VA > Ekonomi

Saturday, 23 March, 09:25

VA - 14 mar 19 kl. 14:29

Industrin tjänar på svaga kronan – men har fått nog: ”Viktigt att Riksbanken höjer mer i år”Industrin riskerar att tappa i konkurrenskraft om inte Riksbanken höjer räntan. Det är inte hållbart att den svaga kronan ska fortsätta dopa marknaden, anser Industriarbetsgivarna.    .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Riksbanken, Industriarbetsgivarna

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Industrin, tjänar, svaga, kronanmen har , fått, nog, Viktigt att Riksbanken höjer mer i år
DI - 01 dec 16 kl. 07:47

Experten: Den svaga kronan hotar industrin

En svag krona brukat gynna svenska exportföretag. SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist varnar dock för att utvecklingen kan försvaga svensk industri..

YLE - 03 apr 16 kl. 12:39

Industrin planerar in slitage – konsumenten är ett hjälplöst offer

Det går inte att förneka att smarttelefonen har förändrat världen till konsumentens fördel - men konsumenten är tyvärr ett hjälplöst offer då det gäller slitaget på de konkreta apparater vi använder oss av, konstateras det i en artikel i
The Guardian. Vi kan nog undvika kostnader för SMS-meddelanden tack vara online-appar. Och vi kan få ner våra taxi- och hotellutgifter om vi använder oss av Uber och Airbnb.

SmålandsPosten - 30 okt 13 kl. 07:01

Framtida resurs som på längre sikt lönar sig

På dialogmötet med kommunstyrelsen i Uppvidinge den 15 oktober pratades det mycket om pengar och lite väl mycket om det negativa med vår invandring. Personligen så tycker jag att vi som samhällsinvånare i Uppvidinge måste vara glada över att det kommer människor till oss. Det är kommunens framtid och vi måste förstå att utan dessa människor så blir kommunen en vit fläck på kartan (Kanske den är ändå).

PrivataAffärer - 16 aug 18 kl. 06:30

”Valutgången kan sänka kronan”

Valutgången ser osäkrare ut än i mannaminne och Martin Enlund, Nordeas chefsanalytiker, säger till Bloomberg att han tror att det kan påverka den svenska kronan negativt, trots att valen i Sverige i princip aldrig varit intressanta för marknaderna tidigare. Kronan har redan tagit ordentligt med stryk mot både dollarn och euron i år, men Martin Enlund ser risken för en ytterligare försvagad krona, upp till 10,47 mot euron fram till och med valdagen, enligt ett marknadsbrev från Nordea. Från mitten på 90-talet till och med 2014 har kronan alltid varit stabil inför ett riksdagsval.

Kristianstadsbladet - 08 jul 13 kl. 10:33

Kronan svagare, börsen stiger


Stockholmsbörsen stiger på måndagen, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Klockan 10.00 hade OMXS-index gått upp med 1,0 procent till 371,2.

BT - 28 nov 14 kl. 13:17

Norska kronan rasar

Prisfallet på råolja slår hårt mot den oljeberoende norska ekonomin och oljeaktierna på Oslobörsen. Efter Opecs besked om bibehållna produktionskvoter rasar den norska kronan till den lägsta kursen mot dollarn på fem och ett halvt år. Den norska kronan - som kallas Nokkie på valutamarknaden - har tappat nästan 20 procent mot dollarn sedan i somras.

DI - 01 feb 12 kl. 16:39

Räntor och valutor: Euron och kronan stärks

Stigande inköpschefsindex i industrin världen över fick börserna och marknadsräntorna att stiga på onsdagen. Spetsat med goda förhoppningar om en snar överenskommelse om en grekisk skuldnedskrivning stärktes euron och även kronan gick starkare..

HBL - 27 maj 13 kl. 12:29

Lite bättre utsikter inom industrin

Förtroendet inom näringslivet är fortfarande på en svag nivå, visar den förtroendeindikator som Finlands näringsliv EK sammanställer.Inom industrin ökade förtroendet dock en aning.
Produktionsförväntningarna har förbättrats en aning sedan april och företagen förutspår en svag tillväxt de närmaste månaderna.

DI - 03 jun 13 kl. 09:31

Räntor och valutor: Kronan dagens vinnare

Kronan stärks och svenska räntor stiger svagt efter att Silf/Swedbanks inköpschefsindex för industrin visat sig ha varit starkare än väntat i maj. Europaräntorna pekar också svagt uppåt och euron handlas över 1:30 mot dollarn..

DI - 10 jun 13 kl. 11:33

Räntor och valutor: Svag statistik pressar kronan

Kronan försvagas och svenska räntor sjunker i förmiddagens handel efter att SCB-statistik visat en svagare utveckling än väntat för den svenska industrin i april..

Fler nyheter från VA

VA - 17 timmar sedan

Tele2-kunders röstbrevlådor öppna för avlyssning – aktien faller

Miljoner röstbrevlådor hos teleoperatören kan avlyssnas. .

VA - 17 timmar sedan

Forna tonårsidolen går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget

I sex år turnerade Amit Paul jorden runt med supergruppen A-teens och hängde med världsartister som Britney Spears och Nsync. Nu hoppas han på en ny global succé när familjeföretaget fått sin efterlängtade genombrottsorder. .

VA - 18 timmar sedan

”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”

Storskaligheten ser ut att bli en kort parentes i ekonomihistorien. Som liten har du alla företagsfördelar. Entreprenörsdrömmen i dag handlar om att bygga bättre företag, inte större företag, skriver Per Olof Lindsten.

VA - 19 timmar sedan

5 kritiska röster om nya Swedbank-rapporten: ”Det räcker inte”

I dag släpptes den preliminära rapporten från Forensic Risk Alliance kring penningtvättsanklagelserna på Swedbank. Responsen har inte låtit vänta på sig – här är fem kritiska  röster.   .

VA - 20 timmar sedan

Per Bolund föreslås bli MP:s nya språkrör

Nuvarande finansmarknadsministern föreslås bli Isabella Lövins nya parhäst. .

VA - 20 timmar sedan

Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

7 svenska aktier kvalar in på veckans topplista. Här är aktierna med starkast köpsignaler på Nordens börser enligt teknisk analys. .

VA - 21 timmar sedan

Swedbanks vd självkritisk om sina tvärsäkra uttalanden: ”Det var olyckligt”

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen talar ut om nya rapporten som rör penningmisstankar och vad hon hade gjort annorlunda i dag. .

VA - 21 timmar sedan

Walmart gör som Google – storsatsar på ny teknik för gamers

Google, Microsoft – och nu även Walmart. Plötsligt är strömmade speltjänster det nya svarta. .

VA - 23 timmar sedan

”Fångad i det digitala drogträsket”

För femtio år sedan var det coolt att röka och ingen pratade om riskerna. Snart kommer du inte att kunna se dina barn i ögonen och samtidigt äga aktier i sociala mediajättar som Facebook, Google eller Snapchat. .

VA - 23 timmar sedan

Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras

Sluta fokusera på att få bort hindren för att kvinnor ska nå toppen och börja se till att män med uppblåst ego inte når dit. Det receptet ges i en ny bok. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.