Realtid > Ekonomi

Saturday, 23 March, 22:08

Liknande nyheter

Taggar: Diabetes, Stenbecksnya , fokus
Barometern - 14 nov 13 kl. 09:38

Diabetes bör få fokus

”Tyvärr fortsätter svenskarnas medelvikt att öka. Ett konkret exempel på en politisk åtgärd för att tidigt motverka detta är att vi nu har stiftat en lag om att den skolmat som serveras i grundskolan ska vara näringsriktig.” I dag den 14 november uppmärksammas diabetes över hela världen genom den Internationella diabetesdagen.

Expressen - 31 okt 17 kl. 07:24

Stenbecks stora bidrag – efter broderns död

Hon förlorade sin bror i sviterna av diabetes. Nu hedrar finansmogulen Cristina Stenbeck, 40, brodern Max, 30 – med ett stort ekonomiskt bidrag till kampen mot sjukdomen.Hon har tidigare berättat i Expressen:– Man måste använda en sådan tragedi till ett viktigt sammanhang för sina barn, säger hon..

Expressen - 02 feb 11 kl. 11:11

Stenbecks plan: Ta in ny Malmö-tränare

MALMÖ. Hugo Stenbecks storsatsning är sjösatt. Spelarvärvningarna får vänta till nästa säsong - men enligt uppgifter till SPORT-Expressen är Stenbecks plan att hitta en ersättare till nuvarande tränaren Robert Olsson redan under den här säsongen.

Dagens PS - 03 okt 17 kl. 10:54

Stenbecks ”okände son” shoppar loss

Pengarna efter pappa Jan går till tung investering. Felix Granander, 20 år, som i medier beskrivs som ”Jan Stenbecks okände son”, kliver in med betydande kapital i kände e-sportaren Emil ”Heaton” Christensens e-sportbolag Ninjas in Pyjamas. Det avslöjar Breakit och uppgifterna om nyemissionen bekräftas av vd:n Hicham Chahine, som kallar kapitalinjektionen för ”mer spontan”.

YLE - 30 jul 12 kl. 10:04

Diabetes typ 2 ökar hos barn

Det har blivit allt vanligare att barn drabbas av diabetes typ 2 runt om i världen. Ökningen beror till stor del på övervikt och brist på motion. Diabetes De två huvudtyperna av diabetes är diabetes typ 1 och typ 2.

SR - 05 jun 14 kl. 06:38

Så ska vården bli bättre på diabetes

Socialstyrelsens nationella riktlinjer för diabetes kommer att uppdateras nu i juni. Vården ska bli mer individanpassad och större fokus ska läggas på att värdera risken för hjärtinfarkt och stroke..

Sydsvenskan - 18 jul 14 kl. 05:30

Professor med lingon i fokus

Diabetesprofessorn Cecilia Holm i Lund blev mer fokuserad när de egna barnen fick diabetes.
– Innan skulle jag nog kunna forska om vilken sjukdom som helst. Nu är det självklart att jag ska forska om diabetes, säger hon..

Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 08:00

Att bekämpa diabetes har blivit hennes specialitet

Foto: Johanna Wallin
Som utbredd diagnos och livsstilssjukdom, med potential att drabba de flesta av oss, väcker diabetes många känslor till liv. I dag uppmärksammas sjukdomen genom en heldag i Malmö där Hässleholmsdiabetessköterskan Agneta Lindberg ska framträda och berätta på temat hur diabetesvården ser ut i Skåne.
Hur ser det ut i Skåne?

YLE - 11 sep 14 kl. 06:45

Mer diabetes i världen

Några hundratusen finländare är diagnostiserade med diabetes typ två. Ytterligare några hundratusen uppskattas lida av sjukdomen utan att de själva är medvetna om det och kurvan pekar uppåt. Men trots det finns det faktiskt andra ställen på jorden där förekomsten är större än hos oss.

HBL - 07 jan 14 kl. 19:44

Målmedvetna Leif Groop håller greppet om diabetes

Den mångfalt prisbelönta diabetesforskaren hade varken tänkt bli läkare eller börja forska i diabetes. I dag tilldelades han Äyräpääpriset på 20 000 euro för att under tiotals år ha ökat kunskapen om genernas betydelse för sjukdomen.En släng av socker.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 7 timmar sedan

Ny CFO på Eniro

Anne Langbraaten har utsetts till ny CFO på Eniro och medlem av koncernledningen och hon tillträder omgående..

Realtid - 14 timmar sedan

Det gamla systemet fungerar bra – för delägarna på insidan

Juristbranschens uppstickare, tv-serien ”Billions” och Unni Jerndals förmodade entusiasm. Det är några ämnen från chefredaktör Johan Såthes helgkrönika..

Realtid - 15 timmar sedan

Pär Nuder i hetluften

Intresset för Pär Nuder tycks omättligt. Hela tre artiklar om Skistars före detta ordförande tog sig in på veckans topplista. En krönika signerad Per Lindvall lockade också storpublik..

Realtid - Igår: 17:44

Prisregn över Citi

Finansbranschtidningen Global Capital har delat ut priser på årliga galan ECM Awards i London..

Realtid - Igår: 16:26

Prime Livings styrelseordförande slutar

Bostadsutvecklaren Prime Livings styrelseordförande Peter Gustafson lämnar sin post med omedelbar verkan. Ersättare blir Tobias Lennér.

Realtid - Igår: 15:05

Blackrock bekräftar köp av eFront

Fondjätten Blackrock bekräftar nu att man köper mjukvaruutvecklingsföretaget eFront för 1,3 miljarder dollar kontant, motsvarande 11,7 miljarder kronor. .

Realtid - Igår: 14:36

Intensivt arbete för jämställdhet på svenska banker

Jämställdhetsarbetet på bankerna i Sverige har intensifierats under de senaste åren. Det framgår av svar från åtta av bankerna som är verksamma i Sverige. "Jämställdhet är en förutsättning för framtida tillväxt, de bolag som inte förstår det är morgondagens förlorare," säger Danske Banks presschef Anna Sundblad..

Realtid - Igår: 13:23

"Swedbanks taffliga och ovilliga hantering fortsätter"

Intrycket av Swedbanks försök att ta initiativet och lägga korten på bordet i den pågående realityserien om penningtvätt imponerade inte. ”To be continued” är den enda slutsatsen som kan dras, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - Igår: 11:50

"New Law konkurrerar inte med de stora byråerna"

Med New Law digitaliseras och industrialiseras advokatbranschen. Vad tycker Old Law om det? Vi ställde frågan till Johan Herrström, Lindahl, Maria-Pia Hope, Vinge, Kristina Einarsson, Setterwalls och Jan Dernestam, Mannheimer Swartling..

Realtid - Igår: 11:35

AMF:s vd: Vi är inte nöjda

 – Det är ett första steg för att besvara de mest akuta anklagelserna mot Swedbank. Vi hade dock förväntat oss mer. Det säger AMF:s vd Johan Sidenmark..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.