GöteborgsPosten > Opinion

Friday, 22 March, 11:30

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 14:42

Högern är mer än skattesänkningarEn i sig rätt trivial konflikt mellan Moderata ungdomsförbundets ordförande, Benjamin Dousa, och Staffanstorps kommunalråd, Christian Sonesson, blottar spänningar inom Moderaterna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Moderata, Dousa, Staffanstorps, Sonesson, Moderaterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högernär , mer, än, skattesänkningar
Västerbottens Folkblad - 29 jan 14 kl. 23:21

Politik mer än skattesänkningar

Nu sänks skatten igen skriver Edward Riedl moderat riksdagsman för Västerbotten. Senare säger Anders Borg att det inte finns utrymme för ytterligare skattesänkningar,vilket det inte funnits sedan 2010 enligt min mening.Tur att Edward Riedl inte är finansminister då har det förmodligen blivit ännu tuffare för lågavlönade och pensionärer!

SVT Debatt - 11 feb 14 kl. 12:24

Skattesänkningar missgynnar studenter

STUDENTEKONOMI Alliansregeringens skattesänkningar har redan drabbat svenska studenter nog. De som tjänar mest har också fått mest. Benjamin Dousa, riksordförande för Moderat skolungdom, uppmanar på SVT Debatt  regeringen att sänka skatterna för studenternas skull.

YLE - 07 dec 16 kl. 04:50

Riksdagen debatterar skattesänkningar - se hur din beskattning påverkas!

Vem gynnas mest av regeringens skattesänkningar? Frågan kommer att vara aktuell på onsdag då riksdagen debatterar skattelättnaderna för 2017. Vår interaktiva grafik visar hur förändringarna påverkar din beskattning!

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 06:59

En jämlik skola går före skattesänkningar

Socialdemokraterna i Växjö lovade inför valet i höstas en rejäl satsning på våra barn och ungdomar. Mindre grupper i förskolan, färre elever i klasser i de lägre årskurserna och resurser för tidiga insatser i skolan är några av de förslag vi har lagt för att skapa en jämlik och sammanhållen skola, skriver Åsa Karlsson-Björkmarker, kommunalråd (S) och Ola Gustafsson (S) Smålandspostens reportage de senaste dagarna om visar hur ojämlik­heten mellan elever och skolor ökar, sätter fingret på den största utmaningen­ Växjö kommun står inför.
Vi misslyckas med att ge Växjös elever en lik­värdig skola och priset de får betala med sämre resultat och livschanser följer dem hela livet.

YA - 25 jul 13 kl. 03:50

Det är häftigt med skattesänkningar

Per Schlingmann, tidigare partisekreterare och spindoktor för Moderaterna, är strategernas strateg. Han har varit hjärnan bakom de Nya Moderaternas sossifierade slogans.
Nu har han gjort det igen.

BT - 20 nov 13 kl. 10:11

Oppositionen angrep skattesänkningar

- Moderaterna har en prioritering som går före allt annat, att låna till att sänka skatten, sade Fredrik Olovsson (S), när debatten om ramarna för 2014 års statsbudget inleddes i riksdagen i dag. - Regeringen uppger att man står fast vid budgetmålen, men i handling struntar man i det.Liknande tongångar hördes från Miljöpartiet.

Opinionen.se - 11 okt 13 kl. 09:55

Skattesänkningar ger rika mest


Av regeringens förslag om skattesänkningar går mer än 25 procent till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Bara 1 procent går till den tiondel som har lägst inkomster enligt siffror från riksdagens utredningstjänst, rapporterar Ekot. Siffrorna har tagits från åt oppositionspartierna och visar bland annat att de som tjänar mer än 42 500 kronor i snitt får över 6 000 kronor mer i plånboken nästa år.

Kristianstadsbladet - 11 okt 13 kl. 09:53

Skattesänkningar ger rika mest


Av regeringens förslag om skattesänkningar går mer än 25 procent till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Bara 1 procent går till den tiondel som har lägst inkomster enligt siffror från riksdagens utredningstjänst, rapporterar Ekot.Siffrorna har tagits från åt oppositionspartierna och visar bland annat att de som tjänar mer än 42 500 kronor i snitt får över 6 000 kronor mer i plånboken nästa år.

TA - 11 okt 13 kl. 09:53

Skattesänkningar ger rika mest


Av regeringens förslag om skattesänkningar går mer än 25 procent till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Bara 1 procent går till den tiondel som har lägst inkomster enligt siffror från riksdagens utredningstjänst, rapporterar Ekot.Siffrorna har tagits från åt oppositionspartierna och visar bland annat att de som tjänar mer än 42 500 kronor i snitt får över 6 000 kronor mer i plånboken nästa år.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 13 kl. 09:56

Skattesänkningar ger rika mest

Av regeringens förslag om skattesänkningar går mer än 25 procent till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Bara 1 procent går till den tiondel som har lägst inkomster enligt siffror från riksdagens utredningstjänst, rapporterar Ekot. Siffrorna har tagits från åt oppositionspartierna och visar bland annat att de som tjänar mer än 42 500 kronor i snitt får över 6 000 kronor mer i plånboken nästa år..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Vad händer med Europas höger?

Att kombinera liberalism och konservatism har hjälp flera högerpartier att överleva länge..

GöteborgsPosten - 19 mar 19 kl. 05:00

Särbegåvade har också rätt till en bra skola

De särbegåvade elevernas möjligheter till en god skolgång är en fråga om rättvisa..

GöteborgsPosten - 18 mar 19 kl. 13:00

Släpp raspolitiken, Miljöpartiet!

Hur kan Miljöpartiet blanda ihop antirasism med raspolitik?.

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 17:54

Uppstickare leder i Slovakienval

Advokaten Zuzana Caputova leder efter första omgången av det slovakiska presidentvalet som hölls på lördagen..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:03

AIK kvitterade efter målvaktstavla

Timrå får vänta på sin motståndare i SHL-kvalet..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:05

Havslivräddare lär vuxna att crawla

Intresset för att lära sig det snabbaste simsättet växer då fler och fler börjat med triathlon och swimrun..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:06

Det vill åkarna ha efter Pichler

Wolfgang Pichler har skapat en ny storhetsera för svenskt skidskytte. Jag vill vara med och påverka mer i framtiden, säger stjärnan Hanna Öberg..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:19

Ingen Lindahl när Chelsea gick till semifinal

Hedvig Lindahl, i fjol utsedd till världens bästa fotbollsmålvakt, har en tuffare konkurrenssituation än någonsin tidigare i klubblaget Chelsea..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:26

600 personer hittade ut från skogen

Lerigt, klurigt och fysiskt utmanande. Precis som en tävling ska vara..

GöteborgsPosten - 17 mar 19 kl. 18:28

Läkare anmäls – skrev ut cannabis till 200

Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, har anmält en läkare i Västsverige för att ha skrivit ut cannabisrelaterat läkemedel utan att ha gjort tillräckliga utredningar, skriver GP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.