DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 06:38

DI - 14 mar 19 kl. 19:30

Företag måste lyssna på Säpos rådLEDARE. Säpo ser fler rekryteringsförsök av potentiella spioner, uppgiftslämnare och att människors aningslöshet utnyttjas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Säpos, Ledare

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagmåste , lyssna, Säpos, råd
Nyheter 24 - 20 jan 14 kl. 11:31

Åklagaren om Säpos Ekeroth-anmälan: "Ett felbeslut"Inspelningen:

STOCKHOLM. Det var i lördags som sverigedemokraten Kent Ekeroth slängdes ut från Stureplanskrogen Nosh and Chow. Enligt en ljudupptagning som Nyheter24 har tagit del av ska det hela ha berott på att Ekeroth är just sverigedemokrat.

SvD - 22 jan 15 kl. 15:23

Säpos hemliga radiotelegram

Nu kan du lyssna på hur ett krypterat radiotelegram lät under Kalla kriget. Säpo har, som en del av sitt arbete med att bli mer synliga, offentliggjort ett spionmeddelande som sändes till en svensk dubbelagent..

Dagensanalys.se - 22 maj 17 kl. 09:30

Nytt analysföretag lanseras med 3,8 miljoner dollar i finansiering

Två ingenjörer som tidigare jobbat för Apple lanserar nu Dor, en analyslösning, och de har redan erhållit 3,8 miljoner dollar i finansiering. Grundarna vill göra det enkelt att mäta konverteringar i butik. Dors nya lösning hjälper återförsäljare att expandera sin verksamhet med optimerad bemanning, förbättrad marknadsföring och ökad konvertering.

SvD - 16 mar 17 kl. 17:48

Lyssna på Säpos varning om insiders

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Lyssna till Säpos vädjanden

BT - 17 dec 13 kl. 17:41

Hård Säpo-press på operatörer

Dolda inspelningar avslöjar hur Säpo pressar en mobiloperatör för att få tillgång till kundernas uppgifter, enligt Ekot. Säpo vill att operatörer ska lämna ut uppgifter om privatpersoners data- och telefontrafik, men flera operatörer är tveksamma.På inspelningen hörs hur Säpo försäkrar att abonnenterna aldrig behöver få veta på vilket sätt operatörerna väljer att samarbeta med Säpo och övriga rättsväsendet.

BT - 24 feb 13 kl. 15:28

Cyberspionage ett hot mot Sverige

Cyberspionage är ett växande hot mot länder och företag. Ändå är det bara ett fåtal företag och myndigheter som har känslig information så skyddad att den garanterat inte kan kommas åt via internet I veckan avslöjades att ett anonymt tolv-våningshus i Shanghai rymmer hundratals, kanske tusentals, IT-experter som jobbar som cyberspioner. Den kinesiska folkarméns spioner anklagades för att ha hackat sig in i datasystem hos bland andra Coca-Cola, försvarsjätten Lockeheed Martin och datasäkerhetsbolaget RSA.

BT - 17 dec 13 kl. 07:37

Säpo pressar mobiloperatörer

Dolda inspelningar avslöjar hur Säkerhetspolisen (Säpo) pressar en svensk mobiloperatör för att få tillgång till kundernas telefon- och mejluppgifter, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Säpo vill att operatörer automatiskt ska lämna ut uppgifter om privatpersoners data- och telefontrafik, men flera operatörer vägrar eller är tveksamma till att införa systemet. På inspelningen hörs hur Säpo försäkrar att abonnenterna aldrig behöver få veta på vilket sätt operatörerna väljer att samarbeta med Säpo och övriga rättsväsendet.

Sydsvenskan - 12 sep 15 kl. 04:00

Daniel Romano är väldigt mycket större än sina korrekt skrikiga kostymer.

Fans ser kanadensaren Daniel Romano utstyrd i kitschiga nudie suit-­imitationer med blommor och strass, hör hans nasalt dallrande sångröst och matchande pedal steel, och de ropar "Gram Parsons!". Så rätt tänkt, ändå så fel.

Expressen - 17 okt 17 kl. 06:00

Gör inte Säpo till en blindbock

Regeringen måste lyssna på polisens och Säpos desperata vädjanden om en fungerande datalagring. Gör om och gör rätt..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Lägre arbetslöshet än väntat i Australien

Arbetslösheten i Australien uppgick till 4,9 procent i februari, jämfört med oreviderade 5,0 procent månaden före..

DI - 5 minuter sedan

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna efter Fed-besked

Asienbörserna bjöd på stigande kurser under torsdagen i spåren av onsdagens oväntat mjuka besked från den amerikanska centralbanken Fed. .

DI - 5 minuter sedan

Efter börsraset: Ny miljardsmäll hotar bjässen efter USA-dom

NEW YORK. Den tyska kemi- och läkemedelsjätten Bayer rasade på börsen efter att en amerikansk domstol på tisdagen funnit att bolagets ogräsbekämpningsmedel orsakar cancer.  Bedömare räknar nu med stora skadestånd.

DI - 30 minuter sedan

KTH testar smart teknik i studentlyor

En lägenhet som har koll på om du har besök eller hur många drinkar det blir till helgen. Det är redan verklighet i fyra av KTH:s studentlyor. .

DI - 30 minuter sedan

Teknikmiljarder flyttar in ”Proptech är där fintech var för fem år sedan”

Intresset för teknikbolag inom fastighetsbranschen ökar ständigt. Nu spår branschexperter att en investeringsvåg rullar in. ”Proptech är där fintech var för fem år sedan”, säger Daniel Kraft, ansvarig för proptech på fastighetskoncernen Stronghold..

DI - 45 minuter sedan

Experten: Fed överraskade – nu kommer marknaden hoppas på en sänkning

NEW YORK.  Federal Reserve lyckades överraska marknaden med onsdagens räntebesked där man bland annat skrev ned räntebanan mer än väntat.   Nu kommer förväntningarna på räntesänkningar att öka, säger en fondförvaltare som Di har talat med..

DI - 1 timme sedan

Studie: Stockholmare villiga att betala mer för hållbart flygande

En majoritet av stockholmarna är villiga att betala mer för flygresor om utsläppen kan hållas nere. Det visar en Demoskop-enkät som beställts av Stockholms Handelskammare..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 21 mars

Flera centralbanker bjuder på räntebesked på torsdagen samtidigt som EU-toppmötet inleds i Bryssel. På bolagssidan bjuder bland annat Enquest på kvartalsrapport..

DI - 7 timmar sedan

Dr Sannas företrädesemission övertecknad

Erbjudandet att teckna aktier i Dr Sannas AB företrädesemission till ett värde om cirka 2 miljoner kronor övertecknades, meddelar bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 8 timmar sedan

Rekordförsäljning – men lägre lönsamhet sänkte vd:ns ersättning

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson fick lön och ersättning på 19,5 miljoner kronor under 2018. Grundlönen höjdes, men totalt sett minskade lönekuvertet med drygt 12 Mkr eftersom Volvochefen liksom övriga anställda inte fick någon bonus. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.