Dagens Media > Ekonomi

Saturday, 23 March, 17:35

Liknande nyheter

Taggar: Hitta, hållbara, energikällormed , hjälpav AI
YLE - 13 okt 14 kl. 06:00

Har vi råd med en levande landsbygd?

Urbaniseringen avfolkar den finska glesbygden och det är i städerna som de nya jobben skapas. Att försöka bromsa inflyttningen till städerna kan göra Finland ännu fattigare. Johanna Syrén bor i dag i betongdjungeln i Böle i Helsingfors.

YLE - 14 dec 15 kl. 14:51

Ett täckande klimatavtal enligt Finlands intressen

Det är en nöjd miljöminister som ställer sig framför pressen på Miljöministeriet i Helsingfors på måndag morgon. Klimatavtalet är inte fullständigt men det är banbrytande, säger Kimmo Tiilikainen, C. Framtiden får visa om det är historiskt.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 07:00

Förpassa kärnkraften till historien


REPLIK. Det är för oss ett mysterium att KDU vill sätta Sverige i ett så prekärt säkerhetsläge, genom att göra stora investeringar i osäker energiförsörjning. Det skriver Grön ungdoms Erik Lindman-Mata och Martin Solberg i ett replikskifte med KDU:s Ester Hedin.

BT - 26 sep 13 kl. 10:14

Klimatförnekare är livsfarliga högoddsare

En liten men ihärdig grupp försöker locka oss att inget göra åt klimathotet, genom debattartiklar, insändare och blogginlägg. Det är ett högt spel de vill ha oss med på. Grundläggande fakta om klimatet är egentligen inte så svårbegripliga.

Cornucopia - 29 jul 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Den annalkande kollapsen

Nedanstående är ett gästinlägg signerat signaturen Kuckeliku, och handlar om den enligt honom annalkande kollapsen.

Den annalkande kollapsen

Alla intelligenta människor över femton års ålder vet att kollapsen är i ankommande. Kanske någon smart politiker, ekonom, forskare eller ingenjör kan hejda den, men utsikterna förefaller ganska nära noll.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 06:58

Vi behöver mer grön tillväxt

Sverige har de senaste årtionden visat att man kan förena minskade utsläpp och ökad tillväxt. Vi har gjort det genom att gradvis ställa om vår elproduktion från ohållbar till förnyelsebar, skriver Isak Engqvist (C), förste vice förbundsordförande Centerstudenter. Sedan 2006 har Centerpartiet varit med och bidragit med att vindkraften blivit sju gånger större jämfört med 2006, elproduktionen från biomassa har ökat med 50 procent under samma period och systemet med elcertifikat har utvecklats.

YLE - 13 sep 12 kl. 04:58

Kärnkraften viktig för energibolagen i Österbotten

I Österbotten är energibolagen villiga att satsa på kärnkraft. Vasa elektriska, Karleby energi samt Katternö som samlar elbolagen i Jakobstadsregionen vill alla ha mera kärnkraft.
Ingen verkar tro att förnyelsebara energikällor kommer att kunna ersätta kärnkraftselen inom en överskådlig framtid.

Sydsvenskan - 19 jun 13 kl. 06:30

Statliga miljonerför nya energilösningar

Statliga Vinnova kommer att stötta projektet Lund Innovation med drygt 9,5 miljoner kronor 2013-15.I projektet ska aktörerna försöka hitta nya innovativa lösningar på problem inom energi, transporter och belysning för en hållbar stadsutveckling.Målet är en attraktiv, hållbar stad som utgår från invånarnas behov.

HBL - 26 jul 13 kl. 18:23

Elkonsumtionen kan sänkas på sommarstugor

Sommargästerna skulle klara sig med mindre elektricitet på stugan, tror Vandabon Teea Markkula. Själv tvättar och diskar hon för hand. Utbyggnaden av stugan, som gjordes för några år sedan, värms inte upp på vintern.?

HBL - 19 okt 13 kl. 07:16

Kunderna vill ha billig kärnkraftsel

BORGÅ. ? Vi säljer gärna grön energi, men det är bara en bråkdel av kunderna som vill betala för den, säger Borgå Energis vd.

Ekonomistas - 02 apr 14 kl. 07:44

Hassler och Krusell: Byt spår i klimatförhandlingarna!

Det här är ett gästinlägg av John Hassler och Per Krusell, båda professorer i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. FN:s klimatpanel fastslår att det är belagt bortom rimligt tvivel att människans utsläpp av växthusgaser, särskilt genom användning av fossila bränslen, påverkar klimatet. Även om dessa förändringar har både positiva och negativa effekter kan vi vara rimligt säkra på att de negativa effekterna dominerar.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 9 timmar sedan

Ebba Kilman: ”Det är ett slagfält om talang”

HELGLÄSNING. Med 15 nya kunder i bagaget och nyrekryterade nyckelpersoner ska Ebba Kilman och Vizeum fortsätta vinna kunder och värna om de befintliga. För Dagens Media berättar Vizeum om de största utmaningarna för byrån, hur man förändrat arbetssättet och vad nästa steg blir..

Dagens Media - Igår: 16:04

Öppnar upp för totalförbud av spelreklam

Civilministern Ardalan Shekarabi (S) menar, i en intervju med Resumé, att det kan bli aktuellt med ett totalförbud för spelreklam..

Dagens Media - Igår: 15:15

Unik kampanj för att fylla premiärarenan

Djurgårdens IF och Clear Channel samarbetar inför allsvenska fotbollspremiären. ”Matchtröjan brukar alltid bli en snackis”, säger Clear Channels Karl Höglund till Dagens Media..

Dagens Media - Igår: 15:15

Unik kampanj för att fylla premiär-arenan

Djurgårdens IF och Clear channel samarbetar inför allsvenska fotbollspremiären. ”Matchtröjan brukar alltid bli en snackis”, säger Clear channels Karl Höglund till Dagens Media..

Dagens Media - Igår: 13:49

Storbanken väljer Hearts & Science

SEB har valt Omnicombyrån Hearts & Science. Uppdraget innefattar bland annat medieköp inklusive SEM och SEO..

Dagens Media - Igår: 13:41

Fokus trippelt Guldäggsnominerat

”Read proof sharing”, en applikation inspirerad av Jack Werners bok om källkritik, är nu nominerad i tre kategorier i Guldägget: ”Man måste vara säker på materialet man delar”, säger Claes de Faire, chefredaktör på Fokus..

Dagens Media - Igår: 11:59

DN startar Göteborgsredaktion

Dagens Nyheter startar en ny redaktion i Göteborg och anställer fem journalister. ”Det pågår saker där som inte kommer upp på den nationella radarn”, säger chefredaktör Peter Wolodarski till Medievärlden..

Dagens Media - Igår: 09:14

Spelbolag får böta 4 miljoner efter Spelpausbrott

Nu har de första bötesbeloppen delats ut till spelbolag som brutit mot den nya spellagen. Två bolag får betala sanktionsavgifter efter att de brutit mot Spelpaus..

Dagens Media - Igår: 11:06

Fler miljonböter väntar spelbolagen

Spelbolagen Genesis och Paf får betala de första sanktionsavgifterna efter att nya spellagen infördes. Och fler kommer det att bli, berättar Spelinspektionens generaldirektör för Dagens Media..

Dagens Media - Igår: 10:05

Facebook erkänner – miljontals lösenord utan skydd

Facebook medger att miljontals lösenord har lagrats som vanlig text och varit åtkomliga för upp till 20 000 anställda hos techjätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.