DN > Inrikes

Friday, 22 March, 05:22

DN - 14 mar 19 kl. 09:13

Säkerhetspolisen: Ryssland ett allt större hotRyssland och Kina framstår som allt större hot mot Sverige, enligt Säpos årsrapport. Sårbarheten för samhällsviktig verksamhet ökar då infrastrukturen digitaliseras. Dessutom kvarstår terrorhotet från våldsbejakande islamister. – Hoten mot Sverige är mer omfattande än någonsin, säger Säpochefen Klas Friberg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kina, Sverige, Säpos, Säpochefen Klas Friberg

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkerhetspolisen, Rysslandett allt större , hot
YA - 08 nov 13 kl. 03:50

Ryssland hot mot östsamarbete

Om knappa tre veckor sker ett möte i Litauens huvudstad Vilnius, där EU beslutar om Ukraina, Moldavien och Georgien skall ges ett associationsavtal för frihandel och anknytning till den Europeiska unionen.
Polen och Sverige har inom ramen för det som kallas ”Eastern Partnership” försökt förmå Ukraina att ta de steg som öppnar för ett sådant avtal. Ett villkor är att man friger den fängslade förra premiärministern Julia Tymosjenko.

SR - 06 mar 14 kl. 13:16

Litauen: Ryssland hot mot Europa

Ryssland ökar nu trycket mot flera delar av Europa. Det sa Litauens president Dalia Grybauskaite på väg in till EU:s extrainkallade toppmöte om krisen i Ukraina. Hon ser bland annat ryska militärövningar i Östersjön som hot mot Europa..

Cornucopia - 14 mar 19 kl. 19:03

Säpo: Ryssland största underrättelsehotet - SVR:s utvisade Sverigechef kvar på ryska ambassaden

Samtidigt som Säkerhetspolisen idag presenterade sin årsrapport, där Ryssland pekades ut som det största underrättelsehotet och säkerhetshotet, så har inte den för spioneri utvisade ryske Sverigechefen för SVR (fd KGB:s utrikesdel) inte lämnat landet. Detta trots att han greps tillsammans med en misstänkt svensk spion för två veckor sedan.
Ryska flaggan.

BT - 24 jul 14 kl. 11:31

Hot mot Norge allvarligt och väntat

Det finns ett konkret hot mot Norge, enligt norska säkerhetspolisen PST. Personer med koppling till en extremistgrupp i Syrien kan ha för avsikt att genomföra en terrorattack inom de närmaste dagarna.- Vi har fått information om att det här är personer som deltagit i strider i Syrien, säger Benedicte Bjørnland, chef för PST, vid en presskonferens.

BT - 24 jul 14 kl. 11:44

Hot mot Norge allvarligt och väntat

Det finns ett konkret hot mot Norge, enligt norska säkerhetspolisen PST. Personer med koppling till en extremistgrupp i Syrien kan ha för avsikt att genomföra en terrorattack inom de närmaste dagarna. – Vi har fått information om att det här är personer som deltagit i strider i Syrien, säger Benedicte Bjørnland, chef för PST, vid en presskonferens.

YLE - 15 feb 17 kl. 12:02

Finländarna inte lika rädda för Ryssland som för ett drygt år sedan

Knappt hälften av finländarna anser att utvecklingen i Ryssland är ett hot mot Finland. Det framgår av en undersökning som Yle har låtit göra. Enligt undersökningen ansåg 47 procent av finländarna att utvecklingen i Ryssland är ett hot mot Finland.

YLE - 14 sep 14 kl. 08:55

Många tycker att Ryssland är ett hot mot Finland

Nästan hälften av finländarna tror att Ryssland kan utgöra ett säkerhetshot för Finland. Det visar en enkät som tidningen Aamulehti har låtit göra. 43 procent av dem som svarade på enkäten anser att Ryssland utgör ett stort eller ganska stort hot.

Nyheter 24 - 03 jul 12 kl. 21:03

Säpo inkopplat efter SD-politikerns hot mot minister


Migrationsminister Tobias Billström blev hotad från ett konto med en SD-politikern Ronny Esbjörnssons namn: "Billström bör snart elimineras". HÖRBY. Ett inslag i Sveriges Radio, där Tobias Billström vill lagstifta att kommunerna ska tvingas ta emot fler ensamkommande flyktingbarn, blev för mycket för läsarna på den rasistiska SD-kopplade bloggen Avpixlat.

Kristianstadsbladet - 27 jul 14 kl. 19:01

Minskat hot om terrordåd i Norge

Efter ny information tonar den norska säkerhetspolisen PST nu ner terrorhotet. Men nivån om risk för terrordåd eller beredskapen sänks inte i landet.
Ingen har gripits i Norge i samband med terrorhotet men den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information.

BT - 27 jul 14 kl. 19:01

Minskat hot om terrordåd i Norge

Efter ny information tonar den norska säkerhetspolisen PST nu ner terrorhotet. Men nivån om risk för terrordåd eller beredskapen sänks inte i landet. Ingen har gripits i Norge i samband med terrorhotet men den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Tjuv gripen – stal maskara och foundation för 32 000

En man gick in på ett varuhus i Södertälje söder om Stockholm och plockade på sig maskara och foundation för 32 000 kronor.  – Han hade plockat med sig sminket i en ryggsäck, säger Ola Österling, polisens presstalesperson i region Stockholm. .

DN - 8 timmar sedan

Fridolin självkritisk om MP:s budskap: ”Har en bakläxa att göra”

Miljöpartiet har varit dåligt på att visa hur klimatomställningen kan gynna landsbygden och kombineras med minskade ekonomiska klyftor. Det anser Gustav Fridolin när han summerar sin tid som språkrör. – Jag har inte lyckats med det.

DN - 8 timmar sedan

Kunde inte betala notan – sparkade personal i huvudet

Tre män åt på en pub-liknande restaurang i centrala Stockholm. När de inte hade täckning på kortet för att betala maten misshandlade de personalen.  En har förts till sjukhus i ambulans.

DN - 9 timmar sedan

Luleå svenska mästare i ishockey

Luleå utklassade Linköping med 5–1 i den femte och avgörande SM-finalen i ishockey. SDHL-laget tog därmed sitt andra raka SM-guld..

DN - 10 timmar sedan

Fler än en miljon underskrifter för stoppad Brexit

LONDON. Ett medborgarförslag om att omedelbart stoppa Storbritanniens EU-utträde, har på kort tid samlat fler än en miljon underskrifter. Det brittiska parlamentets webbplats uppges ha blivit överbelastad av anstormningen..

DN - 11 timmar sedan

Flera anmälda för att ha filmat dödsolycka

Flera personer har polisanmälts efter att ha filmat dödsolyckan i Fruängen.  – Någonstans är det är helt förkastligt ur ett mänskligt perspektiv, när man filmar skadade personer, säger Ola Österling, polisens presstalesperson i region Stockholm. .

DN - 12 timmar sedan

Rusning efter jeansaktier på Wall Street

Suget efter jeansaktier var stort när en av världens mest välkända jeanstillverkare Levi Strauss gjorde comeback på New York-börsen..

DN - 12 timmar sedan

Gräskris på Gamla Ullevi – Örgrytes premiär flyttas

Det råder gräskris i Göteborg inför fotbollsstarten. Örgryte tvingas flytta sin första match i Superettan och även IFK Göteborgs allsvenska hemmapremiär är hotad..

DN - 13 timmar sedan

Svenska Akademien nära inval av två kvinnliga ledamöter

Enligt DN:s uppgifter närmar sig Svenska Akademien ett beslut om att välja in två nya kvinnliga ledamöter. Invalen ska diskuteras under torsdagens sammankomst i Börshuset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.