Expressen > Nyheter

Tuesday, 26 March, 05:37

Expressen - 14 mar 19 kl. 21:31

Eleverna hålls hemma av föräldrar – efter konflikterSituationen på en högstadieskola i Halmstads kommun har spårat ur, menar flera föräldrar.Polisen har gjort flera ingripanden efter bråk – och det har vuxit fram infekterade konflikter mellan skolledningen och föräldrarNu förbjuder föräldrar sina barn från att gå till skolan.– Jag låter inte min dotter gå till skolan, hon pluggar hemma i stället, säger en mamma till en 14-årig elev..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Halmstads

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleverna, hålls, hemmaav , föräldrarefter , konflikter
BT - 10 jan 15 kl. 12:59

Föräldrar på Viskaforsskolan håller barnen hemma i protest

Föräldrar i en klass på Viskaforsskolan håller sina barn hemma i protest mot att de blir av med sin lärare.
Förflyttningen ses som ett straff för att läraren protesterat mot bristande resurser.
– Inga kommentarer, säger områdeschefen Hayne Hedin om förflyttningen.

YLE - 16 okt 17 kl. 13:44

Föräldrar i Karleby varslar om skolstrejk i protest mot dålig inomhusluft

Elever i Länsipuiston koulu i Karleby har en längre tid lidit av astmasymtpom, huvudvärk och näsblod. Nästa vecka kommer ett tjugotal av eleverna att stanna hemma i protest..

Skånskan - 09 maj 16 kl. 06:00

Dyrt i längden när Eslöv sparar på de svaga eleverna

Eslöv ESLÖV
IM-programmet är något av sista chansen för de elever som inte klarat grundskolan.
Men av de 40-45 IM-elever som började på Bergagymnasiet i höstas kommer det troligen bara att vara 5-6 som når målet – att komma in på ett nationellt program.
Trots det har Eslövs kommun skurit ner på resurserna.

YLE - 23 mar 14 kl. 09:00

Skolan i söder: Föräldrar börjar godta sämre nivå

En språkminoritet borde ge de bästa tänkbara redskapen till sina yngsta så att dessa ska kunna föra språket och kulturen vidare. Vi finlandssvenskar är så få att varenda en spelar en roll, tycker man kanske. Men: Barnen i Svenskfinland behandlas inte jämbördigt, trots att alla måste gå i skola (få undervisning).

YA - 07 jun 14 kl. 10:00

Föräldrar håller elever hemma

Foto: Gert Ljungqvist
Under en tid har det varit turbulent på skolan i Simrislund. Föräldrar har hållit sina barn hemma i protest mot ordningen på skolan. De är också kritiska mot rektorn.

YLE - 29 aug 16 kl. 04:00

Glöm vitsorden, nu förnyas bedömningen i grundskolan. Se hur eleverna bedöms i din kommun

Den nya läroplanen uppmuntrar skolorna att införa en mer mångsidig bedömning. Vitsorden ska inte vara lika viktiga och man kan slopa sifferbetygen ända upp till årskurs åtta.
Kommunerna har gått in för väldigt olika sätt att bedöma i lågstadiet.

YLE - 17 dec 13 kl. 04:58

Ensam hemma på julfestdagen

Vart ska barnen ta vägen när skolan stänger på julfestdagen?
Det frågar sig en del föräldrar som har små barn som inte är vana att vara långa dagar ensamma. Många skolor i Västnyland firar julfest på kvällstid och har ledigt under dagen, trots att det är en vanlig vardag då de flesta föräldrar är på jobb.

Sydsvenskan - 02 nov 15 kl. 17:31

Istället för att ifrågasätta elevens insats ställs idag läraren till svars

De erfarenheter som lärarna Daniel Lindqvist och David Nilsson beskriver från ett Malmögymnasium är de tyvärr inte ensamma om. Jag vet att den delas av många tigande lärare, exempelvis i Lund där jag arbetat de senaste åren. Istället för att man som tidigare ifrågasätta elevens insats när man inte är nöjd med sitt betyg är det idag läraren som ska ställas till svars.

BT - 20 maj 14 kl. 07:45

Elever och föräldrar oroliga för en ny flytt

Eleverna som är allra känsligast för förändringar kan nu tvingas flytta än en gång. Nybyggda Bodaskolan är redan trångbodd och förslaget till lösning är att splittra kommunikationsklasserna. Men planerna hemlighålls för familjerna.

Kristianstadsbladet - 18 okt 14 kl. 08:00

Föräldrar kritiska mot Praktiska

Foto: Tommy Svensson
Det fristående gymnasiet Praktiska Kristianstad anmäls till Skolinspektionen. Skolan anklagas bland annat för brist på lärare i flera ämnen och att lektioner ställs in.
Enligt anmälan, som är anonym, uppger föräldrar till en elev att det sedan höstterminens start inte ska ha bedrivits någon idrott för de nya eleverna, eftersom det inte har funnits någon lärare i ämnet.

YLE - 11 mar 15 kl. 06:30

Dottern stannar hemma på grund av våld i klassen

Caroline Kadau-Pedersen har inte hört av skolan sedan hon för tio dagar sedan meddelade att dottern stannar hemma tills skolan tar itu med våldet på klassen. Ressun peruskoulu i Helsingfors säger att de gjort allt de kan. - Jag saknar skolan, säger den åttaåriga flickan som leker i sitt rum.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Trump får nio miljarder till sin Mexiko-mur

USA:s försvarsdepartement avsätter en miljard dollar – 9,2 miljarder kronor – till Donald Trumps mur längs landets södra gräns. Det meddelar Pengagon under natten mot tisdag. .

Expressen - 3 timmar sedan

Hotade köpare efter avbruten Blocket-affär

En man som skulle säja bildäck på Blocket blev i november arg när köparen drog sig tillbaka, trots att han erbjöds däcken gratis. Säljaren blev så upprörd att han började skicka en rad förolämpande sms till den inte längre presumtive köparen, skriver Corren..

Expressen - 3 timmar sedan

Tre gripna efter biljakt

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier..

Expressen - 4 timmar sedan

Då kommer Madeleine till Sverige för sin bokrelease

Nu är det nära – snart debuterar prinsessan Madeleine som barnboksförfattare. Hennes bok ”Stella och hemligheten” lanseras den 4 juni och prinsessan reser då hem till Sverige för att delta vid boklanseringen, vilket Svensk Damtidning berättar. .

Expressen - 5 timmar sedan

Man brännskadades på toalett – kvinna gripen

En man brännskadades svårt efter att hans kläder fattat eld på en toalett vid Brommaplan i Stockholm, rapporterar tidningen Mitt i..

Expressen - 5 timmar sedan

Kaptenens fru om dramat på norska kryssningsfartyget

Den åländska kaptenen Bengt-Owe Gustafsson var kapten ombord under helgens sjödrama i Norge när kryssningsfartyget Viking Sky fick maskinhaveri och fick evakuera sina passagerare. – Det blev inte så allvarligt som det kunde ha blivit, säger han till tidningen Iltalehti.  Hans fru Jenny Anne Gustafsson berättar för Hufvudstadsbladet om oron under dygnet fartyget befann sig i sjönöd.

Expressen - 6 timmar sedan

Swedbanks krishantering sågas: ”Skapar fler frågor”

Swedbank kritiseras för hur man hanterat krisen efter SVT:s avslöjande om penningtvätt, skriver Svenska Dagbladet. Banken offentliggjorde en extern granskning – men flera ägare menar att rapporten är ofullständig.Samtidigt säger storägarna AMF och Alecta att man inte kan ge besked i frågan om ansvarsfrihet.

Expressen - 6 timmar sedan

Greps när de slangade diesel

Två män på 28 och 31 år greps på måndagskvällen på bar gärning när de stal diesel från en parkerad lastbil i Kristianstad..

Expressen - 6 timmar sedan

Man misstänkt för mord på släkting

I torsdags larmades polisen om ett lägenhetsbråk i Trollhättan. En man i 40-årsåldern avled av vad som tros vara knivskador. På måndagen häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för mord – på sin släkting.

Expressen - 7 timmar sedan

Polisen jagade stulen bil – tre personer gripna

En person larmade polisen på måndagskvällen efter att ha sett några personer som uppträdde misstänkt vid en bil i Trollhättan.Polisen fick registreringsnumret och bilen visade sig vara stulen.– Patrullen möter sedan den här bilen som inte vill stanna och de inleder ett förföljande, som blir kort, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.