SVT > Kultur

Friday, 22 March, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: Konstnären, Gerhard, Nordströmdöd
SR - 14 mar 19 kl. 13:33

Konstnären Gerhard Nordström död

Konstnären Gerhard Nordström är död, rapporterar Ystad Allehanda. Han blev 93 år..

DN - 14 mar 19 kl. 13:36

Konstnären Gerhard Nordström död

Konstnären Gerhard Nordström är död, rapporterar Ystad Allehanda. Han blev 93 år..

Skånskan - 15 mar 19 kl. 16:21

Gerhard Nordström död

n Konstnären Gerhard Nordström har avlidit, 93 år gammal. Han skildrade både det behagliga och det obehagliga – inte sällan i samma målning.
H
Gerhard Nordström var verksam in i det sista.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 12:00

Fin dokumentärfilm om skånsk konstnär

recension/film FILM
Vem var du Axel Ebbe?
Foto och regi: Jan Troell
Manus: Jan Hemmel
Medverkande: Björn Kjellman – skådespelare – samt konstnären Gerhard Nordström
Boken ”Vem var du Axel Ebbe?” är skriven av Jan Hemmel och utgiven av Trelleborgs museumDet går inte att recensera filmen ”Vem var du Axel Ebbe?

YLE - 12 aug 14 kl. 10:24

Konstnären Lars-Gunnar Nordström är död

Den finländska konstnären Lars-Gunnar Nordström avled på söndagen 89 år gammal. I Finland är han banbrytande inom det nonfigurativa måleriet. Nordström arbetade som målare, grafiker och skulptör.

GöteborgsPosten - 13 mar 19 kl. 17:00

Överlastat om konstnären Gerhard Richter

"Never look away" skulle förmodligen passat bättre som tv-serie, tror GP:s kritiker Mats Johnson..

Skånskan - 08 okt 16 kl. 14:00

Konstnären speglas genom konsten

Konstnären
Moderna museet, Malmö
Till och med 19 februari 2017Ett grandiost samarbete mellan Nationalmuseum, Moderna Museet och Konstakademin ligger bakom utställningen Konstnären, som på ett undantag när komponerats av verk ur de egna samlingarna. Tidigare visad i Stockholm har den nu nått Malmö. Som titeln anger är det denna gång inte konsten som står i fokus, vilket onekligen är gängse kutym när det gäller konstutställningar, men väl mannen/kvinnan bakom verket.

Kristianstadsbladet - 14 maj 13 kl. 11:47

Konstnären Eva Bonnier lyfts fram

Myten om Eva Bonniers tragiska levnad är seglivad. Men i en ny bok och en stor utställning på Waldemarsudde lyfts hon fram som konstnär i sin egen rätt.
Dåligt självförtroende, olycklig kärlek, psykisk ohälsa och ett liv som avslutades i förtid.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 13 kl. 11:47

Konstnären Eva Bonnier lyfts fram

Myten om Eva Bonniers tragiska levnad är seglivad. Men i en ny bok och en stor utställning på Waldemarsudde lyfts hon fram som konstnär i sin egen rätt.
Dåligt självförtroende, olycklig kärlek, psykisk ohälsa och ett liv som avslutades i förtid.

Sydsvenskan - 09 maj 16 kl. 08:00

Konsten i klassrummet. Konstnären kan vara mer än pausfågel i framtidens skola.

Rita rätt och rita snyggt. Det var längesen bildämnet i skolan handlade om det. Numera är det en plats för kreativitet, bildanalys och kritiskt tänkande.

NT - 31 jan 13 kl. 09:35

Romska konstnären Stojka avliden

Den romska konstnären och författaren Ceija Stojka har avlidit, meddelar Svenska Dagbladet. Konstnären överlevde nazisternas förintelseläger men förlorade stora delar av sin familj. I sitt konstnärskap behandlade hon de oförrätter som som romer utsätts för.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Filmprofilernas uppmaning till EU-politikerna: Rösta ja till nya upphovsrättsregler

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet vänder sig 44 av Sveriges främsta filmprofiler till EU-politikerna och ber dem att rösta ja till de nya direktiven om upphovsrätt. ”Det handlar om att försvara upphovsrätten och att konstnärer har rätt till sina verk”, skriver de i artikeln..

SVT - 1 timme sedan

Tate-museerna bojkottar Sacklers donationer

Flera brittiska museer följer nu National Portrait Gallerys exempel och vägrar att ta emot donationer från familjen Sackler, som har beskyllts för att driva på den så kallade opioidkrisen i USA. Enligt The Guardian har samtliga Tate-museer fattat beslut om att tacka nej..

SVT - 3 timmar sedan

Sekiro: Shadows die twice hyllas av kritikerna

Efter succén med Bloodborne är de japanska skräckmästarna på From Software tillbaka med Sekiro: Shadows die twice. Det japanska ninjaäventyret har varit hajpat bland studions dedikerade fans – och enligt de första recensionerna lever det upp till förväntningarna. Flera internationella spelsajter delade ut toppbetyg till Sekiro på releasedagen..

SVT - 3 timmar sedan

Josefin Nilssons syster: ”Hon var den som gjorde målet i matchen”

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan, nu skulle hon ha fyllt femtio år. I SVT:s Morgonstudion berättar hennes syster Marie Nilsson Lind om hennes energi och karisma, men också om den svåra tiden i ett våldsamt och destruktivt förhållande. – Det skadade hennes själ och hennes livslust, säger Marie Nilsson Lind..

SVT - 4 timmar sedan

Nattsvart japansk mytologi i Sekiro: Shadows die twice

En kopp mörker, två nävar blod och tre nypor utmaning. Framgångsreceptet har sett likadant ut spelutvecklaren From Software de senaste åren, och med hyllade spel som Dark Souls och Bloodborne har de blivit internationella tungviktare. I Sekiro: Shadows die twice försöker de strössla fram en lite annorlunda smak – men med samma diaboliska svårighetsgrad som tidigare..

SVT - 9 timmar sedan

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..

SVT - 9 timmar sedan

Filmrecension: Underhållande blodbad i Us

Den första akten i Jordan Peeles nya skräckkomedi är lysande, men ju längre filmen rullar desto plattare blir den. Slutet skulle platsa i ett Scooby Doo-äventyr, tycker Kulturnyheternas Fredrik Sahlin som sett Get out-skaparens nya film..

SVT - 19 timmar sedan

Austism- och Aspergerförbundet: Bra att bokhandlarna ser över vad de säljer

En kontroversiell bok som hävdar att autism går att bota finns tillgänglig för utlån som e-bok i Sverige. Sedan tidigare har Adlibris, Bokus, samt även Malmö stadsbibliotek plockat bort den ur sina kataloger. – Vi tycker att det är bra att seriösa bokhandlare ser över och granskar vad de säljer, säger Ulla Adolfsson, ordförande i Austism- och aspergerförbundet till Kulturnyheterna..

SVT - 19 timmar sedan

Världspoesidagen hyllas med isvakspoesi

Ett gäng kallbadsentusiaster firar världspoesidagen med att läsa dikter i en isvak – eller, i det här fallet, snarare vid ett isflak. – Det är ett ganska nytt koncept, men vi är tre stycken som tävlat i Skellefteå där man börjat med isvakspoesi, berättar isvakspoeten Karin Kebbe Helin.

SVT - 21 timmar sedan

Malmö stadsbibliotek tar bort kontroversiella e-boken

Den kontroversiella bok som hävdar att autism går att bota med klordioxid plockas nu bort ur Malmö stadsbiblioteks e-boksbestånd. Det skriver stadsbibliotekarien i ett meddelande till Kulturnyheterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.