YA > Lokalt

Wednesday, 27 March, 03:20

YA - 14 mar 19 kl. 16:35

Jobben: Arbetslösheten fortsätter sjunka i SimrishamnTrenden med sjunkande arbetslöshet i Simrishamn håller i sig, även när det inte är högsäsong för besöksnäringen. I februari var arbetslösheten nästan en procentenhet lägre än för ett år sen..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Simrishamn

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jobben, Arbetslöshetenfortsätter , sjunkai , Simrishamn
YA - 23 jan 18 kl. 02:55

Arbetslösheten i Simrishamn ökar

Arbetslösheten i hela landet var 7,5 procent i slutet av 2017. Ett år tidigare var den 7,8 procent. Arbetslösheten i hela landet har alltså minskat det senaste året.

DI - 09 dec 15 kl. 10:04

AF: Så mycket väntas arbetslösheten sjunka

Arbetslösheten sjunker i snabb takt och 2017 har den fallit till 6,6 procent. Det spår Arbetsförmedlingen i sin senaste prognos..

Politologerna - 15 nov 13 kl. 11:18

Brukar regeringar sänka arbetslösheten?

Idag skriver socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven på DN Debatt att arbetslösheten nu är högre än när alliansregeringen tillträdde. Jag antar här att Löfven menar när de tillträdde 2006, inte 2010. Men brukar arbetslösheten sjunka under mandatperioderna?

BT - 11 sep 14 kl. 08:18

Arbetslösheten fortsätter ner

Cirka 371 000 eller 7,8 procent av arbetskraften var i augusti arbetslösa eller inskrivna i åtgärder, enligt Arbetsförmedlingens nya statistik. Det är 31 000 färre än för ett år sedan då arbetslösheten låg på 8,5 procent. "Arbetslösheten fortsätter att sjunka framför allt bland ungdomar och personer som har varit inskrivna under en kortare tid än ett år", skriver Arbetsförmedlingens analyschef Mats Wadman i ett pressmeddelande.

Barometern - 01 sep 14 kl. 09:40

Arbetslösheten både hög och låg

Arbetslösheten och jobben spåddes bli en stor valfråga. Så har det också blivit, men hittills har välfärdsfrågorna fått större utrymme. Arbetsförmedlingens chef i Oskarshamn, Annelie Bringmyr, såg i likhet med många av hennes kollegor fram emot en valrörelse där jobbfrågan skulle dominera debatten.

Barometern - 11 jun 14 kl. 11:33

Brist på kompetens när arbetslösheten sjunker

En allt ljusare konjunktur pressar ner arbetslösheten. Men när att jobben blir fler har arbetsgivarna allt svårare att hitta rätt kompetens. Arbetsförmedlingens långtidsprognos målar upp en allt bättre bild av länets arbetsmarknad.

YA - 25 okt 14 kl. 04:00

S luras om arbetslösheten

Statistik väljs för att man själv ska framstå som framgångsrik.
Vad är sanningen om arbetslösheten? Den frågan fick vitt skilda svar i årets valrörelse.

LV - 13 okt 16 kl. 10:00

Arbetslösheten fortsätter att sjunka

Arbetslösheten fortsätter att sjunka i länet, vilket är särskilt tydlig bland ungdomar. I Kinda har den totala arbetslösheten på ett år gått ner med 76 personer till 217. Även i Åtvidaberg minskar arbetslösheten medan antalet arbetslösa och inskrivna i program med aktivitetsstöd har ökat något i Ydre..

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:23

?Katarina Brännström har fel om arbetslösheten?

Moderaterna må ha haft goda intentioner i att försöka pressa tillbaka arbetslösheten - men trots massiva skattesänkningar, subventionerade branscher, privatiseringar och sänkta arbetsgivaravgifter har resultaten uteblivit, skriver Tomas Eneroth, riksdagsledamot (S). Moderaterna blir tydligen alltmer frustrerade över att vare sig opinionssiffror eller arbetslöshetsstatistik talar till deras fördel. I Smp anklagar Katarina Brännström (M) mig för att ha felaktiga siffror om arbetslösheten.

Magazin24 - 11 jan 13 kl. 09:03

S tycker till om arbetslösheten

Alliansen har misslyckats med jobben. Sedan den moderatstyrda regeringen tillträdde 2006 har arbetslösheten ökat. Idag är 400 000 människor utan arbete, varav nästan 100 000 är ungdomar.

Fler nyheter från YA

YA - 11 timmar sedan

Workshop på Hammenhögs bokkafé

YA - 12 timmar sedan

Vallbymordet: Misstänkte mördaren omhäktad i två veckor

Mannen som misstänks ansvarig för mordet i Vallby omhäktades på tisdagen. Han är fortsatt misstänkt på sannolika skäl..

YA - 12 timmar sedan

Inga pengar till Montessoriskola

Debatten blev både lång och bitvis hätsk. Till slut röstade dock fullmäktige för att inte ge barn- och utbildningsnämnden de miljoner man äskat för att förbereda öppnandet av en Montessoriskola i Skillinge..

YA - 18 timmar sedan

Kvinnor greps för jackstöld

Två kvinnor kunde igår gripas sedan de stulit en jacka för 500 kronor i en butik i Simrishamn..

YA - 21 timmar sedan

Fynd: Hittade lokaltillverkad originalförpackning efter mångårig jakt

Åtta år efter invigningen av fiskedragsmuseet blev det till slut napp. En samlare i Boden hade den eftertraktade originalasken till Nils Eldhs Simrishamnstillverkade havsöringsdrag..

YA - Igår: 10:24

Två elever har skickats till sjukhus efter olyckan

Två elever har skickats till sjukhus för att få bulor och skavanker kontrollerade efter bussolyckan. Alla barnen får dessutom prata enskilt med räddningspersonal..

YA - I förrgår: 22:00

Röstning: Stenshuvud är klimatsmartare än Karibien

Stenshuvud är ett av de resmål som nominerats som en klimatsmart sommardestination i SJ:s tävling ”Visa oss ditt fantastiska Sverige”..

YA - I förrgår: 20:32

Kommunen krymper sponsringen till ridklubb

Kommunen minskar sponsringen till Österlens ridklubb. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott när årets sponsorpengar fördelades. Frågan ledde dock till omröstning..

YA - I förrgår: 17:33

Fritid Österlens campingimperium växer

Fritid Österlen Holding AB tar över driften av Barsebäcks camping. Från och med sommaren har Ola Ambuhm och hans företag en hel campingkvartett att förvalta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.