Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Friday, 22 March, 05:55

Trelleborgs Allehanda - 14 mar 19 kl. 17:00

Nattis blir kvar – ob-förskolan på Gertrudsgården stängs inteFörslaget att stänga den dygnet runt-öppna förskolan på Gertrudsgården nattetid mötte starka reaktioner. Det stannade dock vid ett förslag. På onsdagen beslutade bildningsnämnden att lämna nattis orörd..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Gertrudsgården

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nattisblir , kvar, ob-förskolan, Gertrudsgården, stängsinte
Trelleborgs Allehanda - 17 mar 14 kl. 11:50

Växande behov av nattis i Trelleborgs kommun

Arkivfoto: Tommy Svensson
Trelleborg får ett av statens större bidrag till sin natt-förskola. Barbro Melander på bildningsförvaltningen är positiv, men inte överdrivet. –Det är bara ett litet tillskott till det befintliga arbetet vi har idag, säger hon.

SmålandsPosten - 08 apr 14 kl. 06:29

Fyraåring glömdes kvar på skolgård

Sexton barn räknades in. Men när förskolegruppen på Liatorps förskola hade vandrat i väg på utflykt upptäcktes det att en fyraårig flicka var borta. Det var i torsdags förra veckan som en grupp barn mellan tre och fem år begav sig på utflykt ut i naturen för att bevaka årstidsväxlingar.

GöteborgsPosten - 15 okt 18 kl. 05:00

Sejla Obodasic vill att nattis flyttar

Sejla Obodasic har sina barn på nattis på Kronogården. Återkommande oroligheter i området gör att hon vill att nattis flyttas till en annan stadsdel. Från kommunens sida har man respekt för oron men bedömer att förskolan är säker..

Skånskan - 16 maj 17 kl. 16:05

Upprop startat för Grynmalaregården

LUND ”Rädda Grynmalaregården i Lund.” Så lyder ett upprop som har startat på Facebook.
Initiativtagarna anser att byggnaden är kulturhistoriskt värdefull och att den ska få vara kvar i framtiden.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 05:00

Kämpar vidare för förskolan

MALMÖ Sabina Mohlin startade Cymbalens förskola vid Kirsebergs torg för 26 år sedan. Då hade de 15 barnen ingen gård alls att vistas på.
Nu kan förskolan tvingas stänga för att den befintliga gården är för liten.

BT - 15 nov 13 kl. 16:08

Får vara kvar på Götagården

Barnen som akutflyttades från Hedvigsborgsgården i september får räkna med att vara kvar på Göta en bra bit in på våren nästa år. Efter år av problem beslutades det i september i år att barnen och personalen på Hedvigsborsgården skulle flytta till Göta. Efter det sista larmet då man upptäckte en fuktskada med trolig påväxt av mögel blev situationen på förskolan ohållbar.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 05:00

Förskolan Konvaljen stänger senast 2019

Höör Förskolan Konvaljen ska läggas ner, en förskolelokal i Sätofta sägs upp och frukosten kommer börja kosta för förskolepersonalen. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden under sitt senaste sammanträde.Tidigare i år har barn- och utbildningsnämnden bland annat beslutat att lägga ner förskolan Ärlan samt mellanstadiet på Tjörnarps skola.

BT - 23 okt 14 kl. 17:22

Hårt tryck på barnomsorgen ? Götagården kan öppnas igen

I januari kan det bli förskola på Götagården igen. Trycket efter barnomsorg är så stort på Göta att det är nödvändigt, bedömer områdeschefen Marie Gerdin. Så sent som före sommaren flyttade Hedvigsborgsgårdens barn ut från Götagården.

BT - 11 maj 13 kl. 07:24

?Män inomförskolan är i riskzonen?

BT skrev för snart två månader sedan om att en anställd man vid en förskola i Borås hade polisanmälts misstänkt för sexuellt ofredande av ett barn i verksamheten. Så fort förskolan fick kännedom om att mannen var polisanmäld fick han beskedet att han skulle vara hemma med lön under utredningstiden. Men nu har alltså kammaråklagare Håkan Johansson lagt ner förundersökningen mot mannen.

BT - 29 aug 13 kl. 07:42

Magproblemen fortsätter - nu kan förskolan evakueras

I dag kommer Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP) för att ta mögelprover på Hedvigsborgsgården. Nyinskolade barn har nu insjuknat i diarréer. Nu kan förskolan komma att evakueras.

BT - 30 nov 12 kl. 15:08

Hyran på förskolan: 20 000/barn

Hyran för Kvarnens förskola ligger på över 20 000 kronor per barn och år. Det är rentav mer än motsvarande kostnad i paviljongförskolan Sjögården. Ändå baseras Kvarnens hyra på mindre än halva renoveringskostnaden.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Förslag förkastas – inga landsbygdsskolor läggs ner

Knappt har utredningarna om skolans framtid landat på politikernas bord förrän förslaget att lägga ner skolorna i Alstad och Klagstorp förkastas. En nedläggning saknar politiskt stöd. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

12-åringen hittad på 108:an

En kvinna som körde på 108:an under kvällen kände igen signalementet på den försvunna pojken. Han är nu på väg hem till sina föräldrar..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Hundra personer deltar just nu i en sökinsats

Runt hundra personer samlades under torsdagskvällen utanför McDonalds på Hedvägen för att delta i sökandet efter den försvunna 12-åringen. De letar i centrala Trelleborg under kvällen..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Carl-Johan Lerby: ”Gillar känslan av att slå från underläge”

I Skånederbyt mot Rögle tacklades Carl-Johan Lerby illa mot huvudet och har fått vila från matchspel sedan dess. När succébackens Malmö Redhawks går in i kvartsfinalen mot Frölunda finns trelleborgaren däremot åter på isen..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Trelleborgares bilkörning väcker förvåning

Biltrafiken och infrastrukturen kring den tar en anmärkningsvärd stor del av stadens mark i anspråk. Det menar landskapsarkitektstudenterna på SLU Alnarp som haft som uppgift att ta fram förslag för en hållbar utveckling i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Rattfylla: Lastbilsförare körde in i mur och bil

En lastbilsförare åtalas för att, med drygt två promille alkohol i kroppen, bland annat ha backat in i en stenmur. Nu åtalas 57-åringen för grovt rattfylleri. .

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Unga höll poesimaraton

Poesi på vikingars vis, poesi för en hållbar framtid och poesi på längden och tvären. På torsdagen hölls poesifestival på Trelleborgs bibliotek. .

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Uppmaning: "Omöjliggör att IS-terrorister återvänder”

Omöjliggör för IS-terrorister att återvända till Sverige. Det ville SD att Region Skåne skulle uppvakta regeringen om. Men fick nej med hänvisning till att det handlar om utrikespolitik..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Efter sommartorkan: Skåne kräver krisstöd för betor och potatis

När staten ger bönder krisstöd efter sommartorkan har de inte tagit med ersättning för potatis och sockerbetor. Nu uppvaktar regionen regeringen och ber om hjälp till dessa lantbrukare..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Unga Trelleborgsföretagare till Skånefinal

UF-företaget ReScrunchies UF har blivit nominerad till ”Årets UF-vara” i Skåne. Företaget gör ”scrunchies”, ett slags hårband av återvunnet material. På fredagen vankas regionfinal i Malmö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.