YLE > Svenskfinland

Tuesday, 26 March, 07:00

YLE - 14 mar 19 kl. 13:14

Vasarektor om klimatdemonstration: Vi är glada att unga vuxna vill kämpa för klimatetKlimatprotesterna sprider sig. På fredagen hålls klimatdemonstrationer i Vasa, Jakobstad och Karleby. - Om unga vuxna vill kämpa för klimatet sätter vi inte käppar i hjulet, säger rektor Anne Levonen på Vasa gymnasium..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Karleby, Anne Levonen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasarektorom , klimatdemonstrationVi är , gladaatt , unga, vuxna, vill kämpa för klimatet
Skånskan - 19 jun 18 kl. 06:00

Ny serie om tidsresor och historia för unga

Författarna Leif Jacobsen och Mats Lerneby hittade varandra genom fotboll, historia och Monty Python. Nu har de en en historisk science fiction-serie för ungdomar ihop.
– Jag är väldigt förvånad över att det inte skrivs fler historiska böcker för barn och unga, säger Leif Jacobsen.

SR - 15 mar 19 kl. 12:22

Studenter samlas i Paris för klimatdemonstration

I Paris samlas unga klimatdemonstranter för en demonstration senare i dag. En av arrangörerna, 20-åriga Léna Lazar, hoppas att minst 10 000 studenter och skolelever ska delta..

YLE - 03 feb 17 kl. 12:10

Gemensamt ansvar hjälper unga flyktingar i Jordanien

Pengarna via insamlingen Gemensamt ansvar går i år till unga på flyktingläger i Jordanien och till personer som blivit offer för människohandel i Finland. Du kan hjälpa dem att få ett bra liv trots alla hemskheter de fått uppleva. I Finland används medlen från Gemensamt Ansvar till att hjälpa människohandelsoffer i samarbete med Pro-tukipiste ry, Brottsofferjouren, Flyktingrådgivningen rf och Monika-Naiset liitto ry.

YLE - 27 dec 13 kl. 09:00

Driftiga unga kristinestadesbor fick företagarpris

Ekonomichefen bakar, vd:n gör tvålar och stearinljus, stadsborna donerar korgar. Ungefär så går det till i det unga företaget Giftaway UF från Kristinestads högstadieskola. Företaget fick nyligen pris för bästa affärsidé.

YLE - 27 dec 13 kl. 09:06

Driftiga unga i Kristinestad fick företagarpris

Ekonomichefen bakar, vd:n gör tvålar och stearinljus, stadsborna donerar korgar. Ungefär så går det till i det unga företaget Giftaway UF från Kristinestads högstadieskola. Företaget fick nyligen pris för bästa affärsidé.

YLE - 20 okt 16 kl. 17:06

Nu vänder trenden: Dagens unga får det sämre ställt än sina föräldrar

Levnadsstandarden bland unga finländare rasar. Inkomsterna sjunker och behovet av utkomststöd ökar. Bland annat det visar statistik från den nationella service-och intresseorganisationen Finlands Ungdomssamarbete Allianssi rf.

YLE - 25 jul 17 kl. 10:39

Unga drömmer om hus, familj och resor

De flesta finländska ungdomar känner optimism inför framtiden och har drömmar, visar en enkät som Danske Bank har låtit göra. Men bara fyra procent drömmer om att bli rik. - Jag vill flytta till Italien, skaffa en hundvalp och gifta mig.

YLE - 25 feb 16 kl. 19:17

Ingåföretagare vill sysselsätta unga i sommar

Daghemsföretagare Jenni Kainulainen gör allt vad hon kan för att också de riktigt unga ska ha en chans till ett första sommarjobb. Också 15-åringar är välkomna att hjälpa till med vardagssysslor vid det tvåspråkiga daghemmet Helmi/Pärlan i Ingå kyrkby. - Jag ger gärna flera en chans att jobba en kortare period än bara anställer en person för hela sommaren.

Kristianstadsbladet - 25 nov 18 kl. 20:45

”Unga mammor”-stjärnan om nya babylyckan – ”Vi är så glada”

Vinslövstjejen och TV3-profilen Julia Bergman, känd från programmet ”Unga mammor” och hockeyproffset Dennis Everberg, ska ha barn. ”Vi är så glada och ser verkligen fram emot vår nya familjemedlem”, skriver Bergman på Instagram. .

YLE - 05 feb 15 kl. 19:00

Unga gör också vettiga saker på nätet

Internet är inte bara fula gubbar. Det fick föräldrar till studerande vid Ekenäs gymnasium lära sig på en temakväll. Tvärtom ger nätet massor med möjligheter till unga att kommunicera och vara kreativa.

Uppsalanyheter.se - 11 okt 15 kl. 01:54

Recension: Pat Metheny gör storverk med unga svenska bröder

Bara det att Uppsala internationella gitarrfestival har lyckats med att få hit Pat Metheny till uppsala är en bedrift. Att han sedan ska spela med två unga svenska bröder känns oerhört spännande. Bara det att Uppsala internationella gitarrfestival har lyckats med att få hit Pat Metheny till uppsala är en bedrift.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Situationen förvärras i Kaskö – bokslutet visar underskott på 1,4 miljoner euro och tjänstemännen flyr fältet

Den ekonomiska situationen i Kaskö ser allt sämre ut. Ett budgeterat underskott på knappa 200 000 euro visade sig i verkligheten vara ett underskott på nästan 1,4 miljoner euro. Vi hade det på känn, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs..

YLE - 2 timmar sedan

#femtioelva frågor: Inte många idéer kring barnkultur hos partierna

Kulturarbetare Pamela Andersson i Karis undrar hur partierna tänker kring barnkulturens framtid i Finland. Svar: inte så väldans mycket alls. Partiprogrammen innehåller inte mycket kultur överlag..

YLE - 8 timmar sedan

Jakobstad i topp tio bland regionstäderna - boende, kultur, närhet och jobb skapar dragningskraft

Jakobstad placerar sig som nia bland de finländska regionstäderna när det gäller dragningskraft. - En liten storstad, det finns mycket här säger stadsdirektör Kristina Stenman..

YLE - 11 timmar sedan

Korsholmsstyrelsen återremitterar fusionsavtalet – "vi vill inte ge ett halvfärdigt arbete vidare till fullmäktige"

Korsholms kommunstyrelse har beslutat att återremittera fusionsavtalet med Vasa. Styrelseordförande Lars Gästgivars (SFP) hoppas att Vasa är villigt att förhandla vidare. - Vi vill inte ge ett halvfärdigt arbete vidare till fullmäktige..

YLE - 15 timmar sedan

Vasa stadsstyrelse godkände fusionsavtalet – "nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm"

Stadsstyrelsen i Vasa har godkänt fusionsavtalet med Korsholm. Styrelseordförande Kim Berg (SDP) säger att han själv fortfarande anser att avtalet är bästa möjliga. - Nu ligger bollen hos politikerna i Korsholm, säger Berg..

YLE - 15 timmar sedan

Matlagning, bostadsstöd och påslakan - Naguelever förbereder sig tidigt för att flytta hemifrån

Andra stadiet är dyrt och flera hundra unga demonstrerade nyligen för att utbildningen ska bli avgiftsfri. Elevhandledare Maarit Munkki bekräftar att det finns elever som planerar välja bort gymnasiet för att det är dyrt. Hon jobbar i Nagu och där det inte bara handlar om att skolan kostar - det innebär ofta också att flytta hemifrån som 16-åring..

YLE - 16 timmar sedan

Över 20 000 röster flyter i Vasa valkrets – valkvällen blir spännande

De fyra riksdagsledamöterna som inte ställer upp för omval lämnar efter sig ett stort antal röster i Vasa valkrets. Men exakt hur mandaten kommer att fördela sig är för tidigt att sia om..

YLE - 18 timmar sedan

Föräldrarnas utbildning och hemort har allt större betydelse för hur det går för eleven i skolan - jämlikheten mellan de finländska skolorna inte lika självklar längre

Hur du lyckas i grundskolan idag påverkas mer än tidigare av din bakgrund och av var du bor - huvudstadsregionen har bättre resultat än andra regioner..

YLE - 18 timmar sedan

Två bröder åtalas för dråp i Kannus – offret lämnades att dö i ett dike

Rättegången mot två bröder som misstänks ha orsakat en arbetskamrats död i Kannus i början av december inleddes i Österbottens tingsrätt i Karleby på måndagen..

YLE - 21 timmar sedan

Yle Sportens podd vill ha in Petteri Forsell i öppningselvan mot Armenien: "I honom får man en spelare som kan göra det lilla extra"

Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.