DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:27

DI - 14 mar 19 kl. 18:10

Verkstad lyfte HelsingforsbörsenDe nordiska börserna handlades uppåt på torsdagen och gick överlag bättre än de ledande börserna i Europa.   .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Helsingforsbörsen, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verkstadlyfte , Helsingforsbörsen
YLE - 16 jul 12 kl. 04:31

Sotkamo Silver in på Helsingforsbörsen

Helsingforsbörsen får sitt andra gruvbolag då Sotkamo Silver i morgon noteras där. Bolagets främsta tillgång är silvergruvan Taivaljärvi i Sotkamo. - Det är ingen slump att ett gruvbolag nu listas på börsen.

YLE - 31 dec 12 kl. 15:58

Bäst och sämst på Helsingforsbörsen

Trots en ostadig världsmarknad och en pågående skuldkris blev slutresultatet på Helsingforsbörsen ändå positivt för 2012. Börsindexet steg med 8,3 procent, men bland de enskilda aktierna var spridningen stor. Årets börsraket, SSH, ökade med över 150 procent.

YLE - 09 jul 12 kl. 12:21

Nokia neråt på helsingforsbörsen

Mobiltillverkaren Nokias aktie fortsätter att tappa i värde. På eftermiddagen låg Nokia tidvis under 1,5 euro på Helsingforsbörsen. Sedan i fredags har Nokia kommit ned med ungefär tre procent.

YLE - 25 aug 15 kl. 20:45

Helsingforsbörsen återhämtar sig

Helsingforsbörsen ser nu ut att återhämta sig efter kursraset i går. Börskurserna i Asien sjönk kraftigt under gårdagen som en reaktion på den osäkra kinesiska ekonomin - och det spred sig till både Europa och USA. Men i dag har Helsingforsbörsen stigit med nästan 4 procent - vilket motsvarar nedgången i går.

VBL - 02 jul 12 kl. 18:50

Aktieomsättningen sjönk på Helsingforsbörsen

Aktieomsättningen på Helsingforsbörsen var betydligt lägre i juni jämfört med samma tid i fjol. Aktieomsättningen minskade med en tredjedel jämfört med året innan, framgår det av Nasdaq OMX rapport..

DI - 11 okt 13 kl. 17:56

Nordenbörser: Oljemiss sänkte Helsingforsbörsen

Börserna i Köpenhamn och Oslo avancerade i likhet med utvecklingen i övriga Europa på fredagen. Helsingforsbörsen tappade dock, med Neste Oil i botten..

DI - 30 aug 16 kl. 17:41

Norden: Helsingforsbörsen avvek nedåt

De nordiska börserna utvecklades åt olika håll på tisdagen, med Helsingforsbörsen som avvikare söderut..

YLE - 02 mar 18 kl. 10:45

Efter Trumps utspel om tullar: Stålbolagens kurser nedåt på Helsingforsbörsen

Kurserna för stålbolagen Outokumpu och SSAB sjönk på Helsingforsbörsen på fredagsmorgonen, dagen efter Donald Trumps besked om amerikanska tullar på stål och aluminium. Näringsminister Mika Lintilä (C) ser tullarna som ett hot..

YLE - 19 apr 18 kl. 13:13

Tusentals affärer gick i stöpet på grund av avbrottet på Helsingforsbörsen - "Avbrottet kan skada Nasdaqs rykte"

Gårdagens avbrott på börserna i Norden och Baltikum kan leda till ersättningskrav på ägaren Nasdaq. Verkställande direktören på Helsingforsbörsen, Henrik Husman, medger att Nasdaqs rykte fick sig en törn, men att responsen ändå var överraskande lugn..

DI - 31 okt 18 kl. 10:33

Efter rapportniten – Nokian Tyres däckas på Helsingforsbörsen

Däcktillverkaren Nokian Renkaat, även känd som Nokian Tyres, sänkte på onsdagen sin helårsprognos samt levererade en kvartalsrapport som inte nådde upp till marknadens förväntningar. Aktien rasar med nästan 15 procent på Helsingforsbörsen. .

DI - 06 feb 19 kl. 17:52

Uppåt på Helsingforsbörsen – Metso steg 5,4 procent

Börserna i Köpenhamn och Oslo utvecklades i negativ riktning under onsdagen efter rejäla uppgångar dagen innan. Helsingforsbörsen lyckades däremot hålla den goda utvecklingen vid liv med god hjälp av Metso som rosade marknaden efter sitt bokslut. Regionala Vinx 30 ökade 0,2 procent till 926.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 4 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.