SVT > Inrikes

Saturday, 23 March, 01:17

SVT - 14 mar 19 kl. 10:28

Stress och utmattning när kvinnor tvingas ta ansvaret för sociala relationerMånga kvinnor upplever stress och press över att de behöver dra det tyngsta lasset vad gäller det känslomässiga arbetet i sociala relationer. – Om vi kommer till en punkt där vi motverkar könsrollerna så att de inte är så rigida och fasta som de ändå är, då kan det känsslomässiga arbetet jämna ut sig, säger redaktören och författaren Agnes Ahlsén..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Agnes Ahlsén

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stressoch , utmattningnär , kvinnor, tvingasta , ansvaretför , sociala relationer
SR - 29 jun 18 kl. 08:15

Män är känsligare för stress än kvinnor

Män tycks i vissa fall vara känsligare för stress än kvinnor. En stor studie visar att det finns ett samband med för tidig död och långvarig stress om man sen tidigare har diabetes eller hjärtsjukdom..

SR - 29 jun 18 kl. 14:28

Män känsligare för stress än kvinnor i vissa fall

Män tycks i vissa fall vara känsligare för stress än kvinnor. En stor studie visar att det finns ett samband med för tidig död och långvarig stress om man sen tidigare har diabetes eller hjärtsjukdom..

SVT - 09 mar 12 kl. 06:42

Stress drabbar kvinnor värst

Stress är numera den vanligaste orsaken till sjukskrivning och allra värst drabbar stressen kvinnor..

GT - 11 feb 19 kl. 06:23

Kvinnor tvingas vänta på assisterad befruktning i 4 år

I Göteborg kan ensamstående kvinnor som vill genomgå assisterad befruktning tvingas vänta fyra år.Det är längst i Sverige, uppger Ekot.Det gör att många av kvinnorna i stället reser till Malmö..

Blekinge Läns tidning - 12 jan 18 kl. 16:21

Män och kvinnor tvingas byta om tillsammans

Personalen på Ekegården vill ha separata omklädningsrum för män respektive kvinnor. Nu kräver Kommunal åtgärder..

SR - 28 jan 19 kl. 05:56

Svenska kvinnor tvingas kvar i Irak

Irakiska hemliga kvinnohärbärgen tar varje år emot och skyddar flera svenska kvinnor med irakiskt ursprung. De unga kvinnorna har tvingats kvar i Irak efter familjeresor..

YLE - 09 mar 16 kl. 19:24

Herrkalsonger och jätteryggsäckar för kvinnor i armén

Det har aldrig varit så populärt bland kvinnor att söka sig till armén som i dag, och Finland flaggar gärna med att damerna har varit en del av försvaret i tjugo år. Trots det har varken utrustning eller kläder anpassats för kvinnokroppar. Damerna i försvaret tvingas göra sin värnplikt iförda herrkalsonger, väldigt stora ryggsäckar och fladdriga kläder.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 10:42

Stor bostadsbrist för hotade kvinnor

Bostadsbristen är akut bland våldsutsatta kvinnor. Nu kräver landets kvinnojourer att politikerna agerar.
- Kommunerna måste ta sitt ansvar.

Skånskan - 08 mar 17 kl. 21:26

Våld mot kvinnor i fokus

MALMÖ Att förebygga våld mot kvinnor är en av de viktigaste kvinnofrågorna just nu. Det sa jämställdhetsminister Åsa Regner när hon talade inför Internationella kvinnoföreningen på Rådhuset i Malmö på kvinnodagen. ERWP.

Expressen - 23 maj 17 kl. 23:43

Fler svenska kvinnor kan tvingas föda barn i Finland

Nu kan fler kvinnor tvingas föda barn i Finland, enligt SVT Nyheter Uppsala.På grund av platsbrist tvingas Akademiska sjukhuset också reservera platser för för tidigt födda barn utomlands – för första gången.– Jag har blandade känslor inför det här, säger Erik Normann, sektionschef på neonatalogin, till SVT..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön i officiell statistik

Nu öppnar Socialstyrelsen för ett tredje kön i officiell svensk statistik. De vill att landets statistikmyndigheter ska diskutera om man kan införa fler definitioner än man och kvinna. – Ett binärt könsbegrepp som man och kvinna gör att alla inte kan känna igen sig, säger Lars Grönvik, enhetschef på Socialstyrelsen..

SVT - 7 timmar sedan

Sömnforskaren Matthew Walker: ”Avskaffa sommartiden”

Omställningen till sommar- och vintertid påverkar oss på ett mycket tydligt sätt, menar sömnforskaren Matthew Walker. Spela klippet ovan för att höra honom berätta varför han tycker att systemet ska avskaffas. – På våren, dagen efter att vi förlorat en sömntimme, ökar antalet hjärtinfarkter och trafikolyckor..

SVT - 7 timmar sedan

Mobilsvar hos Tele2 har kunnat avlyssnas

Tele 2 har haft en säkerhetslucka som gjort det möjligt att lyssna på andra personers röstmeddelanden, rapporterar Dagens Nyheter. Mobilföretaget fick kännedom om problemet tidigare i dag och har vidtagit åtgärder. -Vi känner inte till att några kunder har drabbats, säger Fredrik Hallstan, presstalesperson på Tele 2 till SVT Nyheter.

SVT - 8 timmar sedan

Ulf Kristersson: Vi ska samtala men inte särskilt förhandla med SD

Under torsdagen öppnade Kristdemokraterna för politiska samtal med Sverigedemokraterna. Nu går även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och säger att partiet kan samtala med SD – men inte ”särskilt förhandla”. ”Vi moderater kan samtala med alla partier – men vi bildar inga nya block”, skriver han i ett Facebookinlägg..

SVT - 11 timmar sedan

Olle sköts under joggingrunda – nu åtalas jägaren

En tidig morgon i november sköts den 75-årige Olle Rosdahl på en joggingtur utanför Klippan. Nu åtalas jägaren för mordförsök och grovt jaktbrott. En viktig del av bevisningen är en film från kikarsiktet..

SVT - 12 timmar sedan

Per Bolund föreslås bli nytt språkrör för MP

Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund föreslås efterträda Gustaf Fridolin som manligt språkrör för Miljöpartiet. Det meddelade partiets valberedning under fredagen. Man föreslår också att Isabella Lövin blir omvald som kvinnligt språkrör..

SVT - 12 timmar sedan

Birgitta Ohlsson tackar nej till EU-lista

Liberalernas Birgitta Ohlsson kommer inte ställa upp som kandidat för Liberalerna i EU-parlamentsvalet i maj. Hon ger samtidigt sitt stöd till hårt kritiserade Cecilia Wikström, som tidigare den här månaden petats från partiets EU-vallista. ”Förlåtelse är svårt, men samtidigt mycket stort”, skriver Birgitta Ohlsson på sin Facebooksida..

SVT - 15 timmar sedan

SVT:s reporter om Swedbanks utredning: ”Det finns många kritiska frågor kvar”

Swedbank, som misstänks för omfattande penningstvätt i Baltikum, presenterade under fredagen slutsatserna från en extern utredning som tillsattes efter Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande. – Det finns ingenting i det här materialet som dementerar UG:s uppgifter. Det här bekräftar ytterligare att vi hade rätt och att vd Birgitte Bonneson vilseledde marknaden, säger Axel Gordh Humlesjö, reporter på Uppdrag granskning, i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 16 timmar sedan

Aktiespararna: Ingen ansvarsfrihet för Swedbanks vd

– Utredningen är fullständigt ofullständig, säger Joacim Olsson, vd i Aktiesparna till SVT Nyheter. Han kommer inte att rekommendera att Swedbanks vd Birgitte Bonnesen ska få ansvarsfrihet vid den kommande stämman..

SVT - 16 timmar sedan

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen: Rapporten gör mig väldigt trygg

Swedbank bekräftar förtroendet för vd Birgitte Bonnesen efter att ha tagit del av vad som kallas en statusrapport från externa konsultfirman Forensic Risk Alliance..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.