YLE > Finland

Thursday, 21 March, 09:18

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Äventyrslustfår , finlandssvenskaratt , flyttatill , Sverigeinte , ekonomin
YLE - 12 mar 15 kl. 13:32

Finlandssvenskar flyttar gärna utomlands

Finlandssvenskar är mer benägna att flytta utomlands än finskspråkiga. Sverige är det populäraste målet – men resor längre bort lockar också då ankdammen ibland kan kännas för liten. Magnus Enlund (t.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:13

Forskare: Lika många ryssar i Finland som finlandssvenskar 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:20

Forskare: Lika många ryssar som finlandssvenskar i Finland 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

YLE - 13 jul 13 kl. 09:37

Lika många ryssar som finlandssvenskar i Finland 2050

Antalet ryskspråkiga i Finland har fördubblats under 2000-talet. Enligt forskare kommer det att i Finland finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar 2050. Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) tror inte att det åtminstone på hundra år kommer att finnas lika många ryskspråkiga som finlandssvenskar.

YLE - 01 jun 16 kl. 15:24

"Vad bra svenska du pratar" – video om finlandssvenskar sprids

Metro Debatt i Sverige har publicerat en video om finlandssvenskar på Facebook som delats flitigt. På onsdagseftermiddagen hade klippet setts av över 40 000 människor. I klippet medverkar Julia Brink som är verksamhetsledare för Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige.

YLE - 19 sep 13 kl. 04:17

Polisen hoppfull om att spåra näthatet mot finlandssvenskar

I början av året hörde vi ofta om näthat mot finlandssvenskar. Helsingforspolisen startade då en förundersökning men på sistone har det varit ganska tyst kring den. Enligt uppgifter som Yle Nyheter har fått är det här ändå ett prioriterat fall och polisen fokuserar nu på att spåra hoten genom att analysera insamlad data från det relativt anonyma nätverket Tor.

Dagens PS - 07 nov 16 kl. 08:17

Miljardärens äventyrslust omättlig

Dagens PS har återkommande uppmärksammat stjärnentreprenören Sir Richard Branson, däribland hans makt på Twitter och vilka sju tankar som bör prägla den som vill bli snuskigt rik. Reuters intervjuar nu den brittiske mångmiljardären och grundaren av Virgin-koncernen inför en dokumentär om hans äventyrliga liv. Dokumentären har premiär på elva utvalda biografer på fredag den 11 november.

YLE - 18 sep 13 kl. 09:30

Fler finlandssvenskar i Helsingfors i framtiden

Invånarantalet i Helsingfors kommer att stigit till 700 000 år 2030. I början av år 2013 bodde 603 968 personer i huvudstaden. Det visar en bedömning som Helsingfors stads informationscentral gjort.

YLE - 12 maj 14 kl. 04:31

Finlandssvenskar är flitiga väljare i EU-valet

Den 25 maj är det val till Europaparlamentet och Finland ska rösta in 13 ledamöter -s.k. meppar - till parlamentet.

YLE - 08 jan 16 kl. 18:08

Henrik Meinander: ”I Sverige vet man inte ett jota om finlandssvenskar”

Enligt historikern Henrik Meinander vet man i regel mycket lite om finlandssvenskar i Sverige. ”Ta det med en klackspark!”, är Helsingforsprofessorns uppmaning till dem som tar illa vid sig.

YLE - 18 sep 13 kl. 15:53

Finlandssvenskar lånas ut i Karleby

Knepen är många för att höja intresset för det svenska språket och den svenska kulturen i Karleby. Det senaste är möjligheten att låna en finlandssvensk till det egna företaget eller organisationen för en diskussion på svenska. Utlåningskampanjen är tänkt att starta i månadsskiftet september-oktober.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 3 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 3 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 4 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 13 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 14 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.