YA > Nyheter

Saturday, 23 March, 17:34

Liknande nyheter

Taggar: Skillinge, skolaFortsatt , nejtill , pengar
YA - 19 jun 14 kl. 09:56

Skillinge skola stängs

Foto: Albin Brönmark
Skillinge skola stängs. Skolpolitikerna fattade i går kväll beslut att det inte blir någon skolstart i Skillinge till hösten och att eleverna flyttas till Borrby. Socialdemokraternas kompromissförslag att vänta ett år vann inte gehör.

YA - 07 jun 14 kl. 10:20

Stängning av Skillinge skola föreslås

Skillinge skola kan läggas ner redan till hösten. Majoriteten i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden att flytta verksamheten till Borrby skola.
Nyligen fattade Skolinspektionen sitt beslut att inte godkänna en friskola i Skillinge.

YA - 16 okt 15 kl. 03:00

Nej till öppning av Skillinge skola

Det är inte aktuellt att återöppna Skillinge skola. Christer Akejs (M) förslag får tummen ner av skolpolitikerna..

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:10

Skola och pengar borde inte höra ihop

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Om skolan ska kunna räkna med utökade resurser måste det vara på längre sikt än idag. Det skriver tre vänsterpartister som inte tycker att skolan ska styras av kortsiktiga krav på lönsamhet.
Skola och pengar hör inte ihop.

YA - 10 dec 18 kl. 01:01

Insändare: Svek och lögner från Centern om Skillinge skola

Ofattbart nog kan vi i YA 1 december läsa hur Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Carl-Göran Svensson (C) kategoriskt uttalar sig om barn- och utbildningsförvaltningens utredningsarbete vad gäller Skillinge skola och passar samtidigt nu också på att hävda helt andra saker än vad centern själv har skrivit i sin skrivelse till bun vad avser en Montessoriskola på orten..

YA - 21 feb 19 kl. 15:00

Skillinge skola: Politiker säger nej till pengar

Facknämnden sade ja till två miljoner kronor för att förbereda öppnandet av en kommunal Montessoriskola i Skillinge. Nu säger dock kommunstyrelsens arbetsutskott nej till samma pengar..

BT - 15 mar 11 kl. 08:07

Hössna skola får pengar

Nu ska ämnet teknik utvecklas i Hössna skola.
Man har tilldelats 50 000 kronor för att kunna förverkliga projekt inom teknikämnet. Det varmt välkomna bidraget grundar sig i ett projekt som Hössna skolas tekniklärare tagit fram.

DalaDemokraten - 22 mar 17 kl. 06:01

Träskola, nej i Älvdalen blir det estländskt stål och betong

Politikerna i Älvdalen ville ha en skola i trä, men den skola som nu byggs av framför allt utländska byggare blir en skola i stål och betong med träfasad..

Dalarnas tidningar - 22 mar 17 kl. 06:01

Träskola, nej i Älvdalen blir det estländskt stål och betong

Politikerna i Älvdalen ville ha en skola i trä, men den skola som nu byggs av framför allt utländska byggare blir en skola i stål och betong med träfasad..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 17:17

Skola samlar pengar till Musikhjälpen

Dösjebro Det är inte alla barn förunnat att gå i skolan, något barnen på Dösjebroskolan är medvetna om.
Därför arrangerar de på torsdagen en julmarknad där hela överskottet går till Musikhjälpen. ERWP.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Attenborough i ny film om klimatförändring

Den brittiske programledaren Sir David Attenborough medverkar i den nya dokumentären "Climate change - the facts". Filmen ska fokusera på de potentiella hot mot planeten som klimatförändringarna innebär, skriver BBC.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Misstänkt avel med olagliga varghybrider

Flera personer i Dalarna och Värmland har anmälts misstänkta för att ha importerat och fött upp varghybrider. - Det är väldigt ovanligt, jag har inte varit med om det tidigare, säger Benny Beutelrock, förundersökningsledare på Nationella operativa avdelningen (Noa).(TT).

YA - 30 minuter sedan

Stort intresse för laxfiskepremiären i Mörrum

Prick klockan nio på lördagsmorgonen ekade det traditionsenliga kanonskottet som markerar inledningen på årets laxfiskepremiär i Mörrumsån i Blekinge. "Det är en underbar känsla att få dra igång årets fiske.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Man klämdes fast under lastbilshytt

En man klämdes fast under en lastbilshytt på lördagseftermiddagen. Olyckan inträffade på en gård utanför Norrköping. - Det är en hytt som går att fälla upp.

YA - 15 minuter sedan

Borås står värd för friidrotts-SM 2021

Borås kommer att stå värd för friidrotts-SM 2021, skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Det blir tredje gången som mästerskapet arrangeras på Ryavallen i Borås, som också var SM-arena 1989 och 2013. Även Umeå hade sökt arrangemanget.

YA - 15 minuter sedan

Italien öppnar för Kina trots protester

Italien har trots protester från USA och EU som första G7-land tecknat avtal med Kina om deltagande i infrastrukturprojekt BRI, populärt kallat den nya sidenvägen.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Quaison på topp mot Rumänien

Robin Quaison spelar på topp från start bredvid Marcus Berg i EM-kvalpremiären mot Rumänien på Friends i kväll.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Kropp hittad i vattnet i Landskrona

En död person har hittats flytande i vattnet vid hamnen i Landskrona. Enligt polisens hemsida låg kroppen ett hundratal meter ut från land. Räddningstjänst är på väg för att hämta in den döde med båt.

YA - 45 minuter sedan

"Us" på väg mot skräckfilmsrekord i USA

Jordan Peeles senaste rysare "Us" ser enligt flera uppskattningar ut att spela in nära 67 miljoner dollar under öppningshelgen i USA, rapporterar The Wire.(TT).

YA - 1 timme sedan

Fordon genom isen vid motortävling på Åresjön

En traktor och en bärgningsbil gick genom isen vid isbanetävlingar på Åresjön i Jämtland på lördagen, skriver lokala medier. De båda förarna hann rädda sig och kasta sig ut på isen innan fordonen sjönk till botten. - Personerna i fordonen kunde ta sig ur.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.