DN > Inrikes

Friday, 22 March, 11:37

DN - 14 mar 19 kl. 18:07

”Utanförskapet underblåser hoten mot Sverige”Säkerhetspolisen säger sig ha god kontroll på det eventuella hot som utgörs av återvändande IS-krigare. På sikt ser man dock att det växande utanförskapet och risken för att en alltmer utbredd salafism underblåser framtida hot mot Sverige..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, IS

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utanförskapet, underblåser, hotenmot , Sverige
Alliansfritt Sverige - 28 maj 14 kl. 08:48

Folkpartiets egen rapport kommer fram till att utanförskapet bitit sig fast

Folkpartiet har ännu en gång låtit kartlägga utanförskapet i Sverige och det är inga roliga nyheter. Utanförskapet biter sig fast: Bara varannan har ett jobb att gå till och drygt fyra av tio elever går ut grundskolan utan godkänt betyg i alla ämnen. Så ser situationen ut i landets mest utsatta bostadsområden enligt en rapport från Folkpartiet, som för femte gången kartlagt utanförskapet i Sverige.

Alliansfritt Sverige - 31 jul 14 kl. 15:24

Kampen mot utanförskapet tycks bara gälla etniska svenskar mitt i livet

  Det är svårt att få jobb i Sverige, ännu svårare om du har ett namn som inte klingar etniskt svenskt. Faktiskt svårast i hela EU. EU:s statistikbyrå Eurostat presenterar nu ny statistik som visar att Sverige är sämst i hela EU på att anställa personer med utländskt medborgarskap.

SmålandsPosten - 30 aug 13 kl. 07:12

Offensiv jobbpolitik håller nere utanförskapet i Växjö

?I debatten florerar stundtals procenttal (24-25 procent) på vår ungdomsarbetslöshet som inte på något sätt beskriver verkligheten. Anpassas statistiken till våra förhållanden, exempelvis genom att inte ta med 15-åringar som går i skolan och är sysselsatta där, blir arbetslösheten för unga ungefär sju procent.

YA - 22 apr 14 kl. 03:58

Det andra utanförskapet

För någon vecka sedan hörde jag Aftonbladets krönikör Patrik Lundberg prata i radion.
Patrik är född i Korea och uppvuxen i Sölvesborg. Han sa att: ”Den stora segregationen i vårt land handlar inte om invandrare kontra "svenskar", utan är mellan storstäderna och landsbygden.

BT - 17 sep 12 kl. 00:30

Stäng inte in utanförskapet!

200 miljoner till utsatta förorter. 1,3 miljarder att dela på under fyra år till kommuner som tar emot somaliska anhöriginvandrare. 409 miljoner till extra stöd i skolan för utlandsfödda elever.

Barometern - 17 apr 14 kl. 09:07

Utanförskapet har aldrig varit större

Fredrik Reinfeldt med flera i Alliansen sa att de skulle ta bort utanförskapet. Vad har hänt? Jo, fler arbetslösa, utförsäkringar i sjukförsäkringen, segregerad skola med mera.

SmålandsPosten - 10 aug 13 kl. 00:32

Det självvalda utanförskapet

Kritik mot att riksdagens folkvalda ledamöter avskärmas från det faktiska beslutsfattandet kommer från olika håll. När pensionsuppgörelsen presenterades 1998 var Miljöpartiet inte med. Och partiets hållning i fråga om arbete och pension rättfärdigar att de gröna hålls utanför Pensionsgruppen.

SVT Debatt - 21 sep 13 kl. 13:29

Det är ni i S som skapat utanförskapet, Stefan Löfven

ÖPPET BREV Jag är ett barn av klassamhället. Min mormor adopterade bort tre utomäktenskapliga barn, själv växte jag upp med farmor och farfar i en etta i Stockholm. Länge var jag röd ?

Expressen - 16 sep 17 kl. 06:46

Regeringen: Utanförskapet i Sverige på rekordlåg nivå

Utanförskapet i Sverige fortsätter att minska.  Nästa år väntas antalet människor som får ersättning från något av de stora ersättningssystemen vara nere på samma nivå som under 1981. Att allt fler arbetar har stor betydelse för den positiva utvecklingen.

DN - 05 nov 12 kl. 00:50

?Vi har politiken som bryter utanförskapet?

Felaktig utgångspunkt. Med fortsatt massinvandring kan utanförskapet inte raderas. Regeringen har misslyckats med sin integrationspolitik.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Bokrecension: Per Wästberg fångar sin väns humor och hudlöshet

DN:s Ingrid Elam slås av Per Wästbergs nyfikenhet på människors olikheter under läsningen av biografin över Bo Grandien..

DN - 1 timme sedan

Nordkorea vill inte ha samarbetskontor med Sydkorea

Nordkorea har tagit tillbaka sin personal från ett samarbetskontor i Kaesong, som ligger på den nordkoreanska sidan av stilleståndslinjen mellan Nordkorea och Sydkorea..

DN - 2 timmar sedan

Trädgårdsmässan tar ett klimatkliv

Trädgårdsmässan har tagit klimatklivet från pelargoner till permakultur. Här komposteras med bokashi, odlas i hugelbäddar och grävs i biokol. Allt är urbant nog för att passa en balkong, park eller husvagn..

DN - 2 timmar sedan

Polisen godkänner nazistiska förstamajtåg

Polisen kommer att ge den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) tillstånd att demonstrera på första maj. NMR arrangerar förstamajtåg i Ludvika och Kungälv, två orter som organisationen ser som starka fästen, trots att de bara fick hundratalet röster där i kommunvalet..

DN - 4 timmar sedan

Filmandet inte längre i första hand för George Clooney

George Clooney är skådespelaren som tjänar mest av alla. Tillsammans med hustrun Amal bildar han världens just nu klarast lysande stjärnpar.  Men Clooney försöker hålla distans till sin megakändisstatus.

DN - 4 timmar sedan

Säverman: Smärtfritt brott mot tumregeln

Kåseri. Det blöder. Ingenting blöder som blod.

DN - 13 timmar sedan

Tjuv gripen – stal maskara och foundation för 32 000

En man gick in på ett varuhus i Södertälje söder om Stockholm och plockade på sig maskara och foundation för 32 000 kronor.  – Han hade plockat med sig sminket i en ryggsäck, säger Ola Österling, polisens presstalesperson i region Stockholm. .

DN - 15 timmar sedan

Fridolin självkritisk om MP:s budskap: ”Har en bakläxa att göra”

Miljöpartiet har varit dåligt på att visa hur klimatomställningen kan gynna landsbygden och kombineras med minskade ekonomiska klyftor. Det anser Gustav Fridolin när han summerar sin tid som språkrör. – Jag har inte lyckats med det.

DN - 15 timmar sedan

Kunde inte betala notan – sparkade personal i huvudet

Tre män åt på en pub-liknande restaurang i centrala Stockholm. När de inte hade täckning på kortet för att betala maten misshandlade de personalen.  En har förts till sjukhus i ambulans.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.