Kristianstadsbladet > Ekonomi

Saturday, 23 March, 14:26

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 08:19

Asienbörser deppar över svag Kina-industriBörserna i Asien sjönk överlag under torsdagen. I Tokyo vände de ledande indexen från plus till minus när oron kring den globala ekonomin fått nytt bränsle. Färsk statistik från Kina visade att tillväxttakten i industrin var lägre än väntat och att den nått den lägsta nivån sedan 2002.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Kina, Asien, Tokyo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Asienbörser, depparöver , svag, Kina-industri
DI - 01 aug 13 kl. 07:49

Asienbörser: Fed och Kina gladde

De asiatiska börserna tickade högre på torsdagen sedan kinesiskt industri-PMI oväntat stigit och Fed blev aningen mer duvaktigt i onsdagens policybeslut..

DI - 22 maj 14 kl. 07:47

Asienbörser: Glädje efter jätteavtal

Asienbörserna steg för första gången på fem handelsdagar under torsdagen, i spåren av dels Federal Reserves protokoll, dels ett industri-PMI i Kina som överträffade förväntningarna. Dessutom fick Vladimir Putin China Gas Holdings att trycka på gaspedalen..

DI - 02 jun 14 kl. 10:19

Asienbörser: Tokyo i topp

Asienbörserna steg på måndagen med stöd av statistik som visade att industri-PMI i Kina ökat till 50,8 i maj. Det är den högsta nivån sedan i december..

DI - 30 jun 14 kl. 07:44

Asienbörser: Håller tummarna för Kina

Kinabörserna steg på måndagen under halvårets sista handelsdag, vilket gör att kvartalet summerar till en uppgång. Inför tisdagens industri-PMI väntas ytterligare tecken på att världens största tillväxtmarknad är på väg att stabiliseras efter två kvartal i rad med inbromsning, efter förra veckans oväntat starka preliminära siffror från HSBC..

DI - 21 feb 14 kl. 07:57

Asienbörser: Rusning i Tokyo

Asienbörserna steg generellt under fredagen och återhämtade sig därmed något från torsdagens tillbakagångar. Industri-PMI i USA var bättre än väntat och gav bränsle till risksentimentet..

DI - 24 mar 14 kl. 13:46

USA-börser: Apple väntas stiga

USA-terminerna pekade på mindre kursuppgångar inför att veckans första handeldag på Wall Street skulle dra i gång. I Europa var börsutvecklingen mestadels negativ under måndagen, medan Asienbörserna steg trots svagare industri-PMI i Kina än väntat i mars, enligt preliminära data..

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 13 kl. 08:23

Blandat på Asiens börser


De ledande Asienbörserna gick åt olika håll under fredagen.Tokyobörsens Nikkei 225-index och det bredare Topixindex steg med 0,1 procent vardera. Uppgången satte punkt för kraftiga kursfall tidigare i veckan och hängde samman med en försvagad yen, vilket ger draghjälp till japanska exportföretag.

Kristianstadsbladet - 09 aug 13 kl. 08:23

Blandat på Asiens börser


De ledande Asienbörserna gick åt olika håll under fredagen.Tokyobörsens Nikkei 225-index och det bredare Topixindex steg med 0,1 procent vardera. Uppgången satte punkt för kraftiga kursfall tidigare i veckan och hängde samman med en försvagad yen, vilket ger draghjälp till japanska exportföretag.

Opinionen.se - 09 aug 13 kl. 08:31

Blandat på Asiens börser

De ledande Asienbörserna gick åt olika håll under fredagen. Tokyobörsens Nikkei 225-index och det bredare Topixindex steg med 0,1 procent vardera. Uppgången satte punkt för kraftiga kursfall tidigare i veckan och hängde samman med en försvagad yen, vilket ger draghjälp till japanska exportföretag.

DI - 21 feb 14 kl. 14:48

Stockholmsbörsen: Tar täten i Europa

Stockholmsbörsen rörde sig mot februarihögsta med OMXS30 strax ovanför 1.350 på fredagseftermiddagen. Asienbörserna var dessförinnan allmänt upp sånär som på Kina, och USA-terminerna steg också inför börsöppningen efter att torsdagens amerikanska industri-PMI kom in starkare än väntat..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Vänta med Attefallshus - nya regler väntar

Planer på att bygga ett Attefallshus på tomten i sommar? Vänta lite - det kan löna sig. Mycket pekar på att regeländringar som tillåter att bygga större kan vara på gång inom kort.

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

ÅF anklagas för inblandning i mutbrottshärva

Den svenska teknikkonsulten ÅF Pöyry, tidigare bara ÅF, anklagas för inblandning i en omfattande korruptionshärva i Brasilien. Utredningen gäller mutbrott vid byggandet av kärnkraftverket Angra 3 där företagets brasilianska dotterbolag ska ha erhållit byggkontrakt på tveksamma grunder.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Bankrapport sågas - "Nästan inget värde alls"

Swedbanks rapport har gjorts av externa konsulter men det är tveksamt om den kan ses som självständig. - Som oberoende granskning har den här rapporten nästan inget värde alls, säger Peter Öhman, professor i redovisning och revision vid Mittuniversitetet.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 09:07

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag svagt uppåt. Utvecklingen på ledande Europabörser är samtidigt spretig. OMXS-index har efter fem minuters handel gått upp 0,2 procent.

Kristianstadsbladet - Igår: 09:00

Ny samtalsrunda om Wow Air

Det isländska lågprisflygbolaget Wow Air har återupptagit samtalen med Icelandair sedan förhandlingar med riskkapitalbolaget Indigo Partners avbrutits. Enligt Icelandair handlar det om samtal om hur bolagens verksamhet skulle kunna kombineras.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 08:34

Aktiespararna: Swedbank är inte seriösa

Den utredning som Swedbank tillsatt efter anklagelserna om en omfattande misstänkt pengatvätt som förekommit inom banken är "fullständigt ofullständig", enligt Joacim Olsson, vd på Aktieägarna. - Det här är bara skrap på ytan.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 08:27

Skåne vädjar om stöd för potatis och betor

Många lantbrukare drabbades hårt av förra sommarens torka. Men i det krisstöd som staten betalar ut ingår inte ersättning för potatis och sockerbetor. Nu vädjar region Skåne till regeringen att hjälpa även de lantbukarna, rapporterar lokala medier.

Kristianstadsbladet - Igår: 08:12

Folksam: "Rapporten ger svar på våra frågor"

Storägaren Folksam är nöjd med FRA:s rapport som man anser rätar ut många frågetecken kring Swedbanks misstänkta inblandning i penningtvättsskandalen. - Det är bra att den är så omfattande som den är och att slutsatserna är så tydliga, säger Carina Lundberg Markow, ägaransvarig.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 08:16

Tobin vill ha kapitaltillskott från ägarna

Fastighetsutvecklaren Tobin Properties styrelse föreslår en nyemission av stamaktier för cirka 409 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga stamaktieägare. Syftet är att minska bolagets skulder, skriver Tobin Properties i ett pressmeddelande.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 06:11

Nu släpps Swedbanks penningtvättutredning

Swedbanks utredning om misstänkt penningtvätt för miljardbelopp är klar och slutsatserna ska presenteras på fredagsmorgonen. Frågan är vilka svar den ger.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.