Realtid > Ekonomi

Monday, 25 March, 15:28

Liknande nyheter

Taggar: Chefskarusell, Volvo
DI - 7 timmar sedan

Volvo-konkurrent rasade på Tokyobörsen

Den japanska anläggningsmaskinstillverkaren Komatsu, som konkurrerar med AB Volvo, föll med 4,2 procent på måndagen när färsk konjunkturoro slog mot Tokyobörsen. .

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars vd varnar för omogen och farlig teknik för självkörande fordon

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson varnar för lansering av omogen och potentiellt farlig teknik för självkörande fordon, något som riskerar att försena "den bästa livräddaren i bilhistorien". Det rapporterar Financial Times..

Dagens PS - 06 mar 18 kl. 08:42

Superskräll: Volvo XC40 blir årets bil 2018

Svenska motorjournalister tagna på sängen när Volvo för första gången vinner bilvärldens kanske tyngsta utmärkelse. ”Jag är extremt stolt”, säger svenske Volvo Cars-vd:n Håkan Samuelsson från bilsalongen i Genéve. Som Dagens PS tidigare har rapporterat var förväntningarna skyhöga när Volvo i höstas lanserade sin första nya modell sedan 2008 – Volvo XC40.

VA - 24 feb 11 kl. 15:45

Volvo och Saabs dödsstöt

24 februari Förstora Volvo sålde bara 30 000 bilar under förra året i Kina ? en droppe i havet med tanke på att det totalt såldes cirka 16 miljoner bilar. Foto: Hugo Hu Cyklande människor i blå Mao-uniformer och en och annan moped eller motorcykel ?

Dagens PS - 14 feb 18 kl. 14:00

Volvo XC40: ”Kan bli Sveriges mest sålda bil”

Förväntningarna var skyhöga när Volvo lanserade sin första nya modell sedan 2008 i höstas – Volvo XC40. Sedan dess har premiummodellen knipit en av finalplatserna i prestigefyllda Car of the Year. Kommer den vinna?

VA - 16 mar 11 kl. 08:12

Olof Persson blir ny Volvo-chef

16 mars Olof Persson har utsetts till ny koncernchef för AB Volvo, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han tillträder den 1 september och ersätter då Leif Johansson. Persson arbetar fram till dess kvar som vd för Volvo Construction Equipment.

BT - 03 okt 11 kl. 15:14

Volvo stänger Uddevallafabriken

Biltillverkningens dagar i Uddevalla är räknade. Volvo Personvagnar lägger ner produktionen i Uddevalla om två år. I norra utkanten av Uddevalla reser sig den stora fabriksbyggnaden som staten hjälpte till att bygga när Uddevalla drabbades av varvskrisen.

Kristianstadsbladet - 05 jun 13 kl. 07:51

Volvoägaren: Jag tänker långsiktigt

I ett regnigt och fuktigt Chengdu i Kina öppnade Volvo PV i dag dörrarna till sin nya bilfabrik för ett stort medieuppbåd. - Volvo är en strategisk investering och jag tänker långsiktigt, säger ägaren Li Shufu.
I den skinande nya fabriken är cirka hundra robotar och en del personal redan på plats.

Dagens PS - 05 mar 19 kl. 09:30

PS motorexpert: Är Volvo ute på tunn is?

I sin ambition att rättfärdiga den traditionella positionen som ledande vad gäller säkerhet, vidtar Volvo åtgärder som kan komma att vara förödande för märkets högt ställda ambitioner att positionera sig i premiumsegmentet. Eller är det bara en PR-kupp? I går aviserade Volvo att man kommer att begränsa toppfarten på alla sina bilar från och med 2020.

BT - 03 okt 12 kl. 10:59

Volvo Bussar stänger ned i Säffle - Borås berörs inte av nedläggningen

Men busstillverkningen i Borås berörs inte av nedläggningen, säger Mikael Sällström ordförande i IF Metalls Volvoklubb. Volvo planerar att flytta tillverkningen av bussarna till en anläggning i Polen i stället. Det innebär att produktionen vid Volvo Bussar i Säffle läggs ner under 2013.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Grundare lämnar styrelsen i Tobin

Tobin Properties grundare och transaktionschef Johan Varland lämnar styrelsen i Tobin Properties..

Realtid - 1 timme sedan

Heba säljer fyra fastigheter

Fastighetsbolaget Heba har idag tecknat avtal om överlåtelse av totalt fyra fastigheter till tre olika köpare för totalt 465 miljoner kronor..

Realtid - 1 timme sedan

”Man har gjort det man faktiskt skulle göra”

De som var kritiska mot FRA:s Swedbank-rapport har haft orimliga förväntningar. Det menar Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, som säger att rapporten svarar på det som den skulle besvara..

Realtid - 2 timmar sedan

Fabege ersätter inte Nuder

Fabeges valberedning har uppdaterat sitt förslag till styrelse inför stämman den 2 april. Pär Nuder ersätts inte..

Realtid - 3 timmar sedan

Maqs rekryterar från Evry

Advokatbyrån Maqs förstärker ytterligare inom affärsområdet Digital Business med rekryteringen av Mikael Satama Granberg..

Realtid - 4 timmar sedan

Kinesiskt cyberspionage dyrbart för Sverige

Enligt en ny rapport pågår ett omfattande kinesiskt industrispionage mot Sverige. Det kan bli mycket kostsamt..

Realtid - 4 timmar sedan

Tyskt konjunkturindex starkare än väntat

 IFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 99,6 i mars, jämfört med reviderade 98,7 föregående månad (98,5)..

Realtid - 5 timmar sedan

Öresund fortsätter öka i Bilia

Investmentbolaget Öresund har köpt ytterligare 100.000 aktier i bilåterförsäljaren Bilia för 82 kronor styck den 22 mars - en affär värd totalt 8,2 miljoner kronor..

Realtid - 5 timmar sedan

Nasdaq förlänger budet på Oslobörsen till 30 april

Börsoperatören Nasdaq förlänger acceptperioden för sitt erbjudande om att köpa Oslobörsen. Nu gäller den 30 april, från tidigare den 29 mars. .

Realtid - 5 timmar sedan

Förvaltare lämnar Didner & Gerges aktiefond

Adam Nyström som förvaltat Didner & Gerge Aktiefond tillsammans med Gustaf Setterblad lämnar förvaltarrollen under en längre tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.