SVT > Kultur

Wednesday, 20 March, 18:41

SVT - 14 mar 19 kl. 14:12

Beslutet klubbat: Digitalmomsen sänks i sommarI sommar sänks momsen på digitala tidningar, tidskrifter och böcker från 25 till sex procent. Men förslaget har fått kritik från Lagrådet som frågar sig hur gränsdragningen mellan tv, som inte omfattas av monssänkningen, och e-tidningar med mycket rörligt material, ska göras..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lagrådet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutet, klubbat, Digitalmomsen, sänksi , sommar
Dagensanalys.se - 21 feb 19 kl. 12:40

Digitalmomsen sänks i Sverige

I dag fattade regeringen beslut om att sänka momsen på digitala tidningar till 6 procent den 1 juli 2019. “Sänkt digitalmoms betyder att möjligheterna för att bedriva aktiv journalistik i hela landet ökar,” kommenterar TU-Medier. – Äntligen, det här är ett riktigt bra besked.

Dagens Media - 21 feb 19 kl. 10:42

Klart : Digitalmomsen sänks

Regeringen har bestämt att sänka digitalmomsen till sommaren. "Äntligen, det här är ett riktigt bra besked", säger, Jeanette Gustafsdotter, vd på TU – Medier i Sverige..

Expressen - 21 feb 19 kl. 12:45

Digitalmomsen sänks till sex procent i Sverige

Nu blir det lägre moms på nätpubliceringar.Regeringen beslutade på torsdagen att sänka digitalmomsen till sex procent.– Att läsa en tidning på papper eller läsa den på plattan eller telefonen är ingen skillnad så det är klart att det ska vara samma moms, säger finansminister Magdalena Andersson, S..

SVT - 21 feb 19 kl. 14:05

Digitalmomsen sänks i sommar

Från 1 juli sänks momsen på elektroniska publikationer, enligt en lagrådsremiss som regeringen nu beslutat om. – En stor dag för svensk journalistik, säger finansminister Magdalena Andersson (S)..

DN - 21 feb 19 kl. 10:16

Digitalmomsen sänks i Sverige

Momsen på digitala tidningar blir nu möjlig att sänka under året. Det bekräftar finansdepartementet i dag, skriver medieföretagens branschorganisation TU – Medier i Sverige i ett pressmeddelande..

Länstidningen i Jämtland - 21 feb 19 kl. 12:07

Digitalmomsen sänks i Sverige: "Glädjens dag för oss alla"

Regeringen har beslutat att sänka momsen för digitala magasin, tidningar och böcker och....

BT - 29 okt 14 kl. 15:28

Boräntorna sänks efter nollräntan

Flera av storbankerna sänker sina bolåneräntor efter att Riksbanken sänkt sin styrränta till noll. Men bolåneräntorna faller inte lika mycket som styrräntan.Riksbanken sänkte från 0,25 procentenheter till historiskt låga 0,00 procent.

IDG - 16 dec 15 kl. 14:13

Roamingtaket klubbat – så mycket kostar det att ringa och surfa i EU nästa år


2017 ska roamingavgifterna bort, men under en övergångsperiod sänks de rejält. Här är hela prislistan..

Computer Sweden - 16 dec 15 kl. 14:13

Roamingtaket klubbat – så mycket kostar det att ringa och surfa i EU nästa år


2017 ska roamingavgifterna bort, men under en övergångsperiod sänks de rejält. Här är hela prislistan.

.

HBL - 07 nov 13 kl. 16:18

Räntan sänks tidigare än väntat

Europeiska centralbanken sänker styrräntan från 0,5 till 0,25 procent. ECB försöker mota risken för deflation i eurozonen, säger Danske Banks chefsekonom Pasi Kuoppamäki.ECB:s styrränta är nu historiskt låg.

Skånskan - 13 okt 15 kl. 11:15

Dyrare städning när hemvårdsavgift sänks

kävlinge Det blir 85 procent dyrare för äldre att anlita kommunen när de vill ha hjälp med att städa eller tvätta.
Samtidigt sänks priset på hemvården med 23 procent.
Det väntas politikerna i socialnämnden besluta i kväll.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Disney ny ägare av 21st Century Fox – banar väg för ny strömningstjänst

Efter ett år av förhandlingar är Disney nu officiellt ägare av mediemogulen Rupert Murdochs filmjätte 21st Century Fox. Ett köp som banar väg för Disney att starta sin egen strömningstjänst, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 2 timmar sedan

Filmskaparen Georges Méliès grav rustas upp – med hjälp av kickstarterkampanj

Den franske filmskaparen och regissören till kultförklarade Resan till månen, Geoges Méliès, ligger begravd på en kyrkogård i Paris. Graven är ett välbesökt, men nedgånget, mål för cineaster som nu hoppas att en kickstarterkampanj kan bekosta en upprustning av den..

SVT - 5 timmar sedan

Google bryter mot EU:s konkurrensregler – tvingas böta 15 miljarder

Google missbrukar sin dominerande ställning på marknaden och döms till 15 miljarder kronor, det meddelade EU-kommissionen i ett pressmeddelande under onsdagen. Och det är inte första gången Google hamnar i blåsväder..

SVT - 7 timmar sedan

Bokus och Adlibirs tar tillfälligt bort bok om att ”bota” autism

Efter att den amerikanska näthandeln Amazon valt att ta bort flera böcker som påstår sig kunna ”bota” autism väljer även svenska Adlibirs att tillfälligt dra tillbaka boken Healing the symptoms known as autism..

SVT - 8 timmar sedan

Cyrus och Jay-Z till Woodstockjubileum

Woodstockfestivalen firar 50 år i år och firar det genom att boka en rad samtida artister till jubileumshelgen Woodstock 50..

SVT - 8 timmar sedan

Google utmanar spelkonsolerna – lanserar strömmad speltjänst

Googles nya spelplattformen Stadia ska låta användare strömma spel genom webbläsaren inom fem sekunder, utan långa laddningstider eller lagg. Det berättade Googles vice ordförande Phil Harrison under spelkonferensen Game Developers Conference under tisdagen..

SVT - 12 timmar sedan

Lars Lerin och hans lärlingar åker till Brasilien: ”Ett stort äventyr”

Lars Lerin och hans lärlingar är tillbaka med en ny säsong. I den förra åkte gruppen till en älgpark – nu får vi följa med dem till Brasilien, närmare bestämt Rio De Janeiro. För konstlärlingen Per Anteryd var det lite nervöst: – Jag har aldrig flugit innan och det var nervöst att åka dit där det finns en massa djur och sjukdomar.

SVT - 21 timmar sedan

Tusentals kineser i hopp om statistjobb på Kinas största filmstudio

I takt med att kinesisk filmindustri växer ökar också behovet av bemanning. Tusentals kineser har bosatt sig i staden Hengdian, eller Chinawood som det också kallas, i hopp om att få jobb som statister på Hengdian World Studios – en av landets största filmstudios, det rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SVT - 21 timmar sedan

Bråk med teatergrupp ledde till politisk skandal i Norge

I Norge har en stor politisk skandal blossat upp. Justitieministern Tor Mikkel Waras sambo är misstänkt för att ha satt eld på parets bil, efter en sårig konflikt med en teatergrupp. – Man fick nypa sig i armen.

SVT - 22 timmar sedan

Ulrika Knutson: ”Risk att ledarjournalistiken utarmas”

Aftonbladets publiceringar om forskaren Martin Kragh visar på en polariserad opinionsjournalistik där språket har blivit grövre och personangreppen hårdare. Det menar journalisten och författaren Ulrika Knutson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.