Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:29

Liknande nyheter

Taggar: EU-dom, Skanskaoch , NCCfår , betala, kartellskadestånd
E24 - 19 nov 13 kl. 08:32

Skanska, NCC och Peab störst i offentlig marknad

Tre byggbolag ligger i topp när tidningen Dagens Samhälle listar de företag som är störst på offentliga marknaden - Skanska, NCC och Peab..

YA - 29 jan 19 kl. 15:18

Dom: Måste betala för kontroll av djurhållning

Djurägaren vägrade betala länsstyrelsen för deras kontroll. Nu har Ystads tingsrätt beslutat om en förlikning där djurägaren måste betala 3 000 kronor till länsstyrelsen..

SR - 14 apr 16 kl. 13:46

Dom: SCA ska betala en miljard extra i skatt

Papperstillverkaren SCA ska betala över en miljard extra i skatt och böter. Det har Skatteverket krävt efter en intern storaffär inom bolaget, avslöjar SVT..

Kristianstadsbladet - 23 feb 17 kl. 03:00

Dom: Kommunen ska betala avgift

Bromölla kommun ska betala 133 000 kronor i särskilt avgift. Detta eftersom en invånare inte fått den hjälp som personen har rätt till..

YA - 09 aug 17 kl. 20:00

Dom: Måste betala sanktionsavgift för rampen

Mark- och miljödomstolen går på kommunens linje: Församlingen ska betala sanktionsavgift för det olovliga bygget av rampen i Gladsax..

Nerikes Allehanda - 17 aug 17 kl. 09:51

Förvaltningsrättens dom: Kommunen ska betala 13 400 kronor i särskild avgift

En medborgare i Lindesbergs kommun hade enligt bestämmelserna rätt till en särskild insats. Kommunen tog för lång tid på sig i ärendet och döms därför att betala 13 400 kronor som straff..

Alingsås tidning - 01 jan 16 kl. 05:30

Bedragare döms till villkorlig dom

Upprepade gånger lånade den 43-årige mannen pengar av olika personer – men betalade tillbaka gjorde han aldrig. Nu fälls han för ett flertal bedrägeribrott. Under 2010-2013 hade den nu 43-årige mannen ett förhållande med en kvinna i Herrljunga.

BT - 11 okt 18 kl. 21:53

Blocketbedragare tvingas betala stort skadestånd

En boråsare har lurat närmare 30 personer att betala för varor på Blocket som aldrig skickades. Nu döms han till villkorlig dom och tvingas betala över 150 000 kronor i skadestånd..

YA - 19 sep 18 kl. 18:00

Stöld på Kvantum gav villkorlig dom

Varor på ICA Kvantum stals till ett värde av 2673 kronor. Nu har tingsrätten i Ystad dömt den åtalade till villkorlig dom, samt att betala 800 kronor till brottsofferfonden..

Mobil - 16 jan 19 kl. 09:02

Apples försök att överklaga Virnet X-dom misslyckades

Apple ligger sedan flera år tillbaka i fejd med patenthållaren Virnet X. Enligt en tidigare dom ska Apple betala Virnet X motsvarande fyra miljarder kronor för att man inkräktat på deras patent. Och den domen ligger fast, efter att Apples försök att överklaga inte vunnit något gehör..

Alingsås tidning - 03 apr 13 kl. 07:00

Cykeltjuv dömd ? ska betala 20 000 kronor 

ALINGSÅS: En 53-årig man som ägnat sig åt att stjäla cyklar och sälja dem vidare döms nu till villkorlig dom. Han ska betala totalt 20 000 kronor i dagsböter och skadestånd..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Nya Fed-beskedet: Låter räntan ligga

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Elände i kursen ger köpläge

ANALYS Stora Ensos aktie ser oförtjänt billig ut. Det finns en påtaglig konjunkturrisk i bolaget men med lite is i magen är det köpläge..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Förvärvsmaskinen är värd sitt pris - köp

ANALYS Mjukvarubolaget Vitec växer snabbt huvudsakligen via förvärv. Affärsvärlden räknar med mer av den varan och ser ett långsiktigt köpläge..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Konjunkturklockan klämtar

Addtechs nischade teknikhandelsförvärv värdesätts med rätta, men börsen glömde ta höjd för konjunkturen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Tvivelaktig tillväxt

Kinas nya tillväxtmål är det lägsta på 30 år. Ändå råder frågetecken kring hur det ska uppnås, i tider av handels­krig och stagnerande konsumtion. Tvivel finns också huruvida föregående års ekonomiska statistik är korrekt..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Hopp för delikatesser

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

”Mat gjord på insekter växer”

Energibars med mjöl från thailändska syrsor. När Martin Strid kom på sin affärsidé fick han flytta företaget till Danmark eftersom insekter i mat ännu inte får användas i Sverige. Men globalt är det en marknad på uppgång..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

”Kungsleden i siktet”

BÖRSGOLVET..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Japanskt i biltoppen

Bilförsäljningen har bromsat in på flera av världens största marknader. Men de största biltillverkarna kör fortfarande med en acceptabel lönsamhet, visar Affärsvärldens genomgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.