YA > Lokalt

Sunday, 24 March, 12:08

YA - 14 mar 19 kl. 22:00

Fastighetsverket pudlar – vill ha belysning i borgenOlyckliga omständigheter gjorde att kommunikationen inleddes för sent när personalutrymmena vid Glimmingehus skulle renoveras. Statens fastighetsverk lovar att misstaget inte ska upprepas när ansökan om att installera belysning i borgen snart lämnas in..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Glimmingehus

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsverket, pudlarvill ha , belysningi , borgen
Dagens PS - 15 nov 16 kl. 11:55

Biljätte pudlar efter ramaskri mot svensk profil

Audi bryter samarbetet med medieprofilen Kakan Hermansson. Men att biljätten pudlar gör det knappast bättre. (Foto: TT) Svenska branschtidningen Resumé var först att rapportera om den hårda kritik tyska biltillverkaren Audi fått utstå i Sverige.

YLE - 29 nov 16 kl. 05:28

Kommunerna betalar för statliga vägars belysning

NTM- centralen har inte tillräckligt med pengar till vägbelysningen. Därför får kommunerna ofta satsa egna pengar. Längs med Riksåttan finns flera avsnitt som väntar på belysning.

Barometern - 15 nov 13 kl. 08:02

Örsjö Belysning flyttar till Nybro

Örsjö Belysning flyttar hela sin verksamhet till Nybro till sommaren, till lokaler där möbeltillverkaren Wilo tidigare höll till. Samtidigt som Örsjö Belysning just nu är inne i sin allra bästa högkonjunktur någonsin har beslut tagits om att flytta verksamheten in till centralorten.
Det har inte med trångboddhet att göra.

YLE - 26 aug 15 kl. 07:59

Fiberkabel fick inte borgen i Vörå kommun

Tidigare var det vanligt att kommunerna rätt frikostigt gav kommunal borgen, men efter ändringar i kommunallagen som trädde i kraft i maj i år har kommunernas möjligheter att ge borgen begränsats. Det fick Oravais Centralantenn andelslag erfara när andelslaget sökte borgen för ett lån på 800 000 euro på en lånetid på 20 år. Pengarna behövs för att byta ut kopparnätet till optisk fiberkabel till 400 hushåll.

Regeringen - 24 aug 12 kl. 10:54

Fastighetsverket städar Kebnekaise från vrakdelar

Regeringen beslutade torsdagen den 23 augusti att ge Statens fastighetsverk i uppdrag att avhjälpa de föroreningar som uppstod när ett norskt Herculesplan i våras havererade vid Kebnekaise. Fastighetsverket städar Kebnekaise från vrakdelar Socialdepartementet, 24 augusti 2012.

HBL - 23 sep 13 kl. 06:27

Företag sparar genom belysning och ventilation

En så enkel sak som att byta belysning och justera ljusstyrkan kan minska elräkningen med 75 procent. Så gick det i ABB:s industrihall i Sockenbacka. Ventilationen är en annan sparkälla.

YA - 12 mar 14 kl. 08:32

Borgen ska bli byggnadsminne

Foto: Emma Lawesson
Riksantikvarieämbetet vill att Glimmingehus ska byggnadsminnesförklaras och få särskilda skyddsföreskrifter. Medeltidborgen har nämligen inget skydd i dag.
Ägare till borgen är Riksantikvarieämbetet.

YLE - 19 feb 15 kl. 20:22

Konstgräsplanens belysning stör astronomerna i Karis

Sällskapet Naturas stjärnskådare säger att ljusföroreningen från bland annat konstgräsplanen i Karis stör deras hobby. Raseborgs idrottssekreterare tillbakavisar kritiken. För stark och felriktad belysning vid till exempel konstgräsplanen i Karis förargar stjärnskådarna i Observatorium i Karis gamla vattentorn.

YLE - 02 feb 16 kl. 14:51

Vasa stads borgen går till domstol

Vasa stadsfullmäktiges beslut att bevilja borgen på 7,2 miljoner euro för ett nytt kontorshus i Runsor går till förvaltningsdomstolen. Det är fastighetsinvesteraren Anssi-Jukka Kasi som är missnöjd. Vasa stad ska inte konkurrera på den privata marknaden, anser Kasi.

Skånskan - 25 apr 16 kl. 14:00

Belysning på Vallarna inte prioriterat

TECKOMATORP Det måste bli bättre belysning runt Vallarna i Teckomatorp och därför måste också ett pris plockas fram vad allt kostar.Det tycker Centern i ett så kallat initiativärende till samhällsbyggnadsnämnden i Svalöv.
Man tycker att en sådan plats ska ha full belysning, men något gehör lär man inte få.

Fler nyheter från YA

YA - 19 timmar sedan

Allt för bröllopet kan hittas på Österlen

Många är de österlenska aktörer som helt eller delvis jobbar mot bröllopsbranschen. Och allt – oavsett om det rör sig om lokal, tårta, porslin eller smink – ska gå att ordna lokalt, det är föreningen Bröllopsrundan Österlen övertygad om. .

YA - Igår: 00:01

Torun Börtz: Om att åka bort - fast hemma

Med våren kommer inte bara solen och snödropparna. Då kommer även suget, suget efter hittills okända platser..

YA - Igår: 00:01

Kommunen utreder framtidens äldreboende

Finns det intresse för ett så kallat mellanboende bland kommuninvånarna? Den frågan försöker socialförvaltningen just nu få svar på..

YA - Igår: 00:01

Kommunen vill förebygga parkeringskaos

Med fler p-platser hoppas kommunen ha början till lösning på det trafikkaos som sommartid uppstår vid Knäbäckshusen. Vägföreningen hoppas å sin sida kunna bötfälla parkeringssyndare..

YA - Igår: 15:34

Polisutredning: Insamling utreds som bedrägeri

Rädda Filippa-insamlingen som många österleningar bidragit till utreds nu av polisen som bedrägeri. Detta efter att bidragsgivare från hela landet polisanmält insamlingen..

YA - Igår: 14:08

Amfetaminpåverkad man körde bil

En man i 30-årsåldern åtalas för att ha kört bil trots att han var narkotikapåverkad..

YA - Igår: 13:59

Kapernaum på Borrby bio

Den kritikerrosade och prisbelönta filmen Kapernaum visas på söndag kväll på Borrby bio..

YA - I förrgår: 19:00

Byt köksväxter på biblioteket

Föreläsning och frömingel. Det blir det på biblioteket i Simrishamn på lördag, när köksväxternas historia står i centrum..

YA - 21 mar 19 kl. 00:01

Bok sprider budskapet vidare

När Marie Lundin Karphammar inte kunde hitta någon bok om hur man praktiskt kan arbeta med barnkonventionen bestämde hon sig för att en dag skriva en själv. Nu släpps hennes bok - som hon hoppas ska göra skillnad. .

YA - 21 mar 19 kl. 00:01

Öppet möte med stiftet om kyrktornet

Att det kostar minst 30 miljoner att renovera kyrktornet i Borrby är ett bekymmer som fortfarande väntar på sin lösning. På tisdag håller stiftet ett informationsmöte om sina tankar hittills..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.