarina Wikars har sträckläst..

SR - 21 timmar sedan

Ny lag ger rätt att reklamera om filmen hackar

Denna vecka väntas EU-parlamentet rösta igenom en lag som ger konsumenter rätt att reklamera köp av digitalt innehåll på nätet. Det är film, tv, musik och dataspel, både strömmat och nedladdat..

SR - 22 mar 19 kl. 16:14

Fler museer tackar nej till donation

Tidigare i veckan gick The National Portrait Gallery i London ut med att de inte tar emot en donation från den kontroversiella Sackler-familjen. Nu följer konstinstitutionen Tate deras exempel, det skriver The Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.