Kristianstadsbladet > Ekonomi

Thursday, 21 March, 07:41

Kristianstadsbladet - 14 mar 19 kl. 21:10

Osäkerhet präglade stilla Wall StreetOsäkerhet om handelssamtalen med Kina, brexitfrågan och världsekonomin i största allmänhet fick handlarna på Wall Street att ligga lågt på torsdagen och aktieindexen pendlade runt nollan. För krisande flygbolaget Boeing blev det ännu en dag på rött.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Wall Street, Kina, Boeing

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkerhet, präglade, stilla, Wall, Street
GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 21:10

Osäkerhet präglade stilla Wall Street

Osäkerhet om handelssamtalen med Kina, brexitfrågan och världsekonomin i största allmänhet fick handlarna på Wall Street att ligga lågt på torsdagen och aktieindexen pendlade runt nollan..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 21:10

Osäkerhet präglade stilla Wall Street

Osäkerhet om handelssamtalen med Kina, brexitfrågan och världsekonomin i största allmänhet fick handlarna på Wall Street att ligga lågt på torsdagen och aktieindexen pendlade runt nollan..

Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 17:18

Oro efter jordskalv i Stilla havet

Byar på Salomonöarna befaras ha blivit utplånade i ett kraftigt jordskalv i Stilla havet i natt. En mindre tsunami har träffat land.Sjukhuskällor i Salomonöarna uppger att minst fem människor har dött och tre skadats av tsunamin.

SvD - 14 sep 15 kl. 06:15

Därför vacklar Wall Street inför Feds beslut

Total osäkerhet råder på Wall Street inför Feds räntemöte den 16-17 september. Då höjs eventuellt räntan efter åtta år av penningpolitik på krisnivå. Statistiken talar till stor del för en höjning – men marknaden tror att Fed väntar..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 07:41

New York: Valnerver präglade handeln

Osäkerhet inför presidentvalet, en jobbrapport samt press på oljan präglade fredagshandeln på Wall Street som avslutade veckan lätt på minus. Marknaden var på helspänn inför nästa veckas presidentval..

DN - 09 jun 15 kl. 22:09

Stilla på Wall Street

Rörelserna var små på Wall Street under tisdagen. Få börspåverkande nyheter tillsammans med fortsatt osäkerhet kring Greklands skuldförhandlingar dämpade börshumöret..

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 22:06

Stilla på Wall Street

Rörelserna var små på Wall Street under tisdagen. Få börspåverkande nyheter tillsammans med fortsatt osäkerhet kring Greklands skuldförhandlingar dämpade börshumöret.Apple var under större delen av handelsdagen det största sänket på Nasdaq dagen efter att teknikjätten presenterat sin strömningstjänst för musik.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 22:06

Stilla på Wall Street

Rörelserna var små på Wall Street under tisdagen. Få börspåverkande nyheter tillsammans med fortsatt osäkerhet kring Greklands skuldförhandlingar dämpade börshumöret.Apple var under större delen av handelsdagen det största sänket på Nasdaq dagen efter att teknikjätten presenterat sin strömningstjänst för musik.

YLE - 27 aug 15 kl. 21:17

Tiotals samlades till stilla protest i Tölö

På torsdagen samlades tiotals Tölöbor och andra berörda till en stilla protest mot för hög hastighet på Mechelingatan. För en vecka sedan dog en nioårig flicka i korsningen av Norra Hesperiagatan efter att ha blivit påkörd. Jag är här med min tvååring Axel som undrade högt mitt under den tysta stunden att vem är det som tutar, vilket ju var en helt bra kommentar.

DI - 29 maj 16 kl. 17:00

Farlig slapphet kring it-säkerhet

Riksrevisionen har nyligen granskat informationssäkerheten vid viktiga svenska myndigheter. För medborgarna var resultatet en rysare. Informationssäkerheten var ”märkbart under” en tillräcklig nivå, vilket är helt oacceptabelt.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Volvo väljer säkerhet - riskerar mista kunder

Volvo Cars har bestämt sig. Man vill satsa på bilköpare som prioriterar säkerhet. - Vi blir kanske mindre attraktiva för en annan kundgrupp, säger företagets vd Håkan Samuelsson - och tillägger: - Då får vi kanske acceptera det.

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Asienbörser steg efter Fed-besked

I Japan håller börserna helgstängt på torsdagen. Utanför Japan så steg de ledande asiatiska börserna i den inledande handeln, med draghjälp av det duvaktiga beskedet från den amerikanska centralbanken. Federal Reserve meddelade på onsdagen att man inte planerar fler räntehöjningar under året.

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Majoritet vill sälja Telia

Sverigedemokraterna har svängt i frågan om Telia och vill nu att staten säljer delar av bolaget, skriver Dagens industri. Alliansen kan därmed med hjälp att SD köra över regeringen. Staten äger 37 procent av Telia.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Fed: Inga räntehöjningar i år

USA:s centralbank aviserar inga kommande räntehöjningar under innevarande år, enligt en prognos som Federal Reserve offentliggjorde på onsdagen. Det överraskande beskedet innebär att banken ser tecken på att den amerikanska ekonomin är på nedåtgående.(TT).

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Nytt skatteavtal - efter tio år

Ett nytt skatteavtal har träffats mellan Sverige och Brasilien - efter tio års förhandlingar.(TT).

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Pundet svagare efter brexitbesked

Beskedet att Storbritanniens premiärminister Theresa May vill skjuta upp brexit till den 30 juni fick det brittiska pundet att försvagas rejält. Vid 14-tiden på onsdagen kostade ett pund 12:09 kronor på valutamarknaden, en minskning med 12 öre eller 1,0 procent jämfört med dagen före.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Vinstvarning sänker BMW

Tyska BMW räknar med fallande vinst även i år, och tänker minska kostnaderna med motsvarande totalt 125 miljarder kronor fram till 2022. Beskedet fick biljättens aktie att falla tungt på börsen i Frankfurt under onsdagens handel. BMW spår att vinsten för 2019 hamnar en bra bit under fjolårets nivåer.

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Nya EU-böter för Google

EU:s konkurrensmyndigheter kräver 1,49 miljarder euro, motsvarande över 15 miljarder kronor, i böter från Google för att bolaget har begränsat konkurrensen inom nätannonsering, rapporterar flera nyhetsbyråer.(TT).

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Rättegång mot Ghosn i höst

Rättegången mot japanska Nissans tidigare styrelseordförande Carlos Ghosn väntas starta i september. Det rapporterar det japanska public service-bolaget NHK med hänvisning till anonyma källor med insyn i diskussionerna mellan åklagare och försvar.(TT).

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Etiska fonder ratar bankaktier

Misstankar om bankers penningtvätt får nu flera etiska eller hållbara fonder att rata aktier i Swedbank och Nordea. - Vi följer den här processen noggrant och ser allvarligt på det som rapporterats, säger Anna Strömberg, förvaltare och hållbarhetsansvarig på fondbolaget Catella.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.