Expressen > Nyheter

Sunday, 24 March, 12:03

Expressen - 14 mar 19 kl. 19:57

Ryske diplomaten pekas ut som spionchef i SverigeDen ryske diplomaten som misstänkts ha värvat en 45-årig flerbarnspappa som spion är en av de allra högst uppsatta cheferna på den ryska ambassaden, skriver Dagens Nyheter. Det rör sig om ambassadrådet Jevgenij Umerenko, som Säpo misstänker är Sverigechef för den ryska underrättelsetjänsten SVR, enligt tidningen.– Jag är förvånad att den individen som vi anser är inblandad i det här brottet inte har lämnat landet, säger Säpo-chefen Klas Friberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Dagens Nyheter, Jevgenij Umerenko, Säpo, Sverigechef, SVR, Klas Friberg

Dela artikeln

122 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryske, diplomaten, pekasut som , spionchefi , Sverige
SVT - 14 mar 19 kl. 20:24

Rysk diplomat pekas ut som spionchef i Sverige

Den ryske diplomat som misstänks för underrättelseverksamhet i Sverige har en chefsposition för SVR, ryska underrättelsetjänsten, enligt Dagens Nyheter. Säpochefen Klas Friberg uppger att han är förvånad över att diplomaten inte har lämnat landet..

DN - 14 mar 19 kl. 18:28

Hög rysk diplomat pekas ut som spionchef i Sverige

Den ryske diplomat som togs på bar gärning med en misstänkt spion i Stockholm är en av de högsta cheferna på Rysslands ambassad, kan DN avslöja.  Det gäller ambassadrådet Jevgenij Umerenko, som av Säpo dessutom bedöms vara Sverigechef för ryska underrättelsetjänsten SVR.  Att han ännu inte har lämnat landet, två veckor efter tillslaget, förvånar Säpochefen Klas Friberg..

UNT - 14 mar 19 kl. 20:20

Rysk toppdiplomat pekas ut som spionchef

Den ryske diplomat som misstänks för underrättelseverksamhet i Sverige har en chefsposition för SVR, ryska underrättelsetjänsten, enligt Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 20:20

Rysk toppdiplomat pekas ut som spionchef

Den ryske diplomat som misstänks för underrättelseverksamhet i Sverige har en chefsposition för SVR, ryska underrättelsetjänsten, enligt Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 14 mar 19 kl. 20:20

Rysk toppdiplomat pekas ut som spionchef

Den ryske diplomat som misstänks för underrättelseverksamhet i Sverige har en chefsposition för SVR, ryska underrättelsetjänsten, enligt Dagens Nyheter..

Dagens PS - 27 feb 17 kl. 08:48

Bråk om svensk ubåtsaffär – skandalryss pekas ut

Ryske miljardären Vladimir Antonov pekas ut som den potentiella köparen av svenska ubåtshamnen i Fårösund, skriver Di. (Foto: TT) I fredags rapporterade Dagens Industri att den svenske affärsmannen Joachim Kuylenstierna hade siktet inställt på en försäljning av ubåtshamnen i Fårösund, redan den här veckan. Men under helgen har allt ställts på ända.

Opinionen.se - 10 mar 14 kl. 10:40

Pekas ut för pengatvätt åt Putin


En svensk oljemiljardär pekas ut för att tvätta pengar åt den ryske presidenten Vladimir Putin..

Expressen - 27 mar 17 kl. 16:35

”Varulven” pekas ut för 60 mord och mordförsök till

MOSKVA. Ryske expolisen Michail Popkov dömdes två år sedan för att ha mördat 22 kvinnor i sydöstra Sibirien. Nu pekas ”Varulven i Angarsk” officiellt ut för ytterligare 60 mord och mordförsök, enligt statliga ryska nyhetsbyrån Tass.

DN - 27 feb 19 kl. 22:01

Ryske oligarken som använde Swedbank för att tvätta pengar

Iskander Makhmudov är en av världens rikaste män med en förmögenhet på motsvarande drygt 60 miljarder kronor. Nu pekas han ut i SVT:s granskning för att ha slussat miljarder kronor genom Swedbank. Den ryske oligarken tidigare varit misstänkt för inblandning i penningtvätt men friats och är omskriven för kopplingar till ett av Rysslands äldsta kriminella nätverk.

HBL - 16 okt 14 kl. 16:47

Anton-diplomaten får böter

Diplomaten som smugglade pojken Anton från Ryssland till Finland dömdes till böter för brott mot tjänsteplikt.Vanda tingsrätt dömde den finländska diplomaten till 60 dagsböter, vilket blir ungefär 4 000 euro. Pojkens mamma yrkade på straff.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Finansministern backar May efter avgångskraven

Premiärminister Theresa May har visat sig tuff och uthållig. Men nu har pressen på henne nått nya nivåer.Enligt BBC News är flera tidigare nejsägande toryledamöter beredda att backa Mays brexitavtal.

Expressen - 30 minuter sedan

Lynette, 73, valde Trump före familjen

WILKES-BARRE. Lynette Villano, 73, är en av Donald Trumps största supportrar. Hennes lojalitet till presidenten har haft ett högt pris.

Expressen - 30 minuter sedan

Peter beställde två mackor – han trodde inte sina ögon

Tv-personligheten Peter Ingemann skulle hålla ett föredrag i Odense.Han hade bara ett krav inför evenemanget – han ville ha två mackor och en flaska mineralvatten. Han fick inga vanliga mackor....

Expressen - 1 timme sedan

Gående man blev påkörd på E22

Bilisten hade inte en chans när fotgängaren plötsligt dök upp på E22 i natt.I 90 km/h blev mannen påkörd..

Expressen - 1 timme sedan

KD-toppen röstade nej till SD-samtal

Behcet Barsom, 53, är en av fem personer i Kristdemokraternas partistyrelse som röstade nej till att samtala med Sverigedemokraterna.  Regionpolitikern var elva år när han och familjen flydde Turkiet och fann ett nytt hem i Sverige och Örebro. – Inom kristdemokratin är jag unik och ovärderlig.

Expressen - 1 timme sedan

Man förföljde kvinna hem – misstänks för våldtäkt

En kvinna i 20-årsåldern upptäckte en främmande man som förföljde henne hem, natten till söndagen. Mannen, som är 25 år, ska sedan ha följt efter henne in i trapphuset – och sedan överfallit kvinnan i bostaden, skriver SVT. 25-åringen är nu misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott..

Expressen - 1 timme sedan

Viveca Lärn, 74: Därför har jag lämnat tre makar

Viveca Lärns 75:e födelsedag närmar sig – 75 år av såväl stora framgångar som hårda prövningar.
Nu lyfter hon på locket och berättar om rastlösheten, viktnedgången, ensamheten, sorgen efter sonen – och om anledningen till att hon valt att lämna tre äkta makar.– Varje gång var det jag som ville skiljas, säger den framgångsrika författaren, som nu väljer att avsluta sin skrivargärning med den självbiografiska romanen ”Sladdisen”..

Expressen - 2 timmar sedan

Två journalister får årets Kim Wall-stipendium

Kim Walls minne hedras i år med att det delas ut inte ett – utan två – stipendier till kvinnliga journalister som arbetar i hennes anda.– Det här är saker Kim gärna hade velat skriva. När hon nu inte kan åka ut i världen och skriva så ger det här mening för oss, säger hennes mamma Ingrid Wall till TT..

Expressen - 2 timmar sedan

TV: Beths hyllning till räddningsarbetarna

”Chockad över hur fantastiska människor har varit”.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora störningar för tågen efter signalfel

Ett omfattande signalfel vållade stora bekymmer för järnvägstrafiken genom Sydsverige på söndagsförmiddagen.Tågen rullar återigen men förseningar är att vänta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.