DN > Utrikes

Tuesday, 26 March, 07:25

DN - 14 mar 19 kl. 10:05

Olja från havererat fartyg hotar Frankrikes västkustFranska myndigheter gör sig redo att de närmaste dagarna sanera stora mängder olja som läcker från ett havererat fartyg. Haveristens last av fordon och syra uppges inte utgöra något stort miljöproblem, men miljöaktivister håller inte med..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Frankrikes

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljafrån , havererat, fartyg, hotar, Frankrikes, västkust
Nyhetskanalen - 13 jan 11 kl. 08:31

Olja från vrak hotar havsmiljön

Det ligger åtskilliga fartygsvrak längs den svenska kusten som hotar miljön genom oljeläckage..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 13 kl. 12:14

Libyen hotar bomba oljefartyg

Libyens premiärminister hotar att bomba fartyg som exporterar olja illegalt. Fartyg som inte lyder under det nationella oljebolaget NOC kommer att "bombas från luft och vatten", låter premiärminister Ali Zeidan meddela. Beskedet kommer sedan myndigheterna anklagat strejkande vakter som tagit kontroll över terminaler för att frakta olja för egen vinning..

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 12:12

Libyen hotar bomba oljefartyg


Libyens premiärminister hotar att bomba fartyg som exporterar olja illegalt. Fartyg som inte lyder under det nationella oljebolaget NOC kommer att "bombas från luft och vatten", låter premiärminister Ali Zeidan meddela.Beskedet kommer sedan myndigheterna anklagat strejkande vakter som tagit kontroll över terminaler för att frakta olja för egen vinning.

BT - 16 aug 13 kl. 12:14

Libyen hotar bomba oljefartyg

Libyens premiärminister hotar att bomba fartyg som exporterar olja illegalt. Fartyg som inte lyder under det nationella oljebolaget NOC kommer att "bombas från luft och vatten", låter premiärminister Ali Zeidan meddela. Beskedet kommer sedan myndigheterna anklagat strejkande vakter som tagit kontroll över terminaler för att frakta olja för egen vinning.

NSD - 16 aug 13 kl. 12:12

Libyen hotar bomba oljefartyg

Libyens premiärminister hotar att bomba fartyg som exporterar olja illegalt. Fartyg som inte lyder under det nationella oljebolaget NOC kommer att "bombas från luft och vatten", låter premiärminister Ali Zeidan meddela..

NT - 16 aug 13 kl. 12:12

Libyen hotar bomba oljefartyg

Libyens premiärminister hotar att bomba fartyg som exporterar olja illegalt. Fartyg som inte lyder under det nationella oljebolaget NOC kommer att "bombas från luft och vatten", låter premiärminister Ali Zeidan meddela..

BT - 18 sep 11 kl. 09:49

110 kubikmeter olja har tagits upp

Oljeutsläppet vid Tjörn är det största i sydvästra Sverige på många år, enligt Kustbevakningen. Hittills har 110 kubikmeter olja tagits upp och det är oklart hur lång tid det kommer att ta att få upp all olja.
Fem fartyg, fyra strandbekämpare, ett flygplan och ett 50-tal ur Kustbevakningens personal deltar i operationen.

Kristianstadsbladet - 18 sep 11 kl. 10:52

110 kubikmeter olja vid Tjörn

Foto: Erik Abel/Scanpix
Oljeutsläppet vid Tjörn är det största i sydvästra Sverige på många år, enligt Kustbevakningen. Hittills har 110 kubikmeter olja tagits upp och det är oklart hur lång tid det kommer ta att få upp all olja.
Fem fartyg, fyra strandbekämpare, ett flygplan och ett 50-tal ur Kustbevakningens personal deltar i operationen.

Nyhetskanalen - 17 feb 12 kl. 07:04

Havererat fartyg nu bogserat i hamn

Efter bogsering hela natten i snöfall och vind på 15 meter per sekund var det olycksdrabbade fartyget Phantom tidigt i morse framme i Oskarshamn..

Nyhetsverket - 17 feb 12 kl. 07:44

Havererat fartyg mot Oskarshamn

Det lastfartyg som havererade och övergavs med svår slagsida utanför norra Öland, närmar sig nu säker hamn i Oskarshamn. Fartyget har bogserats hela natten under stundtals svåra förhållanden. -Vi har långa stunder tvingats ligga stilla eftersom risken för att fartyget skulle kantra och sjunka var så pass stor, sa Karl Gustav von Konow på Kustbevakningen till P4 Kalmar..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Ny rapport efterlyser bättre regelverk om kemikalieblandningar

Regelverket släpar efter när det kommer till kontroller av hur olika kemikalier tillsammans påverkar människors hälsa. Det menar forskare från Sverige och andra länder i Europa som på tisdagen presenterar en ny rapport..

DN - 1 timme sedan

Matchguide inför Norge-Sverige – Ekdal och Lustig i kamp mot klockan

Efter lördagens seger i EM-kvalpremiären mot Rumänien väntar nu match mot Norge på Ullevål i Oslo. DN ger dig förutsättningarna inför det nordiska kvalderbyt..

DN - 8 timmar sedan

Antalet döda stiger efter massaker i Mali

Malis president Ibrahim Boubacar Keita lovade att säkerheten i landet ska förbättras, vid ett besök i byn Ogossagou där antalet döda i helgens massaker har stigit till 160. I den delvis nedbrända byn ligger kvarlevor utspridda på marken, enligt vittnesmål..

DN - 9 timmar sedan

Myndighet om norska fartygsdramat: För tidigt att dra slutsatser

Det är för tidigt att dra några slutsatser om varför motorerna på kryssningsfartyget Viking Sky slogs ut. Det konstaterar den norska myndigheten Sjøfartsdirektoratet efter en första undersökning av fartyget..

DN - 9 timmar sedan

Minst 18 döda efter kraftiga översvämningar i Iran

Minst 18 personer har omkommit och fler än 70 skadats efter kraftiga regn som har orsakat stora översvämningar i Iran..

DN - 10 timmar sedan

Man brännskadades på toalett – kvinna gripen

En man brännskadades svårt efter att hans kläder fattat eld på en toalett vid Brommaplan i Stockholm, rapporterar tidningen Mitt i..

DN - 10 timmar sedan

Dödade sin unga fru – kan dömas till fängelse

En 41-årig man som åtalats för mordet på en ung kvinna i Hökarängen 2016 kan dömas till fängelse. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen inte begick gärningen under påverkan av någon allvarlig psykisk störning..

DN - 10 timmar sedan

Högerpopulister hotar med gatukravaller

Det liberala Reformpartiet fick flest röster i parlamentsvalet i Estland. Men det regerande Centerpartiet valde bort en bred koalition och satte sig i stället i koalitionsförhandlingar med det konservativa partiet Fäderneslandet och det högerpopulistiska och nationalkonservativa partiet Ekre..

DN - 10 timmar sedan

Kina köper Airbusflyg för 30 miljarder euro

Den kinesiska staten köper 290 flygplan av modellen Airbus A320 samt tio plan i samma märke fast av den nyare A350. Samtidigt offentliggörs omkring 15 andra avtal mellan Kina och Frankrike värda flera miljarder euro..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.