DN > Nyheter

Thursday, 21 March, 21:38

Liknande nyheter

Taggar: Solpanelerna, stoppasfår inte sitta på , rött, tak
Dagens PS - 02 feb 18 kl. 07:44

Ove Stein, 82 år: ”Solpanelerna gör mig glad och stolt”

Under större delen av sitt liv har Ove strävat efter att fatta klimatsmarta beslut. När solceller kom upp som ett alternativ som gör skillnad för både plånboken och miljön, kändes det som ett självklart val. I det lilla brukssamhället Hällefors, en bit utanför Grythyttan, bor 7 000 invånare.

YLE - 05 aug 14 kl. 15:52

Solpanelerna ökar i skärgården, fler vill ha egen el

Fler och fler vill utnyttja den gassande energi som vi får gratis från solen. På världsmarknaden ökar försäljningen av solpaneler enormt och speciellt i Mellaneuropa satsar man på solenergi. Det har lett till att produktionen har flyttat till Asien, exempelvis till Kina och Indien, och i och med det har priserna på systemen rasat, berättar Jonne Holmberg, försäljningschef på SW Energia Oy.

YLE - 11 aug 17 kl. 14:31

Solpaneler på Halpa-Hallis tak i Närpes

Solpaneler pryder nu taket på Halpa-Halli i Närpes och systemet togs i bruk i tisdags. Solkraften kommer att bistå med 15 procent av energiförbrukningen vid affären. Solkraftverket producerar el för Halpa-Hallis behov, som för till exempel avkylning, och har en effekt på ungefär 165 kWp.

YLE - 26 apr 18 kl. 17:43

Hangö sparar miljoner på solkraft - sex av tolv solkraftverk står klara på stadens tak

Jag står en dimmig morgon på ett skoltak i Hangö och blickar ut över drygt 300 solpaneler. De här solpanelerna ska fungera i cirka 40 år och producera runt 20 procent av den el som årligen används i Hagapark skola..

Ekonomistas - 07 okt 15 kl. 19:44

Bör prisökningen på bostäder stoppas?

Riksbanken, OECD, IMF och senast Konjunkturinstitutet varnar för att utvecklingen av bostadspriserna i Sverige är ohållbar och kommer att sluta med att bubblan spricker. De tre senaste åren har priset på bostadrätter i storstäderna ökat med ca 14 procent per år. Samtidigt har disponibelinkomsten per capita ökat med ca 4,5 procent per år.

SvD - 14 jun 12 kl. 15:33

?Skadligt när EU vill sätta tak för energi?

?Nytt direktiv bör stoppas.?.

Kristianstadsbladet - 29 dec 12 kl. 11:33

Fransk rikemansskatt stoppas


Frankrikes författningsdomstol stoppar den rikemansskatt som enligt president Francois Hollandes planer skulle införas 2013.Skatten skulle ha ett tak på 75 procent och tas ut på årsinkomster över en miljon euro (8,56 miljoner kronor). Den var ett av Hollandes vallöften i presidentvalet i maj och har retat många förmögna.

Sydsvenskan - 30 dec 12 kl. 06:30

Skatt för de rika stoppas

Den rikemansskatt som enligt president François Hollandes planer skulle införas i Frankrike 2013 har stoppats.Skatten var ett av socialisten Hollandes främsta vallöften när han vann presidentvalet i maj. Den skulle ha ett tak på 75 procent och tas ut på årsinkomster över en miljon euro (8,56 miljoner kronor).

Cornucopia - 17 okt 14 kl. 15:15

Fredagsmys: Nya Slussen stoppas av Stockholmssocialisterna

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Stockholmssocialisterna (fi),(s),(v) och (mp) stoppar den sk Nya Slussen helt.

Med anledning av detta besked återpublicerar jag några av mina tidigare favoritfoton från denna skapelse, och fortsätter klia mig i huvudet över hur Slussens fortsatta existens alls kan vara föremål för debatt och inte ett antal ton pentyl.

Sydsvenskan - 19 mar 15 kl. 14:44

IMF-tak för Ukrainas krigskassa

Krigshärjade Ukrainas försvarsbudget har fördubblats på två år, till globala toppnivåer.
Fortsatt upprustning måste dock anpassas till krav från IMF, annars kan nödlån stoppas..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Så ska den svenska filmen bli mer klimatsmart

Filmvärlden består av ett konstant resande folk. Många svenska filmer spelas in utomlands i billigare filmländer. Samtidigt lyser klimatfrågan med sin frånvaro i den svenska filmpolitiken?

DN - 3 timmar sedan

Uppgifter: KD:s partistyrelse oenig om SD-beslut

Enligt uppgifter till DN var ledamöterna Kristdemokraternas partistyrelse inte eniga om den nya hållningen gentemot SD.  Partiledaren Ebba Busch Thor sade sig dock ha ”bred majoritet” för beslutet. .

DN - 5 timmar sedan

Regeringen välkomnar rapporten

Klimatpolitiska rådet välkomans av regeringen. På torsdagen fick Trafikverket ett nytt uppdrag att varje år stämma av om verksamheten stämmer med klimatmålen..

DN - 5 timmar sedan

Filmlistan vecka 12: Två nya filmer i topp

Filmfredag listar veckans bästa filmer på bio..

DN - 6 timmar sedan

40 döda i färjekatastrof utanför Mosul

Minst 40 människor har omkommit i en färjeolycka på floden Tigris nära staden Mosul i Irak..

DN - 9 timmar sedan

Prisvärd indier med mättande vegetariskt

Indiska kedjan Saravanaa Bhavan är ett välkommet tillskott till Stockholms krogflora..

DN - 8 timmar sedan

”Skog bättre på att minska koldioxid”

Satsa pengar i Sverige i stället för att exportera klimatgaser..

DN - 8 timmar sedan

Svensk tennisspelare avstängd: ”Alla på den här nivån känner till reglerna”

Han bettade på tennismatcher 195 gånger under tio månader. Nu har den 20-årige svenske elitspelaren stängts av och bötfällts. – Alla som spelar på den här nivån vet om att man inte får spela på tennismatcher, säger Niklas Fjeldstad på Svenska tennisförbundet..

DN - 8 timmar sedan

Öppen droghandel kan stänga Tensta bibliotek

Den öppna droghandeln har funnits i området sedan flera år tillbaka men nu har den även flyttat in på Tensta bibliotek. Både besökare och personal vittnar om marijuanadoft på toaletter och påsar med narkotika och pengar som hittas i böcker.  – Vi har mycket barnverksamhet och när man hittar påsar på barnavdelningen känns det väldigt otryggt, säger Susanne Lundström, biträdande enhetschef..

DN - 9 timmar sedan

Filmrecension: Ungerska ”Sunset” en drömsk och rasande vacker tidsresa

Den Oscarsbelönade ungraren László Nemes följer upp prisade ”Sauls son” med en resa till det laddade Budapest 1913. En ung modist och klassresenär hamnar i en virvel av lyxigt mode, anarkistmöten, gatuvåld och mystik. En rasande vacker film, skriver Kerstin Gezelius..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.