SVT > Kultur

Saturday, 23 March, 13:31

SVT - 14 mar 19 kl. 07:39

1600-talsverk stulen från italiensk kyrkaEn tavla värd tre miljoner euro, över 30 miljoner kronor, har stulits från en kyrka i staden Castelnuovo Magra i norra Italien, rapporterar The Guardian..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Castelnuovo Magra, Italien, The Guardian

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1600-talsverk, stulenfrån , italiensk, kyrka
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Madonna stulen ur kyrka

Värdeföremål har stulits ur Trankils kyrka, bland annat en madonnabild från 1200-talet, uppger SR Värmland.Tjuven eller tjuvarna har enligt polisen tagit sig in genom ett fönster på baksidan av kyrkan.Flera stora ljusstakar stals samtidigt.

Kristianstadsbladet - 14 nov 11 kl. 06:30

Tyska 1600- talstoner i höstmörkret

Konsert Två Orfeus på 1600-talet Ensemble Mare Balticum tolkar Hammerschmidt & Geist. Heliga Trefald?
KonsertTvå Orfeuspå 1600-taletEnsemble Mare Balticum tolkar Hammerschmidt & Geist.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 15 kl. 15:32

1700-talet medEnsemble 1600

På söndag den 1 februari kl 18 är det musikgudstjänst i Höja kyrka och då medverkar Ensemble 1600 från Ängelholms Kulturskola.Ensemble 1600 har funnits i nio år som fast ensemble. Den består av elever från blockflöjt-, sång- och stråksektionen som vill utmanas i sitt musicerande under ledning av Ewa Svensson, Roma Kollenman och Charlotte Gustafsson.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 14:00

Ingen läsk för dem som levde på 1600-talet

Golvet i St Petri kyrka i Malmö har grävts upp i förberedelse för den nya orgeln som ska komma på plats. Det 25 ton tunga instrumentet måste stå på stadig grund för att inte sätta sig. Därför har man grävt upp kvarlevor ur gravarna som fanns under golvet.

Alingsås tidning - 13 sep 18 kl. 07:15

Molla kyrka får mest pengar

Drygt 40 miljoner kronor. Så mycket betalar Skara stift ut i bidrag till kyrkorenoveringar nästa år.
Mest pengar i AT:s område erhåller Molla kyrka i Herrljunga pastorat, som totalt får 678 000 kronor.

YLE - 29 jul 15 kl. 05:02

Kvevlax kyrka får ny fason

I Kvevlax i Korsholm pågår som bäst en omfattande renovering av kyrkan. Fasad och tak får ny fason, dessutom förbättras brandskyddet. - Utsidan av kyrkan renoveras, dessutom renoveras bårhuset och klockstapeln, säger Roger Österåker.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stulen atlas tillbaka till KB

Kungliga biblioteket i Stockholm fick på onsdagen tillbaka en stulen atlas som är från 1500-talet. Den stals och såldes vidare av den ökände bibliotekschefen, som sprängde sig själv i luften i Stockholm när hans miljonbedrägerier avslöjades.En av KB:s anställda återfann den värdefulla atlasen över Nord- och Sydamerika på auktionsfirman Sothebys i USA.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 11 kl. 09:42

Historieberättelser i Sankta Anna kyrka

Dick Harrison kommer till Helsingborg för att berätta om Skåne och Helsingborg under 1600- till 1700-talet. Och om vad som hände när Skåne bytte ägare?  Dick Harrison är författare och professor i historia och han gör en djupdykning bland de historiska källorna och ger oss en tydligare bild om vad som hände.

Dagen - 12 jun 11 kl. 20:31

Kyrka invigd på friluftsmuseet Jamtli

En 1600-talskyrka invigdes på söndagen på friluftsmuseet Jamtli i Östersund. Det är Håsjö gamla kyrka som har rekonstruerats.

Projektet startade för snart fem år sedan och har kostat 5,5 miljoner kronor.

NT - 12 feb 13 kl. 19:31

Värjor stulna från kyrka

Två 1600-talsvärjor stals vid lunchtid på tisdagen från Risinge kyrka utanför Finspång..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jul 14 kl. 06:00

Barocka infall i Karlskoga kyrka

Duo Capricci bjuder i morgon torsdag på Barocka infall i Karlskoga kyrka. Det är så konserten, som ingår i Musik i sommarkväll-serien, rubriceras eftersom duon spelar musik från 1600- och 1700-talen på tidstrogna instrument..

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Brittiska komikern Cariad Lloyd poddar om döden

När den brittiska komikern Cariad Lloyd pratar om döden är det inte jobbigare för henne än att prata om vad hon åt till frukost eller vart hon ska åka på semester. Hennes podd Griefcast har hyllats av just den anledningen – för det varma och personliga tilltalet där komiker och skådespelare pratar om döden..

SVT - 18 timmar sedan

Bokrecension: All den luft som omger oss – Tom Malmquist

2015 kom Tom Malmquist med den hyllade romandebuten I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Men redan flera år tidigare började han på en bok om ett mord i Huddinge. Han är nu färdig med det som skulle ha blivit hans första roman: All den luft som omger oss.

SVT - 23 timmar sedan

Filmprofilernas uppmaning till EU-politikerna: Rösta ja till nya upphovsrättsregler

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet vänder sig 44 av Sveriges främsta filmprofiler till EU-politikerna och ber dem att rösta ja till de nya direktiven om upphovsrätt. ”Det handlar om att försvara upphovsrätten och att konstnärer har rätt till sina verk”, skriver de i artikeln..

SVT - 23 timmar sedan

Tate-museerna bojkottar Sacklers donationer

Flera brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej..

SVT - Igår: 12:09

Sekiro: Shadows die twice hyllas av kritikerna

Efter succén med Bloodborne är de japanska skräckmästarna på From Software tillbaka med Sekiro: Shadows die twice. Det japanska ninjaäventyret har varit hajpat bland studions dedikerade fans – och enligt de första recensionerna lever det upp till förväntningarna. Flera internationella spelsajter delade ut toppbetyg till Sekiro på releasedagen..

SVT - Igår: 11:35

Josefin Nilssons syster: ”Hon var den som gjorde målet i matchen”

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan, nu skulle hon ha fyllt femtio år. I SVT:s Morgonstudion berättar hennes syster Marie Nilsson Lind om hennes energi och karisma, men också om den svåra tiden i ett våldsamt och destruktivt förhållande. – Det skadade hennes själ och hennes livslust, säger Marie Nilsson Lind..

SVT - Igår: 11:19

Nattsvart japansk mytologi i Sekiro: Shadows die twice

En kopp mörker, två nävar blod och tre nypor utmaning. Framgångsreceptet har sett likadant ut spelutvecklaren From Software de senaste åren, och med hyllade spel som Dark Souls och Bloodborne har de blivit internationella tungviktare. I Sekiro: Shadows die twice försöker de strössla fram en lite annorlunda smak – men med samma diaboliska svårighetsgrad som tidigare..

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Underhållande blodbad i Us

Den första akten i Jordan Peeles nya skräckkomedi är lysande, men ju längre filmen rullar desto plattare blir den. Slutet skulle platsa i ett Scooby Doo-äventyr, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin som sett Get out-skaparens nya film..

SVT - Igår: 19:53

Austism- och Aspergerförbundet: Bra att bokhandlarna ser över vad de säljer

En kontroversiell bok som hävdar att autism går att bota finns tillgänglig för utlån som e-bok i Sverige. Sedan tidigare har Adlibris, Bokus, samt även Malmö stadsbibliotek plockat bort den ur sina kataloger. – Vi tycker att det är bra att seriösa bokhandlare ser över och granskar vad de säljer, säger Ulla Adolfsson, ordförande i Austism- och aspergerförbundet till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.