DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 22:26

DI - 14 mar 19 kl. 21:21

Miljön mot jobb i Norrland när Boliden pressar regeringenBoliden pressar regeringen i en sällsynt delikat fråga, där enorma naturvärden står mot jobb och framtidshopp i en glesbygdskommun. Efter mer än två års väntetid är otåligheten på många håll stor. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norrland, Boliden

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljönmot , jobbi , Norrlandnär , Boliden, pressar, regeringen
SmålandsPosten - 12 sep 14 kl. 08:46

Vi tar ansvar för miljö och jobb

Svar till Nils Fransson

Nej, vi vill inte beskatta allt
vi tar ansvar för miljö och jobb

Miljöpartiet vill beskatta allt som rör sig, skriver Nils Fransson i Smålandsposten den 3 september.
Som vanligt berättar han inte vad Folkpartiet vill och det är nog klokt.

Men, Nils Fransson, du har fel.

SR - 21 nov 17 kl. 22:54

Miljöchefen vittnade i Boliden-målet

I hundramiljoners-målet mellan Boliden och de 800 chilenare som stämt bolaget på skadestånd - så vittnade i dag den dåvarande miljöchefen vid företagets Rönnskärsverk..

BT - 22 maj 14 kl. 08:36

Höghastighetståg för miljö och jobb

Klimatomställningen är en av vår tids största utmaningar. Vi socialdemokrater är övertygade om att EU måste leda arbetet, även globalt. För att nå resultat i miljö- och klimatpolitiken behöver vi arbeta tillsammans över nationsgränserna.

Supermiljöbloggen - 26 jun 15 kl. 20:47

Cirkulär ekonomi kan gynna både miljö och jobb

Att återanvända, återvinna och återbruka resurser om och om igen är positivt sett ur både ekonomisk och ekologisk synvinkel, enligt en debattartikel i DN skriven av bland annat Johan Rockström. Mindre energi krävs för att skapa nya produkter från grunden och mindre energi krävs när mindre behöver förbrännas. I en debattartikel för DN (21 juni 2015) skriver representanter för näringsliv, forskning och fack om fördelarna med cirkulär ekonomi och hur viktigt det är att vi alla får in tänket om kretslopp och återanvändning i vår vardag.

ÖstersundsPosten - 25 jun 15 kl. 20:38

Östersund bästa miljökommunen i Norrland

Bland Norrlandskommunerna toppar Östersund listan över de mest miljömedvetna kommunerna i Sverige..

SN - 18 feb 15 kl. 18:41

Miljöinsatser = jobb

Visserligen är miljöproblemen i Östersjön akuta. Men med ett helt nytt sätt att se på situationen presenterades på onsdagen i stället de möjligheter som finns för kommunerna att öka tillväxten samt att skapa tusentals jobb i regionen..

Västerbottens Folkblad - 02 jun 12 kl. 07:30

Boliden miljardsatsar på återvinning

-Tänker man miljö och jobb hela tiden så hittar man en cirkel som är jättebra här. Det sa miljöminister Lena Ek som på fredagen invigde [...].

Supermiljöbloggen - 03 okt 14 kl. 16:18

Regeringens miljö- och klimatlöften

Idag släpptes regeringsförklaringen. Där står det vad regeringen vill göra under det kommande året eller mandatperioden. Så var lovar den nya Löfven-regeringen när det kommer till miljö- och klimatfrågor?

DN - 28 sep 15 kl. 12:04

Birgitta Forsberg: Miljöbovar förstör för seriösa företag


Volkswagen har struntat i miljön. Northland också. Boliden vill inte ta tag i gamla synder.

Kristianstadsbladet - 13 maj 14 kl. 14:24

MP satsar på miljö, jobb och skola

Miljöpartiet prioriterar tre områden i sitt förslag till valmanifest. Det är klimat och miljö, nya jobb och skola och utbildning.
- De saker vi vill bli utvärderade på efter att ha suttit i regering är om vi lyckats vända utvecklingen i skolan, att fler personer har ett jobb att gå till och att Sverige börjar möta sina klimatmål, säger språkröret Gustav Fridolin.

BT - 13 maj 14 kl. 14:24

MP satsar på miljö, jobb och skola

Miljöpartiet prioriterar tre områden i sitt förslag till valmanifest. Det är klimat och miljö, nya jobb och skola och utbildning. - De saker vi vill bli utvärderade på efter att ha suttit i regering är om vi lyckats vända utvecklingen i skolan, att fler personer har ett jobb att gå till och att Sverige börjar möta sina klimatmål, säger språkröret Gustav Fridolin.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Många köp går åt skogen – här är tipsen för att lyckas

Många företagsköp går tyvärr åt pipan. Men den som gör alla rätt kan skörda stora värden i framtiden. Här är hemligheterna för lyckas med ett förvärv..

DI - 30 minuter sedan

Han ratade 50 företag – sen hittade han guldklimpen

MÖRRUM. Med förvärvet av Contura Steel blev entreprenörsdrömmen diskbänksrealism.  Efter alla år inom olika storbolag står nu diskbänkstillverkningen i Blekinge – liksom ägaren Patrik Jarlhage – för första gången på egna ben..

DI - 1 timme sedan

6.000 poliser och militärer gjorde lördagen ”lugn” i Paris

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd..

DI - 2 timmar sedan

Skatteexperter: Stålbad väntar privat vård

Den infekterade momsstriden inom vårdsektorn fortsätter. Frågan är så komplicerad att inte ens Skatteverket verkar på det klara med tillämpningen:  ”Vi kan inte ha en situation där handläggare gör olika bedömningar”, säger skatterådgivaren Cecilia Smedfors. .

DI - 2 timmar sedan

Justitieministern håller hårt i Mueller-utredning

USA:s kongress får vänta på att läsa den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om eventuella ryska kopplingar till president Donald Trump..

DI - 2 timmar sedan

Lastfartyg driver utanför Norges kust

Ännu ett fartyg har fått problem i det hårda vädret utanför Hustadvika på Norges västkust. .

DI - 3 timmar sedan

Massiv protest mot brexit på Londons gator

Över en miljon så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, demonstrerade på lördagen i centrala London. De kräver en ny folkomröstning om brexit..

DI - 3 timmar sedan

Här står nya striden om välfärden – och läget är pressat

Jakten på välfärdsvinster är avbruten. Nu startar jakten på kvalitet i både den privata och offentliga välfärden.  Men systemen är pressade och de ideologiska skillnaderna stora.

DI - 3 timmar sedan

Andersson: ”Klart att privata företag ska göra vinst”

I januariavtalet lovar regeringen att inte befatta sig med vinstbegränsningar eller vinstförbud. ”Den skadliga vänstersvängen är bruten”, säger Annie Lööf (C). .

DI - 4 timmar sedan

Pantkungen: Jag köpte it-fonder för 100.000 – en månad innan bubblan sprack

Bengt Lagerman styr över Sveriges alla pantmaskiner och smyger hem till barnen för att samla ihop deras pant. I retur får han ta hand om labradoren Noppe, den bästa – och sämsta – presenten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.