YLE > Finland

Tuesday, 26 March, 07:06

Liknande nyheter

Taggar: AI-tekniken, utvecklas, snabbt, 2020-taletoch , Finlandvill , hänga, med i konkurrensen med de här fem knepen lyckas det
YLE - 05 okt 15 kl. 07:47

Automatmetron blir inte av på 2020-talet

Metron kommer inte att automatiseras under de kommande femton åren. Istället föreslås fler bussar och en ny metrolinje från Hagalund till Finno. Det här slås fast i en utredning som gjorts av Helsingforsregionens trafik, Helsingfors trafikverk och Esbo stad.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 09:27

Hur planerar S klara 2020 - talet?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Alliansen har genomfört reformer för att stärka Sverige långsiktigt i arbetslinjens namn. Sverige rustades för 2020-talet. Debattskribenten Anette Åkesson (M) tycker att den nya regeringen borde ge besked om hur man långsiktigt tänker klara finansieringen.

DN - 27 okt 11 kl. 00:50

?Sverige blir jämställt redan under 2020-talet?

Dags för omvärdering. Vi forskare och andra har ofta konstaterat att jämställdhetsarbetet går trögt ? att de stora skillnaderna mellan män och kvinnor kommer att bestå.

SR - 24 nov 14 kl. 05:50

Elbolagen: Alla reaktorer kvar till 2020-talet

Miljöpartiet tror att Regeringens förslag kommer driva energibolagen till att stänga kärnkraftreaktorer inom fyra år. Men kraftbolagen har motsatt syn och menar att reaktorerna kan fortsätta in på 2020-talet..

HBL - 29 jan 15 kl. 23:01

Åland på väg mot 2020-talet

Stor samsyn om riktlinjerna för Ålands utveckling, men det kan bli problem när principerna ska konkretiseras.Lagen om Ålands självstyrelse har omarbetats två gånger sedan den trädde i kraft 1922 och båda gångerna har Ålands rättigheter utökats.
Nu är det dags för en ny revision, Ålandskommittén som tillsattes 2013 med president Tarja Halonen som ordförande gav sitt första delbetänkande den här veckan.

Cornucopia - 11 mar 19 kl. 15:19

Demografin kommer gynna socialisterna under 2020-talet

"Om du inte röstar vänster som ung har du inget hjärta. Om du inte röstar höger som äldre har du ingen hjärna. Och när åldern sviker din hjärna går du i barndom igen.

YLE - 14 aug 14 kl. 11:55

På 2020-talet konkurrerar behöriga lärare om jobben

Nyheten om att Åbo Akademi tar initiativ till en klasslärarutbildning i Helsingfors möts med försiktig hoppfullhet på linjen för svensk dagvård och utbildning vid Helsingfors stad. Utbildningen skulle ordnas i samarbete med Helsingfors universitet och enligt initiativet skulle den starta hösten 2016. - Vi är såklart förväntansfulla.

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

YLE - 12 maj 17 kl. 03:46

Massiv IT-förnyelse riskerar försena vårdreformen - ett lapptäcke av system ska snabbt kopplas ihop

Vårdreformen kräver så omfattande förändringar i datasystemen inom social- och hälsovården att det kan bli svårt att utföra en stor del av dem innan år 2019, som regeringen har bestämt sig för. Dessutom ska vårdcentralerna till att börja med få övervaka sin egen verksamhet - något som får kritik. IT-systemen inom social- och hälsovården ska kopplas ihop med varandra, så att uppgifter ska kunna flyttas mellan vårdcentraler och myndigheter.

YLE - 13 nov 17 kl. 07:08

HBL: Peter Vesterbacka vill ha tunnel till Tallinn redan under 2020-talet

Med pengar och teknik från Kina vill Vesterbacka få tunneln klar på fem år efter att arbetet inleds, och arbetet vill han att inleds nästa år..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Barnamordet i Borgå behandlas i hovrätten - pappan vill pröva domen då han erkände dråp men inte mord

Mannen som dömdes till livstids fängelse för mord på sin dotter i Lyceiparken i Borgå i november 2017 vill få domen prövad. Rättegången inleds i Helsingfors hovrätt i dag (26.3)..

YLE - 1 timme sedan

"Det krävs sannolikt specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus"

Det behövs specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts (HUS) styrelse efterlyser en klar plan för sjukhuset..

YLE - 2 timmar sedan

Tonen hårdnar i glyfosatdebatten ute i världen - Finland avvaktar och fortsätter som förr

I Finland förhåller sig myndigheterna och odlarna rätt obekymrade till bekämpningsmedlet glyfosat. Inom EU är åsikterna mer delade och i USA har tonen mot glyfosat hårdnat på sistone..

YLE - 2 timmar sedan

Ladugård brinner i Mörskom - 15 räddningsenheter på plats

En cirka 700 kvadratmeter stor ladugårdsbyggnad i Mörskom fattade eld tidigt på tisdagsmorgonen..

YLE - 2 timmar sedan

HC HIK förlorade mot Pargas IF – fjärde förlusten för Hangölaget i ligakvalet i handboll

Pargas IF tvålade ordentligt till HC HIK från Hangö då ligakvalet i herrhandbollen fortsatte på måndag kväll. Hangölaget har förlorat alla sina matcher den här säsongen..

YLE - 2 timmar sedan

Ska du hyra ut din bostad, båt eller bil? Experter: Kolla vad försäkringen täcker och kontakta ditt försäkringsbolag

En kortvarig hyresgäst omfattas av din egen hemförsäkring, men om hyresgästen uppsåtligen skadar eller stjäl någonting så täcker hemförsäkringen inte kostnaderna. Kolla alltid först med försäkringsbolaget när du hyr ut..

YLE - 2 timmar sedan

Blå framtids kandidater i Östnyland anser att invandringen har skapat otrygghet och att skatterna inte ska höjas

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland lokala riksdagskandidater. Turen har nu kommit till partiet Blå framtid..

YLE - 11 timmar sedan

Sjundeå på plus igen - utlokalisering sparade pengar

Sjundeås resultat går på plus för tredje året i rad. Det visar kommunens bokslut för år 2018..

YLE - 13 timmar sedan

De flesta av oss använder bankkort varje dag men väldigt få vill avstå från kontanter – Karisbon Lotta Rönnblad undersöker hur vi förhåller oss till betalkort

Sju personer av tio använder betalkort varje dag och de flesta tycker det är ett tryggt betalningssätt. Nästan alla som deltog i ekonomistuderande Lotta Rönnblads undersökning har haft problem när kontakten mellan bankkortet och betalningsportalen har avbrutits..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.