YLE > Finland

Thursday, 21 March, 08:32

Liknande nyheter

Taggar: Markägarna, Fabriksudden, ansöker, nyttom , undantagslovNya , hotellbygget ryms fint och snyggt
Sydöstran - 22 aug 18 kl. 18:00

Ägare till omstritt vindkraftverk söker nytt bygglov

I juni rev Mark- och miljööverdomstolen upp bygglovet för det omstridda vindkraftverket i Kulleryd. Nu ansöker ägaren om nytt bygglov. .

Nerikes Allehanda - 13 jan 15 kl. 14:10

Ansöker om tillstånd för ny bro

Trafikverket och Laxå kommun ansöker hos Mark- och miljödomstolen om tillstånd till vattenverksamhet för att kunna byta ut och bygga en ny gång- och cykelbro över Svartån i Hasselfors..

SmålandsPosten - 03 jul 14 kl. 07:03

Söker nytt bygglov för vindkraftsprojektet

Föreningen Uppvind bestämde sig för en tid sedan att lägga sitt projekt om vindkraft vilande. Projektet har nu minskats till sex vindkraftverk och med en lägre höjd än tidigare. Föreningen söker nu bygglov hos miljö- och byggnadsnämnden.

SmålandsPosten - 15 sep 17 kl. 15:54

Skogsbolag vill ha bort husvagnsläger - ansöker hos Kronofogden

Sveaskog begär hjälp på nytt med att få ett husvagnsläger avhyst från sin mark..

Västerbottens Folkblad - 19 aug 12 kl. 13:49

Chapman ansöker om frigivning

John Lennons mördare, Mark David Chapman, ska ännu en gång prövas för villkorlig frigivning. Inom bara några dagar väntas ett beslut, skriver BBC. Mark David [...

NSD - 18 feb 13 kl. 16:35

Ansöker om skyddsjakt - på fem älgar

Skogsägaren Birger Persson har ansökt om skyddsjakt. Han vill skjuta fem älgar på sin mark i Lomträsk utanför Överkalix..

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 15 kl. 16:43

Ansöker om vite för boende på vinden

Ifjol ville en fastighetsägare på Larvigatan bygga om en vindsvåning till bostad. Men hiss saknades, så stadsbyggnadsnämnden avslog bygglovsansökan. Men i somras gjorde stadsbyggnadsförvaltningen en inspektion, och drog slutsatsen att fastighetsägaren struntat i avslaget.

Sydöstran - 03 okt 16 kl. 16:57

Transportfirma ansöker om att köpa mark

Det är MP Cargo AB som vill 3793 kvadratmeter mark mellan Sliparevägen och Sölvevägen i Sölve..

Nya Wermlands Tidningen - 24 feb 17 kl. 13:13

Här byggde markägarna tjälfri skogsbilväg

Skogsbilvägarna är en livsnerv för skogsnäringen. Men varma vintrar, tjällossningar och regn bryter ner många av dem om inte bärigheten blir bättre. Det har en grupp skogsägare i Håbol tagit fasta på genom att bygga en tjälsäker väg som kommer att hålla i många generationer..

Barometern - 11 jan 19 kl. 21:47

Klart: Sverige ansöker om vinter-OS

OS-dörren var stängd. Nu står den plötsligt på vid gavel. Sveriges ansökan om vinter-OS 2026 har lämnats in, och i sista stund sade även de styrande politikerna i Stockholms stad ja till att upplåta arenor och mark.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 12 kl. 15:44

Ansöker om vite

Miljönämnden vill att Mark- och miljödomstolen i Växjö dömer ut 10 000 kronor i vite mot NKR Demolition Sweden AB i Hasslarp. Anledningen att företaget inte har uppvisat ett kvitto för nämnden som visar var företaget har lämnat in 80 kubikmeter tjockolja. Oljan fanns fram till augusti på en fastighet i Hasslarp..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 2 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 2 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 3 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 12 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 13 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.