SVT > Kultur

Monday, 25 March, 05:25

SVT - 14 mar 19 kl. 11:02

JO-anmälan mot kulturarvsförvaltningen Västarvet avslåsI slutet av februari JO-anmäldes Västra Götalandsregionens kulturarvsförvaltning, Västarvet, och tre tjänstmän för brott mot museilagen. Nu avslår Justitieombudsmannen anmälan och skriver att ingen åtgärd kommer vidtas från myndighetens sida..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Västarvet, JO, Västra Götalandsregionens, Justitieombudsmannen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JO-anmälanmot , kulturarvsförvaltningen, Västarvet, avslås
Skånskan - 04 apr 17 kl. 05:00

Extremister drev HVB-hem mitt i villaidyllen

HÖRBY Ungdomarna tvingades att be fem gånger om dagen, fick bara prata arabiska och förbjöds att lyssna på musik. ERWP.fif(1)HVB-hemmet Auxilium4you på Vinkelgatan har IVO-anmälts.

BT - 12 maj 14 kl. 19:47

Rektor stängs av efter flickans död

Även skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga palestinska flicka i Karlskrona som på Valborgsmässoafton påträffades död hos sin vårdnadshavare och dennes hustru. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst. Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på kvällen.

TA - 12 maj 14 kl. 19:47

Rektor stängs av efter flickans död

Foto: Johan Nilsson / TT
Även skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga palestinska flicka i Karlskrona som på Valborgsmässoafton påträffades död hos sin vårdnadshavare och dennes hustru. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst.
Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på kvällen.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 19:47

Rektor stängs av efter flickans död

Foto: Johan Nilsson / TT
Även skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga palestinska flicka i Karlskrona som på Valborgsmässoafton påträffades död hos sin vårdnadshavare och dennes hustru. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst.
Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på kvällen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Härsket kött märktes om och såldes

Härsket kött från avvecklade beredskapslager har under falsk etikett sålts i stor skala till ovetande svenska konsumenter. Det avslöjar Svenska Dagbladet på onsdagen.Redan 2009 avslöjade tidningen att upp till 27 år gamla köttkonserver från Sverige hade sålts till restauranger i Polen.

Barometern - 30 aug 13 kl. 07:22

Utredning bekräftar kritiken

Den externa utredningen bekräftar de missförhållanden på Smedängens äldreboende Barometern avslöjade i juni. ? Vi måste sätta in kraftfulla åtgärder, säger Thomas Tryggvesson, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 18:47

Döda flickans skolrektor för passiv


Även skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga palestinska flicka i Karlskrona som på Valborgsmässoafton påträffades död hos sin vårdnadshavare och dennes hustru. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst.Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på måndagskvällen.

BT - 12 maj 14 kl. 18:47

Döda flickans skolrektor för passiv

Även skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga palestinska flicka i Karlskrona som på Valborgsmässoafton påträffades död hos sin vårdnadshavare och dennes hustru. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst. Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på måndagskvällen.

BT - 12 maj 14 kl. 19:39

Döda flickans rektor för passiv

Skolan brast då det gällde tillsynen av den åttaåriga flickan i Karlskrona som påträffades död. Ansvaret där faller enligt kommunen på rektorn som tills vidare skilts från sin tjänst. Det avslöjade kommunledningen på en hastigt anordnad presskonferens i kommunhuset på måndagskvällen.

Trelleborgs Allehanda - 25 maj 13 kl. 08:00

Socialnämnden kräver straffavgift

En dement man ska ha lämnats på fel ställe och utan tillsyn. Nu kräver socialnämnden att Taxi Trelleborg betalar straffavgift på 5 000 kronor.
?

Barometern - 12 aug 14 kl. 06:46

Skräp dumpat i bärskogen

En bärplockare, som besökte skogarna öster om Virserum, hittade annat än ätbart bland ljung, lingon och blåbär. Bilden avslöjar att någon bland annat dumpat gamla möbler, en sönderslagen tv-apparat, kemikalier och bildelar.
Skogsflanören tog illa vid sig av idyllens störningsmoment och planerar en anmälan till miljö- och byggnads­förvaltningen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

”Han tar en kniv, går ut i tamburen och börjar hugga i mina ytterkläder”

2015, ett år innan Josefin Nilsson dog, läste sångerskan delar av den bok hon aldrig hann skriva färdigt. Framförandet vid Länsteatern på Gotland filmades. I ”Älska mig för den jag är” berättar också sångerskans syster om de mörka åren..

SVT - 23 timmar sedan

Så förändrades Wonder Woman under 1900-talet

Wonder Woman skapades i början av 1940-talet av psykologen och feministen William Marston. Till en början var hon en robust och stark superhjälte som räddade världen – men längre in på 1900-talet förändrades hennes roll. Hon blev sekreterare till ett superhjälteteam och gjordes om till butiksägare – utan superkrafter..

SVT - I förrgår: 20:42

Brittiska komikern Cariad Lloyd poddar om döden

När den brittiska komikern Cariad Lloyd pratar om döden är det inte jobbigare för henne än att prata om vad hon åt till frukost eller vart hon ska åka på semester. Hennes podd Griefcast har hyllats av just den anledningen – för det varma och personliga tilltalet där komiker och skådespelare pratar om döden..

SVT - I förrgår: 18:43

Bokrecension: All den luft som omger oss – Tom Malmquist

2015 kom Tom Malmquist med den hyllade romandebuten I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv. Men redan flera år tidigare började han på en bok om ett mord i Huddinge. Han är nu färdig med det som skulle ha blivit hans första roman: All den luft som omger oss.

SVT - I förrgår: 14:01

Filmprofilernas uppmaning till EU-politikerna: Rösta ja till nya upphovsrättsregler

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet vänder sig 44 av Sveriges främsta filmprofiler till EU-politikerna och ber dem att rösta ja till de nya direktiven om upphovsrätt. ”Det handlar om att försvara upphovsrätten och att konstnärer har rätt till sina verk”, skriver de i artikeln..

SVT - I förrgår: 14:02

Tate-museerna bojkottar Sacklers donationer

Flera brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej..

SVT - I förrgår: 12:09

Sekiro: Shadows die twice hyllas av kritikerna

Efter succén med Bloodborne är de japanska skräckmästarna på From Software tillbaka med Sekiro: Shadows die twice. Det japanska ninjaäventyret har varit hajpat bland studions dedikerade fans – och enligt de första recensionerna lever det upp till förväntningarna. Flera internationella spelsajter delade ut toppbetyg till Sekiro på releasedagen..

SVT - I förrgår: 11:35

Josefin Nilssons syster: ”Hon var den som gjorde målet i matchen”

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan, nu skulle hon ha fyllt femtio år. I SVT:s Morgonstudion berättar hennes syster Marie Nilsson Lind om hennes energi och karisma, men också om den svåra tiden i ett våldsamt och destruktivt förhållande. – Det skadade hennes själ och hennes livslust, säger Marie Nilsson Lind..

SVT - I förrgår: 11:19

Nattsvart japansk mytologi i Sekiro: Shadows die twice

En kopp mörker, två nävar blod och tre nypor utmaning. Framgångsreceptet har sett likadant ut spelutvecklaren From Software de senaste åren, och med hyllade spel som Dark Souls och Bloodborne har de blivit internationella tungviktare. I Sekiro: Shadows die twice försöker de strössla fram en lite annorlunda smak – men med samma diaboliska svårighetsgrad som tidigare..

SVT - I förrgår: 06:00

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.