YLE > Finland

Tuesday, 26 March, 07:38

Liknande nyheter

Taggar: , ungafrån , Östnylandär på , vägtill , klimatstrejken, i Helsingfors rektor En olovlig frånvaro är en olovlig frånvaro
YLE - 30 dec 14 kl. 04:00

Ungdomarna lämnar Västnyland

I Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå har det under åren 2009 till 2013 flyttat ut fler människor än det har flyttat in. Utflyttningen är ändå inget de västnyländska kommunerna behöver bekymra sig över säger Kjell Andersson, professor i samhällskunskap vid Åbo Akademi. Andersson, som själv bor i Västnyland, beskriver utflyttningen till större städer som ett urgammalt fenomen.

YLE - 12 mar 17 kl. 10:18

Unga i Hangö: Det är inte stor skillnad mellan partierna

Partierna i Hangö har väldigt likadana åsikter. Det konstaterar Emilia Multisilta, Jenni Rahja, Pontus Ahlvik och Johanna Bäckman i Hangö gymnasium. De lyssnade på en valdebatt som Hangö gymnasium och Hankoniemen lukio ordnade.

YLE - 3 timmar sedan

Blå framtids kandidater i Östnyland anser att invandringen har skapat otrygghet och att skatterna inte ska höjas

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland lokala riksdagskandidater. Turen har nu kommit till partiet Blå framtid..

YLE - 14 dec 16 kl. 13:52

Unga i Raseborg kan påverka i sin stad

Unga i Raseborg har blivit allt mera intresserade av att jobba för sin stad. - Det beror på att vi har märkt att det faktiskt går att påverka vår egen omgivning, säger Isabelle Hyytiäinen från ungdomsfullmäktige. Hennes engagemang har lett till att politikerna intresserar sig för henne med tanke på kommunalvalet.

YLE - 26 mar 17 kl. 15:34

Många känner inte till att preventivmedel är gratis för unga i Raseborg

Sedan årsskiftet får raseborgare under 20 år preventivmedel gratis men många känner inte till förmånen. Det gäller allt från spiraler och p-piller till kondomer. Trots att förmånen funnits i över två månader är det många som ännu inte vet om den.

YLE - 02 apr 15 kl. 10:00

SFP satsar på kvantitet i Västnyland

Hela tio västnylänningar finns med på Svenska Folkpartiets lista över hugade kandidater som vill ta sin plats i plenisalen. I förra riksdagsvalet gick SFP bakåt i alla kommuner i Västnyland utom i Lojo, men nu kavlar man upp ärmarna och går till ny kamp. I Raseborg ställer SFP upp sex kandidater.

YLE - 13 jul 17 kl. 13:04

Unga i Tenala vill chilla - får hjälp att hitta samlingsplats

Ungdomar i Tenala vill samarbeta med vuxna för att skapa ett ställe där de kan chilla. Mötet om mopedrallyt ledde inte till konkreta åtgärder, men ungdomar kontaktade initiativtagaren Maria Berg efter mötet. I onsdags (12.

YLE - 28 sep 16 kl. 04:45

Nationell huggningsiver syns inte i Västnyland

Ekonomin i Västnyland skulle må bra av att det avverkades mera skog. Det anser revirinstruktör Eero Uggelberg. Raseborgs Natur och Miljö skulle däremot hellre se en mindre konventionell avverkning.

YLE - 01 mar 17 kl. 18:00

Också unga kandidater i kommunalvalet i Östnyland

Det finns unga med på många partiers listor i Östnyland. Linnea Lindfors ställer upp för Svenska folkpartiet i Lappträsk för att hon vill vara med och skapa ett mänskonära Lappträsk. Linnea Lindfors såg det som ett naturligt val att ställa upp för SFP, medan det kändes lika naturligt för Maija Kuntsi i Sibbo att välja Socialdemokraterna.

YLE - 04 jun 17 kl. 07:23

Annat var det förr: Nu vill de unga vill ha det bekvämt på stugan

Den traditionella bilden av finsk sommaridyll förknippas starkt med det enkla stuglivet ute i skärgården. Men hur gärna vill egentligen unga i dagens läge hugga ved, bära in vatten och spela kort i braseldens sken? Den finska stugan blir alltmer bekväm i takt med att kraven från de unga ökar.

YLE - 28 sep 16 kl. 04:37

Unga i Östnyland snattar och slarvar i trafiken

Pyttis ligger på femte plats i statistiken för mängden ungdomsbrottslighet i Svenskfinland. I östra Nyland är det Lovisa som toppar statistiken. Det här visar Spotlights granskning, där antalet brott som begås av minderåriga har jämförts med hur många minderåriga som bor i kommunen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Barnamordet i Borgå behandlas i hovrätten - pappan vill pröva domen då han erkände dråp men inte mord

Mannen som dömdes till livstids fängelse för mord på sin dotter i Lyceiparken i Borgå i november 2017 vill få domen prövad. Rättegången inleds i Helsingfors hovrätt i dag (26.3)..

YLE - 2 timmar sedan

"Det krävs sannolikt specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus"

Det behövs specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts (HUS) styrelse efterlyser en klar plan för sjukhuset..

YLE - 2 timmar sedan

Tonen hårdnar i glyfosatdebatten ute i världen - Finland avvaktar och fortsätter som förr

I Finland förhåller sig myndigheterna och odlarna rätt obekymrade till bekämpningsmedlet glyfosat. Inom EU är åsikterna mer delade och i USA har tonen mot glyfosat hårdnat på sistone..

YLE - 2 timmar sedan

Ladugård brinner i Mörskom - 15 räddningsenheter på plats

En cirka 700 kvadratmeter stor ladugårdsbyggnad i Mörskom fattade eld tidigt på tisdagsmorgonen..

YLE - 2 timmar sedan

HC HIK förlorade mot Pargas IF – fjärde förlusten för Hangölaget i ligakvalet i handboll

Pargas IF tvålade ordentligt till HC HIK från Hangö då ligakvalet i herrhandbollen fortsatte på måndag kväll. Hangölaget har förlorat alla sina matcher den här säsongen..

YLE - 3 timmar sedan

Ska du hyra ut din bostad, båt eller bil? Experter: Kolla vad försäkringen täcker och kontakta ditt försäkringsbolag

En kortvarig hyresgäst omfattas av din egen hemförsäkring, men om hyresgästen uppsåtligen skadar eller stjäl någonting så täcker hemförsäkringen inte kostnaderna. Kolla alltid först med försäkringsbolaget när du hyr ut..

YLE - 3 timmar sedan

Blå framtids kandidater i Östnyland anser att invandringen har skapat otrygghet och att skatterna inte ska höjas

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland lokala riksdagskandidater. Turen har nu kommit till partiet Blå framtid..

YLE - 12 timmar sedan

Sjundeå på plus igen - utlokalisering sparade pengar

Sjundeås resultat går på plus för tredje året i rad. Det visar kommunens bokslut för år 2018..

YLE - 14 timmar sedan

De flesta av oss använder bankkort varje dag men väldigt få vill avstå från kontanter – Karisbon Lotta Rönnblad undersöker hur vi förhåller oss till betalkort

Sju personer av tio använder betalkort varje dag och de flesta tycker det är ett tryggt betalningssätt. Nästan alla som deltog i ekonomistuderande Lotta Rönnblads undersökning har haft problem när kontakten mellan bankkortet och betalningsportalen har avbrutits..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.