YLE > Finland

Thursday, 21 March, 09:01

YLE - 14 mar 19 kl. 09:21

Det blev en kläm för omfattande jour i Vasa – behandlas i riksdagen under torsdagenChansen för Vasa centralsjukhus att få omfattande jour är inte ute ännu. Medborgarinitiativet för omfattande jour tas upp i plenum i dag. Behandlingen av frågan inleds kl 16 - följ med live.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det blev en klämför , omfattande, jouri , Vasa, behandlas i riksdagen under torsdagen
YLE - 02 mar 17 kl. 08:10

Sjukhus med omfattande jour behöver inte ha alla specialiteter

Alla specialiteter vid sjukhusen med omfattande jour behöver inte en jour dygnet runt alla dagar. Dessutom har en del sjukhus som fått den nya statusen mindre beredskap för en omfattande jour än vad till exempel Vasa centralsjukhus har idag. Någon lista på vilka specialiteter som ska ha omfattande jour vid de 12 utnämnda sjukhusen med omfattande jour finns inte.

YLE - 12 dec 16 kl. 03:48

Sjukhusen i Villmanstrand och Rovaniemi uppfyller inte kraven på omfattande jour

Centralsjukhusen i Villmanstrand och Rovaniemi ska om ett drygt år ansvara för närmare en halv miljon finländares jourvård. Enligt social- och hälsovårdsministeriet kan sjukhusen bli tvungna att ta i bruk distansvård för att klara sina uppgifter. Då riksdagens social- och hälsovårdsutskott på måndagen fortsätter att behandla sjukhusjourreformen handlar det om Vasa centralsjukhus som står i centrum.

YLE - 19 dec 16 kl. 11:22

Pohjalainen: Samlingspartiet stoppade omfattande jour vid Vasa centralsjukhus

Tidningen Pohjalainen skriver på ledarplats att det var Samlingspartiet som stoppade 12+1-modellen i regeringen. Pohjalainens chefredaktör Toni Viljanmaa skriver att tre av varandra oberoende källor har bekräftat att det var just Samlingspartiet som stoppade den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus. Centern och Sannfinländarna ska in i det sista ha varit beredda att öppna upp för fler än 12 sjukhus med omfattande jour.

YLE - 09 nov 16 kl. 14:31

Politiker fortsätter kampen för omfattande jour vid VCS

Kampen för en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus fortsätter. - Vi kör på ända tills vi har en lösning som vi är nöjda med, säger riksdagsledamot Joakim Strand efter tisdagens debatt om jourreformen. Det var en hyfsad stämning under tisdagens remissdebatt om regeringens jourreform.

YLE - 10 okt 16 kl. 15:10

Efter manifestationen - nu fortsätter arbetet för omfattande jour vid VCS

Nöjda - men inte färdiga. Så säger arrangörerna efter lördagens manifestation på Vasa torg till stöd för fortsatt omfattande jour på VCS. Nu vill man nå också finskspråkig riksmedia.

YLE - 05 okt 18 kl. 11:56

"Vi ska kämpa vidare" - nu sätts hoppet till nästa regering när det gäller omfattande jour för Vasa centralsjukhus

Vasa stad och Vasa centralsjukhus sätter nu sitt hopp till nästa regering när det gäller centralsjukhusets chanser att få omfattande jour. Besvikelsen över att Pekka Puska från Centern blir tvingad att rösta mot egen övertygelse om omfattande jour är ändå påtaglig..

YLE - 09 nov 16 kl. 14:31

Vasapolitiker fortsätter kampen för omfattande jour vid VCS

Kampen för en omfattande jour vid Vasa centralsjukhus fortsätter. - Vi kör på ända tills vi har en lösning som vi är nöjda med, säger riksdagsledamot Joakim Strand efter tisdagens debatt om jourreformen. Det var en hyfsad stämning under tisdagens remissdebatt om regeringens jourreform.

YLE - 12 mar 19 kl. 20:28

Nu skulle Susanna Koski rösta ja till omfattande jour i Vasa - Antti Kurvinen avvaktar riksdagsgruppens beslut

Riksdagsledamot Susanna Koski (Saml) säger att hon nu skulle rösta ja till omfattande jour i Vasa. Antti Kurvinen (C), tror inte att riksdagen hinner rösta om en omfattande jour innan valet men inväntar riksdagsgruppens beslut..

YLE - 15 mar 19 kl. 12:09

Vasa Centralsjukhus får vänta på omfattande jour: så här röstade riksdagen

Vasa Centralsjukhus får vänta på omfattande jour. Efter en ytterst jämn omröstning i riksdagen föll ett medborgarinitiativ som krävde omfattande jour. Nu ska nästa regering utreda frågan.

YLE - 15 mar 19 kl. 12:09

Vasa Centralsjukhus får vänta på omfattande jour: Riksdagen röstade 92-91

Vasa Centralsjukhus får vänta på omfattande jour. Efter en ytterst jämn omröstning i riksdagen föll ett medborgarinitiativ som krävde omfattande jour. Nu ska nästa regering utreda frågan.

YLE - 13 dec 16 kl. 19:03

Riksdagen röstade - Vasa utan omfattande jour

Resultatet var väntat. Regeringen får igenom sin jourreform utan förändringar. In i det sista hoppades man i SFP och andra oppositionspartier att Vasa skulle rymmas med som det trettonde sjukhuset med omfattande jour, men regeringsfronten höll ihop.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 2 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 3 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 3 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 12 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 14 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.