YLE > Finland

Thursday, 21 March, 08:33

Liknande nyheter

Taggar: Nya avgifterför , torgståndi , Ingå
SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyrorFörbjud samtal i mobiltelefonen vid bilkörning

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor­ i hyreshöjning varje månad.
Jag som bor i mark­lägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

SmålandsPosten - 01 aug 13 kl. 08:56

Skäligt underhåll borde ingå i våra hyror

Jag fick ett brev från min hyresvärd, Växjöhem, och fick jag reda på att hyresgäster i området önskat taggar till låsen till de gemensamma utrymmena. För att det ska genomföras vill de veta hur många hyresgäster som är villiga att betala 44 kronor i hyreshöjning varje månad. Jag som bor i marklägenhet och sällan nyttjar de gemensamma utrymmena ska alltså, om förslaget går igenom, betala 528 kronor om året för en tagg för att jag ska kunna slänga mina sopor.

Alliansfritt Sverige - 04 jul 14 kl. 21:55

Regeringen smyginför avgifter på utbildning

Regeringen har som bekant genomfört en rad ändringar på utbildningsområdet. En av sakerna de gjorde för drygt fyra år sedan nu var att kräva avgifter för människor som kommer från utomeuropeiska länder och vill studera på svenska universitet. Det var en avgift på flera tusen kronor beroende på vad man valde att läsa och i ett läsår kunde kostnaderna skena iväg på upp mot 100 000 kronor.

YLE - 08 dec 15 kl. 06:06

Ingå kan godkänna solpaneler utan lov

Reglerna i Ingå är redan nu rätt liberala, men samtliga fullmäktigeledamöter vill slopa alla avgifter och tillstånd för solpaneler. Alla 27 fullmäktigeledamöter har undertecknat en motion i den här frågan. De första undertecknarna är Maria Isoaho från De gröna och Andreas Elfving från SFP.

YLE - 20 mar 15 kl. 09:33

Ingen torgavgift i Ingå

Varken Ingåbor eller utsocknes behöver betala någon torgavgift under normala torgdagar i Ingå. I stället för att höja avgiften för icke-Ingåbor, slopades avgiften helt och hållet. Samhällstekniska nämnden beslöt att inte godkänna förslaget att torgavgiften för icke Ingåbor skulle stiga från 10 till 15 euro per dag.

YLE - 18 dec 15 kl. 07:22

Högre klientavgifter i Ingå, Lojo och Sjundeå

Lojo stad och Ingå kommun höjer inte sina klientavgifter så mycket som det är tillåtet. Lojo har godkänt en tilläggshöjning på nio procent och Ingå valde 15 procent. Sjundeå väljer däremot att höja så mycket som möjligt vad gäller de lagstadgade avgifterna.

HBL - 03 feb 14 kl. 08:52

Extra avgifter ger dyra biljetter

Många resebyråer säljer flygbiljetter billigare än flygbolagen. Men den som köper flygbiljetter via resebyråer på nätet kan bli förvånad av höga avgifter på betalning med kreditkort.En sökning på portalen Vertaa.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

BT - 28 jun 12 kl. 07:41

Dyra avgifter för sopor i Borås

Priset husägare får betala för sophämtning varierar kraftigt över landet. Borås Stad ligger bland de dyrare kommunerna enligt en ny undersökning. Och som kund finns få möjligheter att påverka kostnaden för avfallshanteringen.

YLE - 15 dec 15 kl. 16:16

Hangö: Höjda avgifter får inte drabba orättvist

Klientavgifterna inom social- och hälsovården höjs nästa år. Då blir till exempel besöksavgiften i hälsovårdscentralen betydligt dyrare för raseborgare. Hangö valde en billigare linje.

Sydsvenskan - 04 apr 16 kl. 07:21

Ojämlika avgifter för hjälpmedel

Sveriges landsting, regioner och kommuner tar ut olika avgifter när funktionsnedsatta får hjälp med sina hjälpmedel, och skillnaderna i landet är ojämlika, konstaterar Socialstyrelsen i en rapport. Enligt Hörselskadades riksförbund (HRF) kostar en utprovning av en hörapparat 1 500 kronor i Gävleborgs län, där det är dyrast, och 300 kronor i Uppsala län, som är billigast. Avgiften ingår inte i högkostnadsskyddet och måste därför betalas på egen hand av patienten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 1 timme sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 2 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

YLE - 2 timmar sedan

Klagomål om brister i äldrevården utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldre vården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 3 timmar sedan

Societetshuset i Lovisa renoveras till fest- och möteslokal – politiker var oeniga om när källaren ska renoveras

Societetshuset i Lovisa har senast varit som huvudbibliotek, men biblioteket flyttade ut till följd av dålig inneluft. Nu ska det anrika huset få nytt liv..

YLE - 3 timmar sedan

Om miljöorganisationerna fick bestämma - här är de viktigaste klimatåtgärderna

De senaste veckornas klimatdemonstrationer har väckt mycket uppståndelse i medier och på gatorna. Flera demonstrationer ser ut att vara på kommande - men vilka åtgärder vill miljöorganisationerna egentligen se?.

YLE - 12 timmar sedan

Minibeslut i Hangö: Outi McDonald får lön men bara från och med november - fortfarande ingen klarhet i den stora lönefrågan

Politikerna i Hangö lyckades ännu inte besluta om den felaktigt uppsagda ledande läkaren ska få lön för alla de år som rättsprocessen pågick..

YLE - 13 timmar sedan

Kommentar: Samlingspartiet vill inte längre ha sin egen vårdreform - och plötsligt är alla tillbaka på ruta ett

Samlingspartiet gjorde idag en mästerlig kovändning. Plötsligt är nästan allting fel med den vårdreform man arbetat febrilt med i åratal. Efter det här blir det knappast enklare att få ihop vare sig regering eller vårdreform, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.