SVT > Inrikes

Tuesday, 26 March, 04:59

SVT - 14 mar 19 kl. 23:11

Säpochefen Klas Friberg om hotet mot Sverige: ”Djupt och brett”Under torsdagen presenterade Säkerhetspolisen sin års årsrapport om hotbilden mot Sverige. Under kvällen kommenterade Säpochefen Klas Friberg hotbilden mot Sverige i Aktuellt. – Underrättelsehotet är så djupt och brett att det är ett säkerhetshot, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Klas Friberg, Sverige, Säkerhetspolisen, Säpochefen Klas Friberg, Aktuellt

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpochefen, Klas, Fribergom , hotetmot , Sverige, Djuptoch , brett
SVT - 18 mar 19 kl. 01:21

Säpo-chefen Klas Friberg om IS-återvändarna: ”Tror inte på deras påståenden”

Personer som rest från Sverige till terrorgruppen IS väntas återvända när ”kalifatet” faller isär. I intervjuer har vissa av dem sagt att de varit i Syrien bara för att köra ambulans eller vara kock. Men Säpochefen Klas Friberg är tydlig – han köper inte alls deras förklaringar..

Expressen - 22 mar 13 kl. 13:52

Klas Friberg: "Jag är väldigt laddad"

GÖTEBORG. There is a new sheriff in town. Klas Friberg, 52 år, återvänder jobbmässigt till Göteborg och den heta länspolismästarstolen i polishuset i Göteborg.

Regeringen - 28 feb 18 kl. 13:07

Klas Friberg utsedd till ny säkerhetspolischef

Regeringen har i dag utsett Klas Friberg till ny säkerhetspolischef och chef för Säkerhetspolisen. Klas Friberg tillträder sin nya tjänst den 1 mars och kommer närmast från sitt arbete som regionpolischef vid Polismyndigheten..

Polisen - 21 mar 13 kl. 09:40

Klas Friberg ny länspolismästare

Regeringen har nu beslutat att Klas Friberg blir ny länspolismästare i Västra Götaland. ? Det känns fantastiskt kul och spännande, säger han..

Polisen - 21 mar 13 kl. 09:40

Klas Friberg ny länspolismästare

Regeringen har nu beslutat att Klas Friberg blir ny länspolismästare i Västra Götaland. ? Det känns fantastiskt kul och spännande, säger han..

Polisen - 16 dec 13 kl. 13:43

Klas Friberg föreslås bli regionchef

Klas Friberg, länspolismästare i Västra Götaland, föreslås bli regionpolischef i väst. Han får då ansvar för polisverksamheten i nuvarande Västra Götaland och Halland..

Polisen - 16 dec 13 kl. 13:48

Klas Friberg blir regionchef

Klas Friberg, länspolismästare i Västra Götaland, blir regionpolischef i väst. Han får ansvar för polisverksamheten i nuvarande Västra Götaland och Halland..

Sydsvenskan - 28 feb 18 kl. 13:05

Klas Friberg blir ny Säpochef

Klas Friberg blir ny chef för Säkerhetspolisen. Det meddelar justitieminister Morgan Johansson (S) vid en presskonferens. – När vi skulle välja ny Säpochef hade vi två kriterier som jag särskilt utgick ifrån.

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 18 kl. 13:05

Klas Friberg blir ny Säpochef

Klas Friberg blir ny chef för Säkerhetspolisen. Det meddelar justitieminister Morgan Johansson (S) vid en presskonferens. – När vi skulle välja ny Säpochef hade vi två kriterier som jag särskilt utgick ifrån.

UNT - 28 feb 18 kl. 13:04

Klas Friberg blir ny Säpochef

Klas Friberg blir ny chef för Säkerhetspolisen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Efter dokumentären: Kulturministern ska träffa Dramatens ledning

Kulturminister Amanda Lind (MP) ska träffa Dramatens ledning meddelar hon på sin Facebook-sida. Hon reagerade starkt på dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, som bland annat skildrar hur Nilsson blev svårt misshandlad av sin dåvarande partner, som är delaktig i en produktion på kulturinstitutionen..

SVT - 6 timmar sedan

Jehovas vittnens filmvisning i rätten: ”Inte lämpligt för barn”

Jehovas vittnen visade på en stor samling filmer för barn som bland annat innehöll budskap om att homosexualitet är fel. Under måndagen hölls rättegången mot arrangören – eftersom visningen saknade tillstånd från Statens medieråd. – Lagstiftningen finns till för att skydda barn från skadligt innehåll, säger åklagare Lisa dos Santos till Veckans brott..

SVT - 8 timmar sedan

Ny rapport: Sverige måltavla för kinesiskt cyberspionage

Sverige är en attraktiv måltavla för kinesiskt cyberspionage. Cyberangrepp är ett effektivt sätt för Kina att tillägna sig teknologiska spetskunskaper inom exempelvis it, flyg- och robotteknik. Det framgår av en ny rapport från FOI, Totalförsvarets forskningsrapport..

SVT - 18 timmar sedan

Per Bolund (MP): Vi är inte nybörjare längre

Per Bolund, som föreslås bli Miljöpartiets nya språkrör, tror att partiet efter nybörjarmisstag och genomgånget eldprov nu kan dubblera sina röster i nästa val. Januariavtalet innebär nya möjligheter, menar han. – Jag är övertygad om att det här öppnar upp en ny politiskt arena, säger Per Bolund i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 19 timmar sedan

Jämställdhetsministern: ”Vi behöver prata mer om männen i detta och om de destruktiva maskulinitetsnormerna”

SVT K-Specials dokumentär om sångerskan Josefin Nilsson har väckt många starka reaktioner och engagemang om våld i nära relationer. Regeringen vill satsa på ett så kallat ”perspektivskifte” för att motverka maskulinitetsnormer. – Vi vet att det finns en koppling mellan machokultur och förekomsten av våld, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 19 timmar sedan

Morgan Alling: ”Männen går vidare och det är så fruktansvärt vidrigt”

Dokumentären om Josefin Nilsson väcker starka känslor hos Morgan Alling, regissör och skådespelare. I dokumentären framkommer detaljer om Josefin Nilssons relation med en man som misshandlade och hotade henne..

SVT - 22 timmar sedan

Teknikföretag lämnar ut rekordmycket användardata till polisen – kan vara olagligt

Polis och åklagare begär ut allt mer användardata från internetföretag och sociala medier. Det visar SVT:s sammanställning av de största teknikföretagens så kallade ”transparensrapporter”. Men mer än hälften av personuppgifterna kan ha lämnats ut i strid med GDPR, något som Datainspektionen nu utreder internt..

SVT - Igår: 03:31

Stefan Löfven kritisk till Ebba Busch Thors besked om att föra samtal med Sverigedemokraterna

Statsminister Stefan Löfven (S) höjer ett varnande finger efter Ebba Busch Thors (KD) besked om att inleda samtal med Sverigedemokraterna. – Om ett sådant block skulle få regera skulle kvinnors rättigheter få stå tillbaka rejält..

SVT - Igår: 22:09

Löfven: S är fortfarande ett parti för arbetare

Trots kritiken mot Socialdemokraterna efter januariöverenskommelsen om att partiet kompromissat för mycket med Liberalerna och Centerpartiet, står partiledaren Stefan Löfven fast vid att S är ett parti för arbetare. Det säger han i SVT:s Agenda..

SVT - Igår: 20:36

Så kan åtal väckas om misstänkta brott mot mänskligheten i Syrien

Ett antal europeiska länder, däribland Sverige, har infört möjligheten att åtala personer misstänkta för brott mot mänskligheten, även om brotten begåtts i andra länder än det land där åtalet väcks – exempelvis kan åtal väckas i Sverige för brott begångna under kriget i Syrien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.