DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 15:04

Liknande nyheter

Taggar: BioArctic, meddelarstart av , klinisk, Fas, 1-studie
DI - 10 feb 11 kl. 13:12

Medivir inleder klinisk fas 1a-studie

Medivir har inlett en klinisk fas 1a-studie med TMC649128 (HCV-POL) mot kronisk hepatit C..

DI - 12 sep 18 kl. 08:23

Annexin lämnar in ansökan om klinisk fas I-prövning

Annexin Pharmaceuticals avser att lämna in ansökan om en klinisk fas I-prövning med ANXV inom kort. Kompletterande analyser visar att ytterligare säkerhetsstudier med läkemedelskandidaten ANXV inte behöver genomföras och att de prekliniska säkerhetsstudierna därmed framgångsrikt har avslutats. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 31 jan 18 kl. 14:35

IRLAB uppdaterar om pipeline i klinisk fas - mycket goda förutsättningar för fortsatt utveckling av båda läkemedelskandidaterna, IRL752 och IRL790

IRLAB:s två ledande läkemedelskandidater, IRL752 och IRL790, som båda är inriktade på behandling av symtom från Parkinsons sjukdom, fortskrider enligt plan och utvärderas nu i Fas II efter framgångsrikt slutförda Fas I-studier. Resultaten har gett mycket goda förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av de båda läkemedelskandidaterna..

DI - 15 nov 18 kl. 08:00

Isofol tillkännager start av pivotal klinisk fas 3 studie med arfolitixorin för behandling av metastaserad kolorektal cancer

Göteborg, Sverige, 15 november, 2018 - Isofol Medical AB (publ), (Nasdaq First North Premier: ISOFOL), tillkännager starten av den pivotala kliniska fas 3 studien, ISO-CC-007, för behandling av första linjens (initial) metastaserad kolorektal cancer (mCRC)..

DI - 26 feb 19 kl. 07:12

Genmab meddelar positiva fas 3-resultat – aktien väntas stiga

Det danska läkemedelsbolaget Genmab aviserade på måndagskvällen positiva resultat från fas 3-studien Columba. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 16 apr 18 kl. 18:48

Annexin tvingas skjuta upp fas 1-studie

Annexin tvingas skjuta upp en klinisk fas 1-studie på grund av prekliniska säkerhetsstudier som inte anses räcka för en ansökan för klinisk fas 1-prövning.  Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen..

DI - 03 aug 15 kl. 08:44

Medivir startar fas 1-studie

Medivir meddelar att Janssen har startat en klinisk fas 1-studie med syfte att utvärdera den potentiella effekten av simeprevir och odalasvir (ACH-3102) på farmakokinetiken hos AL-335 i friska försökspersoner.Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 25 okt 18 kl. 14:46

Bioarctic ser ytterligare stöd för Alzheimerprojekt – men aktien tappar

Forskningsbolaget Bioarctic meddelar att de nya data som partnern Eisai i dag presenterar under en Alzheimerkonferens i Barcelona ger ytterligare stöd för läkemedelskandidaten. .

DI - 12 maj 17 kl. 14:45

Cantargia lämnar in ansökan om klinisk studie

Cantargia har lämnat in ansökan om att inleda en klinisk fas 1/2a-studie med antikroppen CAN04 i patienter, primärt med icke småcellig lungcancer eller bukspottkörtelcancer..

DI - 10 okt 18 kl. 08:44

Neurovive får godkännande att starta klinisk studie

Neurovive har fått godkänt för start av klinisk fas 1-studie med substansen KL1333 mot mitokondriella sjukdomar av den brittiska läkemedelsmyndigheten (MHRA).  Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Swedbank lyckas inte lugna räntemarknaden

Fredagens Swedbankbeställda penningtvättsrapport från konsultbolaget FRA har misslyckats med att lugna räntemarknaden. Skuldinvesterare är fortsatt skeptiska till banken..

DI - 30 minuter sedan

Stålbolaget kommer ledas av två vd:ar

Stålbolaget Uddeholm kommer framöver att ledas av två vd:ar. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Förlusten minskar för modebolaget – men snart är pengarna slut

Förlusten för modebolaget Wesc, noterat på First North, minskade i det fjärde kvartalet men det gjorde även omsättningen..

DI - 15 minuter sedan

Svagare signaler än väntat från den amerikanska industrin

Inköpschefsindex för den amerikanska industrin landade på 52,5 i mars enligt nya siffror från Markit. Analytikerna hade räknat med ett utfall på 53,6..

DI - 30 minuter sedan

Analyspodden: Då är det slagläge för Kinnevik

Di kunde i veckan berätta att Nordea ringt runt till analytiker och tonat ned förväntningarna, så kallad analytikermassage. ”Det blir ju ett informationsövertag för vissa delar av marknaden”, säger Di:s analytiker Johan Wendel..

DI - 30 minuter sedan

Deutsche Bank-chef dubblade lönen – tjänade 90 Mkr

Chefen för Deutsche Banks investmentverksamhet, Garth Ritchie, mer än dubblade sin årslön förra året till 8,6 miljoner euro, motsvarande över 90 miljoner kronor. Jättelönen är till och med högre än vad koncernchefen Christian Sewing tjänar, skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Dags för S-kongress: Är det ett parti i kris som samlas i Örebro?

I dagens Ekonomistudion: Socialdemokraterna samlas till partikongress i dag. Är det ett parti i kris som möts i Örebro? I dag släpptes den externa granskningen av Swedbank.

DI - 45 minuter sedan

Terminerna pekar nedåt i New York inför öppningen

Terminerna för de ledande börsindexen i USA indikerade en öppning i rött veckans sista dag efter Federal Reserves något tillbakahållna prognos för den amerikanska ekonomin..

DI - 1 timme sedan

Oriflame-konkurrenten kan vara på väg att säljas igen

För tre år sedan delades kosmetikabolaget Avon Products upp i två bolag. Nu kan bolaget vara på väg in i samma koncern igen, enligt WSJ..

DI - 1 timme sedan

Svenska Spel vill dela ut 4,5 miljarder till statskassan

Det statliga spelbolaget Svenska Spel föreslår en utdelning på 4.478 miljoner kronor till statskassan för 2018. Det kan jämföras med de 4.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.