Jönköpingsnytt > Nyheter

Thursday, 21 March, 08:36

Liknande nyheter

Taggar: Hallby, överkörtAndra , målsättningar
YLE - 23 maj 15 kl. 08:00

Högholmen kritiseras för slappa målsättningar

Helsingfors stads revisionsnämnd anser att Högholmen har för slappa målsättningar för sin verksamhet. Högholmens målsättning har i flera år varit ett visst antal öppethållningstimmar, som de också uppnått varje år. Enligt revisionsnämnden mäter målet inte kvaliteten på verksamheten.

YLE - 29 maj 13 kl. 13:44

HS: Ukrainskt museum kan kräva ersättningar av Marimekko

Muséet för folkkonst i Ukraina kan komma att kräva ersättningar av Marimekko och designern Kristina Isola för plagiering, rapporterar Helsingin Sanomat. Isolas tygmönster Skogsfolket är en kopia av ukrainskan Maria Primatsjenkos verk. Enligt Adriana Vjalets, chef för Muséet för folkkonst i Ukraina, är det Primatsjenkos arvingar som äger upphovsrätterna till folkkonstnärens verk.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Elöverkänsliga" får miljoner av staten – trots att bevis saknas

Det är en diagnos som enligt myndigheter och forskare inte finns. Trots det får Elöverkänsligas riksförbund ungefär 1,7 miljoner kronor i statsbidrag – det är mer än vad till exempel Alzheimerföreningen, Blodcancerförbundet, HIV-Sverige, Ung Cancer och Lungcancerförbundet får. Det berättar SVT Nyheter.

Kristianstadsbladet - 09 nov 12 kl. 08:30

Misstänkt smitning - hund blev överkörd

Mannen var ute på morgonpromenad med sina tre hundar då en bilist först körde på honom och sedan över den ena hunden.
? Det finns inte en chans att bilisten inte såg oss, säger hundägaren som miste en kär familjemedlem.

Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 06:30

Drama i liv och verk

Foto: Modernista
I höstas uppmärksammades i Tyskland 200-årsdagen av Heinrich von Kleists död. I Sverige är han inte lika läst, och är han känd är det främst hans spektakulära död man känner till. Kulturskribent Martin Lagerholm tycker att det är ett författarskap värt att närma sig.

HBL - 18 okt 13 kl. 06:46

Finländska artister får Youtube-ersättningar

Finländska musiker och artister ska från och med nu få ersättningar då deras verk spelas upp på Youtube i Finland. Det här möjliggörs av en ny överenskommelse mellan Teosto och Youtube. Artisterna får inkomster då det visas reklam i samband med videor som hör till Youtubes partnerskapsprogram, skriver Teosto i ett meddelande.

Barometern - 19 apr 14 kl. 09:19

Överkörning med långvariga följder

Om några veckor är det val till Europaparlamentet — men att döma av somliga kandidaters kampanjer är det snarare en omröstning om EU som sådant som ska hållas. En ledande representant för ett parti som spås göra bra ifrån sig vill rentav upplösa det parlament han kandiderar till.
Hur kunde det bli så här?

Barometern - 19 apr 14 kl. 09:19

Överkörning med långvariga följder

Om några veckor är det val till Europaparlamentet — men att döma av somliga kandidaters kampanjer är det snarare en omröstning om EU som sådant som ska hållas. En ledande representant för ett parti som spås göra bra ifrån sig vill rentav upplösa det parlament han kandiderar till.
Hur kunde det bli så här?

Kristianstadsbladet - 31 aug 13 kl. 09:00

Verk vill påskynda skyddsjakt på varg

Foto: Scanpix
Naturvårdsverket står fast i sitt beslut att tillåta skyddsjakt. Ännu är emellertid inte föreningen Nordulvs överklagande färdigbehandlat.
Naturvårdsverket har nu yttrat sig om överklagandet, men innan förvaltningsrätten i Stockholm kan avgöra frågan ska medlemmarna i Nordulv få säga sitt.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:32

Grafgurun: Goda förutsättningar för ny uppgångsfas

I ett inlägg på Carnegies sajt konstaterar ”grafgurun” att den nuvarande ekonomiska expansionen nu pågått i 117 månader. Skulle den hålla i sig fram till sommaren skulle det vara den längsta någonsin. – Det finns alltid argument för en björnmarknad, speciellt när den är så historiskt gammal som den är nu.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 30 minuter sedan

MAIS inför slutspel: ”Har allt som krävs”

Grundserien är färdigspelad. Nu drar säsongens höjdpunkt igång för Mullsjö AIS.
– Vi ska spela vår bästa innebandy, säger lagkaptenen Kasper Hedlund inför torsdagskvällens första SM-kvartsfinal mot Växjö Vipers.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Inbrottstjuv stal löparskor

En villaägare på landet nära Brandstorp har haft påhälsning av tjuvar. Det enda som kunde konstateras vara stulet var ett par löparskor.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Oro för ny satsning i industriområde

Ett planerat bygge av ett nytt djurkrematorium kan bli det första av sitt slag på industriområdet Stigamo i Jönköping. Det konstaterar stadsbyggnadskontoret som är positiva till byggplanerna, men boende i området uttrycker sin oro.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Nöjesminuten – bästa tipsen för helgen

Det blir en helg med något för hela familjen!
.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Klart för slutspel i debutsäsongen

Herrarna i Wetterbygden Stars har redan gjort det. Nu är även damerna i Sparks klara för SM-slutspel under sin debutsäsong i Basketligan. Men det var stor dramatik innan slutspelsplatsen var säkrad.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

HV 71 vann i förlängningen mot Södertälje

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Nya gator – så kan de få heta

Två nya gator har tillkommit i Molidens industriområde i Jönköpings kommun. Namnberedningen har nu tagit fram förslag på namn på gatorna, något som stadsbyggnadsnämnden väntas fatta beslut om under torsdagens sammanträde.
.

Jönköpingsnytt - 13 timmar sedan

Jönsson: Därför kan HV skrälla

Toppen mot botten. Ettan mot åttan. Allt pekar mot att solen kommer fortsätta lysa över Karlstad.

Jönköpingsnytt - 14 timmar sedan

Skarp kritik mot omdebatterad utbyggnad

Moderaterna kommer att rösta ja till utbyggnaden av Torpaskolan. Men partiet är starkt kritiskt till hur ärendet har behandlats. Företrädare för partiet säger att de först de senaste dagarna fått tillgång till nya ritningar som tidigare inte visats och lägger ansvaret på nämndens ordförande Anders Samuelsson (C).

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Sexköpande man åkte dit efter tolv minuter

En man köpte sex av en kvinna i en lägenhet i Jönköping. Nu döms han av Jönköpings tingsrätt till dagsböter.
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.