DN > Nyheter

Tuesday, 26 March, 03:05

DN - 14 mar 19 kl. 14:32

Gatukök stämmer Stockholms stadTrädrötter växte in i avloppsrör – gatukök på Södermalm tvingades stänga..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholms, Södermalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gatukök, stämmer, Stockholmsstad
Resume - 28 feb 14 kl. 07:00

App ska få stockholmarna att gatukäka


Den nystartade byrån KLBLK Creative Agency lanserar en app som visar var Stockholms mest populära food trucks finns för tillfället..

DN - 27 aug 17 kl. 05:00

Knepen för att fixa växel till gatuköket

Nu är det brist på kontanter mitt i Stockholms city. Handlarna kring Sveavägen berättar om stora problem med att få tag på växelpengar. När de gamla mynten blev ogiltiga den 1 juli blev det ännu svårare..

Cornucopia - 11 jul 16 kl. 14:50

37 foodtrucks har lagt ner i Stockholm - klarar inte 18 000:- kronor i höjda avgifter

Av fi-mp-s-v styrda Stockholm stad har uppnått sin önskan att minska antalet rullande gatukök ("foodtrucks") genom höjda avgifter. Av 96 gatukök har 37 lagt av till år 2016 sedan avgiften höjts från 12 000:- SEK per år till 30 000:- SEK.

Som bekant höjer man skatten på tobak om man vill se mindre rökning, högre skatt på alkohol om folk ska dricka mer och högre avgifter på småföretag om man vill bli av med arbetstillfällen.

SVT Debatt - 22 jul 13 kl. 00:39

Låt gatumaten bli en tillväxtmotor för hela landet

GATUMAT När vi semestrar utomlands är det ofta matminnen vi har med oss hem; kanske en hamburgare från en food truck i New York eller Roti canai från ett gatukök i Kuala Lumpur. Men våra egna besökare här i Sverige då? Ska industritillverkad varmkorv vara enda alternativet?

SVT Debatt - 10 feb 14 kl. 11:15

Samhället styrs inte av rasistiska strukturer

ANTIRASISM Jag har fått känna på rasismen, men jag känner inte igen mig i bilden av Sverige som ett rasistisk land. Svensk debatt om antirasism är alldeles för infekterad. Jag kom åter att påminnas om detta i samband med veckans rasismdebatt.

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 08:47

Småföretagare om sin skräck i förorten

Blir utpressade och tvingas betala för beskydd. Aftonbladet sätter strålkastarna på hoten mot flera företagare i Järvafältet i Stockholm. Ingen av de utsatta näringsidkarna vågar prata öppet om sin hårda verklighet.

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 12:01

Krönika: ”Liksom Malmö är jag vacker och ful”

Det spelar ingen roll vad jag tycker om Malmö. Staden är det nya Sverige. Malmö är framtiden, vad vi än tycker och vill, skriver Marcus Birro.

Cornucopia - 14 nov 13 kl. 10:01

Fatta, Söder, liksom, ba!

"Ibland händer det att Cornucopia? går på Söders gator som en vanlig man" - nytt Cornucopia?-ordspråk"Det härliga med att åka utomlands är att man får alla sina fördomar bekräftade" - gammalt Cornucopia?

SR - 11 jul 16 kl. 06:34

Färre foodtrucks på gatorna

För tre år sedan blev det tillåtet med rullande gatukök, så kallade food trucks, och då exploderade trenden i storstäderna. Men nu krymper antalet matbilar på Stockholms och Malmös gator. Tillstånden är dyra och pressar lönsamheten..

Kristianstadsbladet - 02 mar 13 kl. 07:00

Det långsamma, moderna stickandet

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Efter surdegen har stickandet blivit en ny populär långsam trend. Författare Eva Ström är en av dem som märker hur hon njuter under tiden som mössorna och annat växer fram.
Som ordmänniska kan man ibland bli trött på ord.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Låst läge i parlamentet – May saknar stöd

Ny motgång för premiärministern sent i kväll – tre biträdande ministrar hoppar av..

DN - 4 timmar sedan

Efter Josefin Nilsson-dokumentären: Kulturministern kallar Dramaten till möte

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind kallar Dramaten till möte efter uppståndelsen kring dokumentären om artisten Josefin Nilsson. ”Jag kommer fortsätta kräva att nationalscenerna synliggör sitt arbete mot sexuella trakasserier”, skriver ministern i ett inlägg på sociala medier..

DN - 6 timmar sedan

”Monopolet bidrar inte till minskad alkoholkonsumtion”

Nationalekonomen David Sundén i ny ESO-rapport: Staten bör ställa krav på obligatoriska hälsovarningar på alkoholförpackningar..

DN - 6 timmar sedan

Passagerarflyg åkte till fel stad: ”Vet inte hur det gick till”

Ett passagerarflyg från British Airways landade under söndagen i Edinburgh. Det kanske inte låter som något märkvärdigt – förutom det att planet egentligen skulle till Düsseldorf..

DN - 8 timmar sedan

Pompeo varnar Ryssland om stöd till Venezuela

Efter rapporter om att ett 100-tal ryska soldater landat i Venezuela på söndagen har USA:s utrikesminister Mike Pompeo talat i telefon med sin ryske motpart Sergej Lavrov och varnat Moskva för att ta ytterligare liknande steg..

DN - 8 timmar sedan

Kreml efter Muellers rapport: ”Inget nytt”

– Det är svårt att hitta en svart katt i ett mörkt rum, speciellt om det inte finns någon katt. Så säger Kremls talesperson Dmitry Peskov efter att sammanfattningen av Muellers utredning presenterades under söndagen. .

DN - 8 timmar sedan

Det finns med i justitieministerns sammanfattning av Muellers rapport

Så här sammanfattar justitieminister William Barr den så kallade Rysslandsutredningen för kongressen:.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.